Още мъничко остана МАРТенче да е в мама - тема 12

• 45 633
  • 496
  •   1
Отговори
# 180
Момичета днес ми е 9ти ден от секциото, на 7ми ми махнаха конците и ми сложиха превръзка, казаха ми да я махна след 2 дена и вече може да я мокра и къпя. Нямам секрети или нещо друго, но не ми е спокойно нещо. Питах дали трябва да я мажа с нещо или да си слагам превръзки нещо, казаха ми не. Вие как процедирахте?
на мен ми махнаха превръзката още на 2ри ден и се изкъпах сестрите ми я пръскаха с нещо,а моя доктор ми изписа след като ми махна конеца терезиенойл и се мажа с него всеки ден

# 181
И аз отново с въпрос Grinning Педито ми каза, че бебка е наддала малко по-малко отколкото трябва и поради тази причина ме инструктирам да я будя през 2 часа и половина, но това просто е мисия невъзможна. Това дете няма събуждане. Инъче памперса го пълни с ако по около 3 4 пъти на ден. Как мислите, това нормално ли е?  
Моята също много спи,през ноща огладняваме повече.Акаме почти след всяко хранене.Да ви питам започна да й се бели кожичката много ,мажа я с олио на Hipp  и Галафарм.Понякога ако е много суха и с мас,но се чудя дали това е бебешката кожа ? Пъпчето ни падна,но има секрет лек,въпреки че го почистваме често със спирт,къпахме се два пъти дали е от това?
И ние се белим по ръчичките,краката и коремчето.Аз мажа с олио на Биодерма.Пъпа ни падна ,ама не съм забелязала секрет,ние също я къпем.Аз да ви питам- има дни в които не спи по 5 часа, ама не общо за деня #CrazyВ началото гледа, после плаче,поспи 30 мин, идва ред за др хранене, събужда се, яде и пак така.Направо се същисвам вече какво да я правя.Не е недохранена, защото давах и АМ , ама същата работа  newsm78.Явно са колики, къркорят и червата, свива се,пръцка и така.Давам инфакол и биогайа .На 13 дена сме

# 182
За коликите моята педиатърка ми каза,че започват чак в края на първия месец.Сега просто се настройват червата към храната и първия месец бил месеца на всички изживявания за бебетата.Моята също пръцка и ака и се свива и връща по малко кърма и се смее и плаче и се буди на 2 часа през ноща и през деня не винаги спим ,а изучаваме света и така.Общо взето щом има апетит и спи спокойно,значи всичко е наред. Simple Smile А коликите няма как да се сбъркат,било постоянен рев.

# 183
Ние днес бяхме на консултация. Бобчо е пораснал 3 см за 18 дни от раждането и е наддал 500гр от 20ти до днес. Явно ще си имам голям мъж  Laughing

# 184
Ние от 2 дена сме 5 мин ядене и 10 мин сън... това ми го прави 2-3 пъти през деня. А това повръщане- не знам как да се справя. За 1 ден ми свършват лигавниците и дрехите. Може ли някой да каже от какво би могло да бъде?
А иначе и ние си пръцкаме, хълцаме, кихаме, опикаваме мама и бабите- така са момченцата  hahaha

# 185
За коликите моята педиатърка ми каза,че започват чак в края на първия месец.Сега просто се настройват червата към храната и първия месец бил месеца на всички изживявания за бебетата.Моята също пръцка и ака и се свива и връща по малко кърма и се смее и плаче и се буди на 2 часа през ноща и през деня не винаги спим ,а изучаваме света и така.Общо взето щом има апетит и спи спокойно,значи всичко е наред. Simple Smile А коликите няма как да се сбъркат,било постоянен рев.
Притеснява ме това, че спокойният и сън е може би два-три пъти,през др време е доста неспокоен сън.Плаче , свива се, буди се, пак заспива за малко и така.Иначе за коликите на мен ми казаха, че може и още в болницата да се появят  Thinking

# 186
  • USA
Привет група! И аз от 3 дни съм без помощта на мм с тримата бандити и за сега се справям. Анджи все още не ми създава грижи и е добричкa. Папка,пълни бузи и спинка. Като тръгна с колата да карам големия а училище,почти задължително и слагам биберон за да не ходим с музика Simple Smile момчетата се карат кой да бута количката. Големи са ми помощници Simple Smile
Шапка свалям на всички които помпят и хранят! Ние сме си на гърда и не се и опитвам да цедя.Храни се на поискване и дори не съм броила колко пъти на ден.Някой път просто иска да се приспи и не е гладна.Виждам ,че започна да се закръгля моето миньонче. Вече има бузки и пръстчетата не са кибритени клечки.Не знам колко е натдала,но пълни здраво пампите,което значи,че е доволно.
Успех на мамите в очакване! Дано тръгнат бебчетата по-скоро! Честито на новите бебчета! Да са ви здравички!

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 04:28 от Kalalily

# 187
Притеснява ме това, че спокойният и сън е може би два-три пъти,през др време е доста неспокоен сън.Плаче , свива се, буди се, пак заспива за малко и така.Иначе за коликите на мен ми казаха, че може и още в болницата да се появят  Thinking
Доколкото знам бебетата все още се чистят от майката и водите и тн.Истинските колики са по късно,неспокойния сфн може да се дължи и на това,че е гладно или рехлукс-киселини.

# 188
  • София
И ние се кърмим на поискване. По много пъти. Дори не ги броя. Яде и от двете гърди. Първо едната докрай, после другата.. послесе оглежда и прави фокуси. После пак гърдите и по някое време заспива. Памперсът е наакан и напишкан всеки път между храненията. При мен се получава тази схема зощото са ми мънички гърдите...

# 189
И на мен в болницата ми казаха,че може вече да има колики,но вчера педиатърката каза,че е още рано За колики-на 6 дни сме.Иначе и той е малко неспокоен,особено през нощта.Вие ползвате ли биберон-залъгалка?

# 190
Нз дали е правилно или не, ама аз ползвам залагалка, има периоди в които мн упорито я плюе и тогава си викам един ден ще се мъча да я изкарам от устата й, но кво да се прави такъв е живота. Бях решила никакви залагалки, ама като гледам как добре и приляга палеца в устата и извадих залгалките.

# 191
Ние палци не смучим а цяла ръка Simple Smile давала съм и два пъти биберон,но започна да я плюе откакто засука по добре и не я насилвам,като нямам достатъчно събрана кърма тогава пак пробвам да й дам.Аз тия дни не се цедя,защото не усещам напрежение след кърмене,ако има бучка ги масажирам,но често се случва докато суче от едната да тече и от другата и така се цедя все едно.

# 192
Здравейте мами!!!

Честито на всички, съжалявам че не е поименно но не съм чела много назад - нямам никакво време за добро или за лошо

Ние вече сме на 15 дни, кърмим се на поискване, но аз имам плоски зърна и да не ви обеснявам каква мъка беше първите дни  #Crazy зърната се разраниха   ooooh! детето плаче че е гладно, аз не мога да я нахраня, гърдите се пръскат от кърма, тече, всичко е оплескано с кърма. На втория ден вече се нагодихме и си правя зърната с помпата за кърма преди да й дам, но пак не винаги засуква правилно, от там поглъща въздух и имаме газове, които много я мъчат свива се, изпищява и после пак се успокоява. От няколко дни пред деня спи по 30 мин. и после се разнасяме, защото е нахранена. Памперсите ги пълним стабилно.

Виждам, че и други имат проблем с връщането на храна. Ние също го имаме този проблем имаше даже един път в които върна и през носа и през устата та ми изкара акъла. Та за да се намали връщането на храната при нас помогна - да се слага правилно да суче (не винаги ни се получава), чуя ли и усетя ли че не е засукала добре я прекъсвам, ядосва се разбира се, слагам пак и така и редовното оригване! Много ни е мъка с това оригване, аз я сложа на рамо а тя се свлича надолу и се сгушва да заспива, ама в момента в който я оставя в леглото и е ококорила очите и аайде пак на гърдата, пак опити за оригване - купон да става. Взех чая на ХИП от копър, но в момента в които й дадох да пие от шишето и после я сложих да суче, не можеше да захапе хубаво, аз я махам и я слагам пак тя се ядосва, нагълта се и с въздух, не се оригна и след яденето естествено върна кърма. И реших, че няма да й давам чая а аз си взех от аптеката чай от семена от копър и аз ще го пия, та през кърмата да ходи при нея и да намалим газовете и коликите ако е възможно.

Та така, аз нищо не мога да свърша тя като не спи. Снощи даже съм гладила пелени в 1:30 защото тогава беше заспала и се молех поне това да ме остави да свърша. И днес така спа 30 мин а аз само проснах изпраните й хавлии и и изгладих дрешките. Къщата е нагоре с краката. Толкова колкото съм чистила по време на бременноста си, сега нямам и 5 мин. Даже понякога и леглото не смогвам да си оправя  Cry И се чувствам понякога много зле, че не мога да си нахраня нормално детето, то да поспи, а мама да сготви, да изчисти, да изпере и да си обърне малко внимание и на нея. Ама това е положението, важното е че ММ помага колкото може, но от понеделник тръгва на работа и не знам. Даже онази вечер бях толкова изтощена цял ден само да се разнасяме с малката и да я премятам от гърда на гърда, че я оставих да си плаче в кошарата а аз плача в кухнята - той като се прибра и лошо му стана.

Изчезвам, че принцесата се събуди - точно 20 мин, сън

Чао и  Hug за всички бебоци

# 193
Тъжни очи- все едно аз съм я писала тая история. Явно при всички е така, а аз се панирам и се чудя какво да го правя. Днес повърна сигурно 10-11 пъти. Изкарахме го на разходка и пак повръщане и не искаше да спи (15мин разходка днес), а вчера щом излезна навън и заспа като пън.
Днес отново сме 4 мин ядене, 5 мин сън, 20 мин рев...  #Crazy
Мен ме хвана и диария- боже не знам какво стана, но преживяването е кофти- както кърмя ме хваща и бегом до wc.  Tired
Аз почнах да пия лактогонен чай, та май помага за коликите. Flutter

# 194
Ох ние пък през деня сме добре,горе-долу спинка,но нощтно време е много неспокоен,спи малко на пресекулки и не знам...имате ли представа как да му обърна режима?

Общи условия

Активация на акаунт