Миналата година беше към края на 6-ия месец, когато ходихме на море.Но аз там не съм го хранила с нищо, само го кърмех.
Иначе и той е на обща храна, яде салати, различно месо, сирене, някой път нещо тестено.Не му давам пържено(макар, че е опитвал пържена филийка)и сладки неща.
Ние бяхме за 3 дни в едно село до Пловдив, при свекървата на сестра ми
Та беше шокирана, че Огнян не пие прясно мляко, даде му пържена филийка с конфитюр отгоре. Домашен, ама знаем, че има страшно много захар.Компот също.
По едно време разбра, че го кърмя още и се успокои, беше решила, че детето кара на фотосинтеза.
Но ми направи впечатление, че след първата хапка или глътка от нещо много сладко, Огнян се мръщи и не иска повече. Явно не харесва силния захарен вкус...поне засега
Но е фен на тестеното и ориза.
Оги няма изгледи да спира със сукането скоро, все още доста пъти го кърмя и знам, че при нужда ще може да издържи и само на кърма. Ако увелича сукането, за 2 дни кърмата ми се увеличава доста.
Надявам се ако хране някоя гадост, това, че го кърмя да му спести обезводняването.
Моя позната кърмеше синът си до скоро, той е на 3г. и половина. Когато е на 2 се разболява от нещо сериозно с червата, в болницата и след това няколко месеца е бил само на кърма или почти само на нея. Единствено това е приемал без проблеми.
Та явно в кризисни случаи се оцелява и така.

Оги казва само Мама, айде и нещо като тате...ама не съм сигурна. Нищо друго-кучета, мяукане, топки, камиони, колко голям ще става или нещо подобно.
Иска ми се да взема някакъв пробиотик и витамин Ц на ампули. Не знам дали да ги давам превантивно. 

. Сега настана някакъв ужас защото тичам след него из целия апартамент, докато той се катери къде ли не и се мъчи да скача прав където се е качил или пък да слиза с главата напред
. Успя да падне 2-3 пъти от нашето легло в различни пози-на глава, по гръб , по лице и трите пъти имам усещането, че ми се съкрати живота с по няколко години
Тя е носила маска, да не би да диша в лицето на бебето.
А и пак ми идва много да давам 400-500лв такса. Ако взимам някъде досегашната си заплата, то другите ще ми отиват за транспорт и храна на работа.
Моя приятелка ползваше услугите на една жена, пенсионерка, но много енергична, мисля да се обърна и аз към нея, ако решим този вариант. Няма да искам кой знае какво, само да го пази вкъщи, да го нахрани веднъж и евентуално да го изведе на разходка в близкия парк, ако дребното не издържа вкъщи. Аз съм учителка, така че ще ползваме услугите и половин ден и през останалото време ще наваксваме с разходките.