Голямото ОКТОМВРИйско бебче пюре си хапва вече

• 68 203
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
Bubbi - знам, че няма как друг да предвиди как ще реагира Мила, то и аз не мога. Просто ми беше интересно дали като не им харесва едно пюре реакцията е различна например от реакцията, когато примерно просто не знаят какво да правят с тази нова странна консистенция в устата си. Дали има общовалидна закономерност или и тук е чисто индивидуално (което предполагам...). Май съм от последните, които захранват в темата, така че цялата процедура все още е малко тъмна Индия.

Ще видим де, обратното броене до неделя започва, въоръжавам се с търпение и ще споделя после какви ги свършваме  Mr. Green

# 121
E_len, аз давам лайка на ХИП. По - безопасно е отколкото на пакетчета или директно цвета, тъй като чаят е гранулиран и са отстранени тези неща от цветчетата, които могат да предизвикат алергична реакция (тъпо го обясних, ама дано се разбра). Давах като беше болна заради гърлото и сега от време на време пие по малко. Май успокоява и венците уж.

Как даде банана? Суров ли? И аз мисля да дам скоро и тъкмо се чудих дали е време вече...

# 122
Момичета мерси много за бързите отговори! Успокоихте ме за съня! В един форум на ХИзп пишеше, че вече бебетата на тази възраст най-много по1-2 часа спят и то на обяд, но както виждам от отговорите ви при всяко бебе си е различно.. тоест те си знаят най-добре колко сън им трябва Simple Smile Skeeter, Мила ще си покаже какво и харесва , не мога да говоря от личен опит, но имам няколко приятелки при които домашните пюрета не се харесаха веднага, но след 1-2 седмици купешки пюрета, бебетата им свикнаха и проядоха домашните - в крайна сметка винаги прояждат Simple Smile Важното е според мен да си позитивно настроена и да гледаш малката принцеса с усмивка, като и даваш пюрето - така ще знае, че е нещо хубаво

# 123
  • Italia
Kalina аз затова се чудех за лайката,май и аз ще взема от тази на Хип.
Банан дадох от бурканче ( Хип). Био банан. Тези от пазара не ги знам какви са. Аз го пробвах-супер вкусно пюренце  Wink

# 124
Bubbi уж белият морков на всички бебета се услаждал, пък да видим дали е така Wink

# 125
Bubbi уж белият морков на всички бебета се услаждал, пък да видим дали е така Wink

Различен ли е на вкус от обикновения морков?

# 126
Шикер, и аз още не съм захранвала, чета ви с интерес.
Какъв е този бял морков, да не е пащърнак?
До скоро нашето бебче спеше по много и без приспиване. От скоро спи малко и трудно заспива. Четох, четох, успокоих се, че няма норми, всичко е индивидуално. А и май няма много бебчета, които да спят както в книгите.
Добре дошла на новата мама Hug

# 127
Ние днес бяхме на консултация. На 5 навършени месеца тежим 8.250 (+600гр) на височина сме 67.5(+2см).

За спането: всеки ден различно - понякога спи много през деня, пробужда се само за да цока и пак заспива. Понякога почти не спи през деня...

Днес докато стигнем до ХХ ДКЦ с количката ми отне 20 мин., но той не заспа изобщо. Друг път само като излезем навън заспива веднага.

През нощта започна да се буди пак по два пъти да цока.

Михаела, и на мен ми се "върна"  Grinning МЦ преди 2 седмици, но не забелязах някаква реакция на малкия. Кърмата не ми намаля, а се бях притеснила.

Захранване ще започнем чак май месец. Понякога му давам да помирише и да усети на вкус банан, краставица, цвекло, морков, авокадо... Някои неща му харесват и е готов да ги засмуче, към други няма интерес и се хили. Гледа ни внимателно после как ги изяждаме ние.

# 128
Белият морков не е пащърнак, а си е вид морков. Пюре на ХИП е, и аз преди не знаех за него.

В тази връзка въпрос - ако захраня с нормален морков както е моят план, но не се хареса изобщо мога ли безпроблемно да сменя с бял морков или въвеждането му се води за нова храна?

Аз още нямам цикъл, а минаха почти 6 месеца, но нали уж докато кърмя можел и да не се върне. Ще видим, АГ ме иска на консултация чак октомври, ама вероятно ако до лятото нямам цикъл ще ида по-рано.

# 129

Различен ли е на вкус от обикновения морков?
да, малко по-различен е .. някак си по-лек и няма толкова силен вкус на морков имам чувството. Белият и чистият морков са с подобен състав и от ХИП твърдят че могат да се заместят без да се въвеждат като нова храна, но аз все пак бих дава чист морков 3 дни отделно
kinglis браво за размерите ! и ние сме вече над 8 кг. но сме малко по- нисички
С това 30 минутно спане бебо не се наспива обаче, в повечето случаи след 20 мин. вече е крив и почва да си протърква очите и да се прозява   

# 130
Скийтър, как ти завиждам само. Аз бях 3 дни "чиста " и хоп, лелката дойде. И кърмата ми намалява, и променя вкуса си  (най-вероятно). Кърменето става много трудно по това време. Докато се нормализира всичко и айде пак същата работа Cry
Ния си има 2 малки дремки по 30-40мин. И една по-голяма на обяд, ако сме навън обаче. От както се смени времето и тя почва да променя режима -ново-старо време в 21:30заспива.
Днес сложихме летния кош. Просто вече иска да седи и да гледа, дори и не полулегнала. Утре ще е първата разходка с него. А днес за първи път й заплетох плитка  Flutter , с този дълъг бретон се чудя как да не й влиза в очите, преди, като стърчеше нагоре, беше лесно.... Е то плитка имаше за 10-ина мин, все още и е много мека косичкатс и се изхлузва, пък и е малка не може да застане мирно да я заплета както трябва.
Да ви попитам: от кога мога да я слагам в бънджи? Мисля да купя, защото когато е будна постоянно иска да скача, ръце не ми останаха. На 5,5месеца може ли?

# 131
Добре дошла, Изабел!  Hug
Дани спи между всички хранения около 30-60мин, много рядко по повече, просто дремва. Не ми е проблем, да си спи, когато си иска, сама ще си изгради режим с времето. Единственото, което не ми харесва е, че последно яде около 19часа, после играе, къпем я около 20часа и заспива, а последно хранене в 19ч ми се струва рано и към 23:00-23:30 като си лягам я храня пак в сънено състояние, че да не ме събуди в 4 да яде. Яде точно на 3 часа и не можем да се преборим да яде 5 пъти на ден, по 6 пъти яде и това е.

Относно МЦ да ви кажа, че на мен ми дойде на 3-я месец и ми идваше точно на датата, но този месец ми закъсня с цели 20 дни. Щях да се побъркам, 3 теста направих и трите отрицателни, но явно още не се е регулирал след раждането...

Skeeter, според мен не е само до претенции и вкусови предпочитания, в началото според мен е по-скоро това, че не знаят точно какво да правят. Аз за 2 месеца виждам огромен напредък, макар че и сега има дни, в които ми къса нервите, докато изяде някаква част от пюрето, особено ако сме навън. Инати се, опъва се, плюе, аз се припотявам 101 пъти  ooooh! Сега й давам неща, които първия месец уж не харесваше, сега ги яде. Онзи ден пък й дадох картофи с броколи и с такава погнуса реагира и плюеше, а днес дадох пак същото (ама и аз съм упорита  Laughing ) и си го изяде цялото. Верно, правих се на клоун, песни пях...но изяде всичките 180-190гр.
Виж, наблюдавай си детето, настоявай, повтаряй и ще видиш дали наистина не го харесва. Аз си мисля, че например и самите зеленчуци не са еднакви - един картоф може да е по-сладък от друг...

Как даде банана? Суров ли? И аз мисля да дам скоро и тъкмо се чудих дали е време вече...
Тези дни ще въведа банана, че от вчера й давам авокадо. Това, което разбрах е, че авокадото и банана не е нужно да минават термична обработка.

Шикер, и аз още не съм захранвала, чета ви с интерес.
Май се обърка, Skeeter-чето не е, aз захраних.

В тази връзка въпрос - ако захраня с нормален морков както е моят план, но не се хареса изобщо мога ли безпроблемно да сменя с бял морков или въвеждането му се води за нова храна?
Като нов се въвежда.
Аз въведох зелена и после червена чушка и много се чудих дали се въвеждат като отделни, но така направих. Малко рискувах с червената, че нали се дава по-нататък, заради цвета, но нямахме проблеми.

# 132
Благодаря за отговорите!  Hug
Ама се усеща май, че съм се шашнала  Mr. Green Тепърва очаквайте да ви обстрелям още повече с въпроси като започна Joy

# 133
Няма страшно  Hug Само на се вглъбявай чаааааак толкова  bouquet

# 134
Шикер, извинявай Hug. Мислех си за Скийтър като пишех.
Skeeter, и аз съм ошашкана. Колкото повече чета и колкото повече време наближава до захранването главата ми бръмва.
Сега се чудя като се въведат хранения преди и след обяд, как ще става с разходките? Аз съм по цял след обяд навън, смятам и домашни пюрета да давам и не виждам как ще стане. А може ли да го приготвя и да го взема навън, особено като е топло времето?
Също не знам кога ще давам храната. Борис заспива час, час и половина – два след хранене. Чета, че храна се въвежда в този интервал. Другият вариант 30-40 минути преди кърмене. Той тогава спи, като се събуди е гладен. Чета, чета и пак не мога да си структурирам нещата и да си направя схема. А дали бебчо ще е съгласен с нея, друга тема.
Щях да питам и забравих. Нашият бебчо си акаше нормално. Изцяло на кърма е. Но напоследък започна на 3,4,5 дни. Четох, че за кърмени бебета е нормално да акат на 2-5 дни, но при нас стана системно. При вас случвало ли се е трайно с такива големи паузи и мислите ли, че е проблем?

Общи условия

Активация на акаунт