Осми клас - тема 74

• 75 610
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
AlexaS, нашите и 9, 10 и 11 клас  Peace
Вчера педагогическата съветничка им дала да попълват анкети, за да оценят учителите си по скала от 1 до 10.
Масово 10 т. са писали на учителя си по МАТ и учителката по АЕ. Според дзвера 70% от децата са дали на този по БЕЛ 0 т. Анкетите са анонимни, разбира се.

# 676
  • Пловдив
 hahaha  Направо подозирам кой ще си спечели 0 точки при нас. И то май няма да е само един преподавател. Пълна глупост са тези анкетни карти. В повечето случаи го отнасят по-взискателните учители.

# 677
  • Пловдив
hahaha  Направо подозирам кой ще си спечели 0 точки при нас. И то май няма да е само един преподавател. Пълна глупост са тези анкетни карти. В повечето случаи го отнасят по-взискателните учители.

Не бих казала, че учителят по МАТ не е взискателен, но си е получил 10-те точки. Не смятам, че на тази възраст се водят основно от това кой изисква от тях повече, а има нещо по-важно, например отношение към тях и начин на преподаване.  Peace
Миналата година любими учителки им бяха две, които буквално ги скъсваха от учене и домашни.
В този ред на мисли, не смятам, че анкетните карти са пълна глупост. Стига някой да им обръща внимание след това. А може и да са свързани с онзи проект, в който участва класът и всички учители, които им преподават.

# 678
Децата не са идиоти, много добре преценяват и не харесват учители, които им губят цяла година с личните си драми и вълнения, вместо да преподават...за съжаление смятам, че нито анкетни карти, нито оплаквания помагат в такива случаи.

# 679
  • Пловдив
Аз не съм попадала на обработени резултати от подобни анкети и чак ми е чудно, че на тази възраст се опитват да бъдат обективни, което пък говори, че наистина израстват. Уф, развиват си се децата, пък аз все си мисля, че са мъничета. И все пак не съм склонна да им се доверя на 100%.  
Синът ми е споделял за подобни анкети, но преди години, мисля че беше 4 клас. Спомням си, че ми стана смешно, че някои се били оплакали от класния, а той им познава почерка, така че се обезсмисля анонимността. А и при толкова малки деца  Thinking . Но едни добри специалисти могат да извлекат полезна информация и от два въпроса и да подобрят оптимално нивото на преподаване. Стига да има кой да обработи информацията, както казваш, и да и обърнат внимание, че обикновено малкото камъче обръща колата...

# 680
  • София
Моята не могла сама да отиде до ЛЛ. Може да използва транспорт до у-ще или да се мотаят в квартала с нейната приятелка, но не може да хване метрото и да отиде до педиатърката.
Казах на баща ѝ да я наритва на у-ще, че докато им се напаснат смените с докторката, то ще дойде НВОто. Не че ще научи нещо "ново" до понеделник, но ще ѝ от полза да ѝ късат задните части от тестове.

И прибира брат си от занималнята Simple Smile Само ми се оплаква по вайбъра какво правел или не правел.

# 681
hahaha  Направо подозирам кой ще си спечели 0 точки при нас. И то май няма да е само един преподавател. Пълна глупост са тези анкетни карти. В повечето случаи го отнасят по-взискателните учители.

Не бих казала, че учителят по МАТ не е взискателен, но си е получил 10-те точки. Не смятам, че на тази възраст се водят основно от това кой изисква от тях повече, а има нещо по-важно, например отношение към тях и начин на преподаване.  Peace
Миналата година любими учителки им бяха две, които буквално ги скъсваха от учене и домашни.
В този ред на мисли, не смятам, че анкетните карти са пълна глупост. Стига някой да им обръща внимание след това. А може и да са свързани с онзи проект, в който участва класът и всички
учители, които им преподават. 

За гимназиите , където децата са отишли да учат е точно така.  Peace

# 682
  • Варна
EmbarassedАз не знам в МГ да се изучава втори чужд език.
Ще си мълча, уж бях от 'ангажираните' майки пък на, срамота!

Изучава се, вчера младежът ми е донесе едно заявление да попълвам.
Само дето не знам какъв е избора, или са стандартно немски и френски (като се има в предвид че основния ни е английски)

# 683
Не знам на другите деца учи ли им се още, но на моето не му се поглежда нищо, нямало да ми казва по какво е оформен за да не мрънкам.

Втория език за 9 клас ще е английски, имало и школа по китайски, но се преподавал на английски защото преподавателката не говорила български. Мислел да се записва  Joy след драмата с ФЕ ми звучи като шега.
В училището имало, предполагам по програма за обмен французойчета, влизали при тях по ФЕ.Той уж ги разбирал какво говорят Simple Smile

# 684
  • София
Вторият език при моята щерка се знаеше още при кандидатстването - АЕ/НЕ. Мисля, че имаше и руски, но тя категорично отказа да учи този език.

# 685
При моята втори чужд е немски. Много й е мерак, лятото е записала курс в Гьоте.

# 686
  • нейде там, където ....
 Confused Мислех си, че ние имаме проблеми ...  Hug

При нас за втори език май ще е испански. Казах, че ще го учим дружно, ако избере език, който аз не съм учила.  Mr. Green Няма да ми дава учебниците си, но се надявам да си намеря от някъде.

Само по математика годишната оценка е неясна, защото класното тепърва предстои.

Лятото почти го запълнихме - два лагера, на гости при бабите на смени и малка семейна почивка (ако успея да я вмъкна някъде).

# 687
  • София
Аз не знам какво ще го правя лятото. Няма бабини лагери, няма баща, който до поеме част от времето.
Аз нямам много отпуск.
Това лято ще е драматично.

# 688
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
Като пуснете нова тема, ви загубвам. И очевидно - за дълго  Laughing

Като ви чета, май само наш'то училище са до днес. В петък само ще иде за бележника, но си приключиха. Отделно и вчера не учиха, защото тогава беше тазгодишния приемен изпит. Въобще, мина първата година в новото училище  Grinning
На вас НВО ви предстои гледам. Успех!

julisa
, дано всичко лошо да е останало зад гърба ви

АнМари, трябвало е дъщеря ти да действа в посока рисуването, като й гледам рисунката

Последна редакция: ср, 15 юни 2016, 23:23 от Гита Ог

# 689
  • Варна
Julissa, и аз сега виждам, много здраве на детето, всичко най-добро желая, ще се пребори, знам!

Снощи обсъждахме какъв да бъде втория език, писахме руски, макар че не й допадаше много, поне го е учила, надявам се да надгради.

Общи условия

Активация на акаунт