Дъщерите тийнейджърки

• 109 415
  • 778
  •   1
Отговори
# 720
  • софия
Покрай споделените взаимоотношения с вашите тийн започвам да се притеснявам. Моят продължава да идва да се гушка, да ме прегръща, целува, да ми казва, че съм най-добрата майка, споделя, обажда се по телефона. Естествено сърди се, отговаря, не е приятно, когато откажем нещо, но го преживява, опитва се да се съобразява. Взаимоотношенията с моята майка никога не са били такива, каквито имам с моето дете и винаги съм си обещавала и искала моето дете да ми има доверие, и да изразява обичта си. Общо взето, да имаме взаимоотношенията, които към момента имаме. Вярно още не е съвсем тийн, към момента основното, което има са физиологичните признаци на порастване, обаче знам ли?

# 721
Относно купона в къщи -ясно,че е тъпо да се изнесете,но пък за щастие явно нямат намерение да правят някакво меле-наркотици,алкохол,безразборен секс  и т.н.

Ние не се притесняваме от изброените по-горе неща.
Практически не мога да оставя тийновете вкъщи през цялата нощ, защото ще вдигат силен шум, а живеем в блок и имаме възрастни хора и бебета съседи. Не мога да ги оставя да вдигат блока на главата си през цялата нощ. А доколкото имам представа от купоните им - цяла нощ не се ляга, слуша се силно музика, това е ясно по подразбиране. И така...

Относно чуването по телефона - отдавна не се вживявам, просто го дадох за пример, за да се разбере по-точно характера на щерката.

Ами добре, де, според теб кое аджеба да е подходящ подарък за тийн?!?!
Аз вече не смея да купувам дрехи по мое усмотрение. Пък и мойта предпочита още на този етап да кара с дънки и кецове, кубинки. Т.е. не си пада по точно момичешки неща - поли, рокли, токчета...  Rolling Eyes А и аз изобщо дрехите ги имам за текущ разход и не обичам да подарявам дрехи.  newsm78

# 722
  • Няма такава държава!
Подходящ подарък са пари в брой или ваучер за нещо. Няма ли хоби? Моето напоследък се увлича по фотографията, не ходи на курсове, нито се занимава сериозно, но виждам, че и е интересно, та аз бих и взела нещо от тази област.

# 723
Подходящ подарък са пари в брой или ваучер за нещо. Няма ли хоби? Моето напоследък се увлича по фотографията, не ходи на курсове, нито се занимава сериозно, но виждам, че и е интересно, та аз бих и взела нещо от тази област.

Аааа не, пари в брой в никакъв случай.
Малко по малко заминават за простотии. Имаме опит.  Naughty

А и за 18-ти рожден ден всеки иска да подари нещо по-специално, не е опция пари в брой.

Моята обича да рисува, но вкъщи имаме всякакви бои и материали. Освен това бих го възприела като някакъв консуматив, а не като подарък....  newsm78

# 724
Моят син навърши 18 преди половин година. Дадохме малко пари в брой ( той това иска ) и една сметка с по-голяма сума. За второто не му казах, защото беше наместил парите. Не са запомнящи подаръци, но са практични и ще му помогнат в даден момент.

# 725
  • Няма такава държава!
А и за 18-ти рожден ден всеки иска да подари нещо по-специално, не е опция пари в брой.
Моята обича да рисува, но вкъщи имаме всякакви бои и материали. Освен това бих го възприела като някакъв консуматив, а не като подарък....  newsm78

Ти си решаваш, но не забравяй, че това е нейния рожден ден - ти себе си ли искаш да зарадваш или нея? Подаръкът се избира според рожденника, а не според подаряващия - за теб консуматив, но за нея? Не ти се меся, просто споделям моето мнение. За теб може да са глупости, но за нея - не са и са и дали възможност за момент щастие, а не е ли това смисълът на всеки подарък? И пак мое мнение, но за мен 18 рожден ден не е толкова по-различен от всеки друг рожден ден, та аз не търся по-специален подарък.

# 726
Да, разбира се, че искам да зарадвам именно нея.
Но това казвам - има всякакви бои, няма нещо, което да й е необходимо към момента или пък ,което да има желание да се купи.  Rolling Eyes

# 727
Подарете ѝ шофьорски курс. Или и той е консуматив?

# 728
# 729
Утро нямам дъщеря и може и да не разбирам, но мнението ми е , че прекалено се раздаваш и съответно имаш очаквания към дъщеря си. Дай и пари да си празнува рождения ден както иска и не и купувай други ненужни и нежелани неща.

# 730
Утро нямам дъщеря и може и да не разбирам, но мнението ми е , че прекалено се раздаваш и съответно имаш очаквания към дъщеря си. Дай и пари да си празнува рождения ден както иска и не и купувай други ненужни и нежелани неща.

А де!
Нали точно туй ми е проблема - не иска да отидат някъде извън къщи да се черпят. Иска да се съберат вкъщи 20 тийна.  Rolling Eyes Манипулацията е, че в такъв случай нямало изобщо да си празнува рождения ден.  Crossing Arms
Ненужни и нежелани неща няма да купувам.  Peace

Но както и да е!
Помина ми първоначалния афект. Хем много добре й познавам номерата, а всеки път се връзвам. Сега съм решила - кат не ще, квото иска това да прави и толкоз. Казала съм - ще се съобразява с наличните условия, няма как 20 тийна вкъщи, нито пък за цяла нощ. Всеки иска да си направи купон вкъщи, но не всеки има тази възможност.

# 731
И аз не намирам за нещо фрапиращо тийн да не се сети за баба си на Нова година. А ако бабата пита защо внучката не се е обадила, бих и отговорила "Ами, обади и се ти тогава. Чуйте се" Някои по - възрастни имат очаквания внуците да им звънят, но един тийн обикновено се сеща да звънне на баба си за рождения ден/евентуално/ и да се разберат какво ще е менюто като се видят  Laughing. В което не виждам нищо ненормално и определено не трябва да се тълкува, че не обича баба си.
А купон с 20 тийна в къщи и аз не бих позволила. Все пак има някакви граници и всеки знае при него и неговото семейство какви са те.

# 732
И моята си прави 18-тия рожден ден вкъщи, както и всеки друг де, и тя не иска на заведения, не бяха 20, а 15 човека, но се бяхме разбрали до 12 ч., след това отидоха заедно на дискотека. Нямаше никакви проблеми, но и аз познавам компанията и.

# 733
Утро, да ти дам една еретична идея-да празнува на вилата.

# 734
Утро, да ти дам една еретична идея-да празнува на вилата.

Тцъ! Не става!
Не за друго, ами селото не е като нормалните села. То е много малко, зимно време има-няма двама-трима човека. Пусто е. На трийсетина километра е от града. Страх ме е да ги пратя там в пустошта да празнуват. Още не са чак толкова големи, случват се изцепки. Току-виж някой му прилошало и да имат нужда от помощ. Далече е от града, а и ме притеснява някой да не си тръгне по нощите - пътя е с много завои...

Притеснително е.

Общи условия

Активация на акаунт