Италия 150

• 74 763
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • IT
За мен е по-неприятното бих казала, ако бях родила момиче в България и после тук да обеснявам защо е с второ мъжко име, не знам дали може да се махне.

# 76
  • MI
Разбира се, че може
http://www.comune.modena.it/servizidemografici/cittadini-immigra … ta-e-stato-civile
Не може ако сте и двамата италианци. Ако законът в България го позволява, после трябва да уведомиш държавата тук. Иначе представете си каква каша ако например направиш престъпление.

# 77
А при регистрация на детето в Бг не се ли прибавя и бащиното име?  newsm78

# 78
  • IT
Точно де, ама  той е с първо италианско име, второ името на бащата без "ов" понеже пак е такова и италианска фамилия.  Ако беше момиче щеше да има женско име + мъжко име + фамилия, леко  странно е извън нашите ширини.

# 79
А българи получили итал. гражданство , каква е процедурата по запазване на бг гражданство ?

# 80
Еми много тъпо при всички положения. Ама това да са ни проблемите Simple Smile

Маркрит, доколкото знам е позволено да имаш двойно гражданство. Не знам да има някаква специална процедура ако приемеш италианското си оставаш и с българското освен ако не искаш да се откажеш от него.

# 81
Еми много тъпо при всички положения. Ама това да са ни проблемите Simple Smile

Маркрит, доколкото знам е позволено да имаш двойно гражданство. Не знам да има някаква специална процедура ако приемеш италианското си оставаш и с българското освен ако не искаш да се откажеш от него.
Благодаря ти !

# 82
  • MI
Точно де, ама  той е с първо италианско име, второ името на бащата без "ов" понеже пак е такова и италианска фамилия.  Ако беше момиче щеше да има женско име + мъжко име + фамилия, леко  странно е извън нашите ширини.

Не знаех че не се слага ова накрая  Crazy Наистина става като с две имена.

Иначе и в България всъщност никой не е задължен да си сменя името при брак. Според мен така както е там е най-добре - дават ти всички възможности, ти сам си избираш... А аз се отказах, прекалено много бюрокращина, не ми се разправя. А при резервации просто ще казвам Бруно и готово  Laughing

Между другото, никога не съм предполагала че е толкова уморително организирането на сватба  Confused

# 83
  • IT
Нели, и за български имена е вече доста разпространено да не се слага на второ име ов или ова, в групата на детето в градината имаше доста такива деца. А и  има много Ванеса, Никол и т.н. каквото е модерно.На братовчедка детето е Никол Теодор ЕдиКояСи.

# 84
Нели, и за български имена е вече доста разпространено да не се слага на второ име ов или ова, в групата на детето в градината имаше доста такива деца. А и  има много Ванеса, Никол и т.н. каквото е модерно.На братовчедка детето е Никол Теодор ЕдиКояСи.

както винаги -криворазбраната цивилизация !!! Mr. Green Mr. Green ooooh!

# 85
  • MI
Леле, много съм изостанала значи  Shocked Честно, не бях чувала, мислех че е задължително поне ако таткото е българин. А и какъв смисъл има в крайна сметка, нали е презиме, а не второ име...

# 86
Това с -ова накрая мисля, че пак е по избор. Тоест и да е чужденец бащата пак може да се напише с -ова ако родителите желаят.
nelig, как върви подготовката? Ние за нашата сватба изобщо не се изтощихме миналата година, като изключа малко нерви по документите самата организация беше много лежерна и приятна. Еххх кога мина година Simple Smile

# 87
  • MI
Това с -ова накрая мисля, че пак е по избор. Тоест и да е чужденец бащата пак може да се напише с -ова ако родителите желаят.
nelig, как върви подготовката? Ние за нашата сватба изобщо не се изтощихме миналата година, като изключа малко нерви по документите самата организация беше много лежерна и приятна. Еххх кога мина година Simple Smile

Ами не съм се замисляла, на всички познати децата са си с ов/а и мислех че винаги е тка  Laughing

За другата седмица всичко е готово, занесохме и на свидетелите документите и трябва само да се явим събота. След като петък цял ден събираме от летищата/гарите хора.  Laughing Но започнах организацията за август и не съм предполагала с колко глупости ще трябва да се занимавам. Особено докато обясня че искам нещо семпло.  Rolling Eyes Иначе намерих някакви от Салерно, които като китайците шият по мярка, малко по-високи са им от китайските цените но на фона на останалите са супер. Чудя се дали като слизаме надолу да не им минем през бутика (само там имат) вместо да поръчвам по интернет. Още се чудя, но реално има още малко време да реша.

# 88
  • IT
Може би е по избор вече, познат искаше да са му така момичетата, но не са му разрешили.Голямата е на 10, а и за малката не са дали-тя е на 7.Може вече да се е променило.

# 89
Нямам представа честно казано, скоро ще се сблъскам с това живот и здраве и ще ви кажа  Laughing

nelig, a за август избрахте ли дата?

Общи условия

Активация на акаунт