Пациентки на ЦРЗ Надежда - тема 49

• 62 145
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Ина, имам 1 трансфер на ЕЦ при Шевкетова и 5 при д-р Стаменов. С 1 имплантация - в осма седмица Мисед.

# 541
Електра, при мен успешната формула беше РВМС. Имам 5 биопсии, слагани среда, лекарства, лепила, резултат кръгли нули. На 5 опит поставихме РВМС, имаше бременност до 8 г.с. и сърцето спря. Сложихме 2 бластоциста и 1 морула, хвана се едно. След 4 месеца пак опит, пак 2 бластоциста и едно почти бластоцист, хванаха се и трите, та и редукция отнесох. С различни донорки всеки път са ми опитите и все нули виждах. Отказах биопсиите преди последните 2 опита, след като няма имунологичен проблем и ЦС е наред. д-р Персенска малко ми се разсърди, но бях категорична че проблема с биопсии няма да се разреши. Лошото е, че проба - грешка е всичко когато няма проблем.
  Аз имах РВМС...а също и нещо, което се слага точно преди трансфера, струва 50лв и му викат лекарство - така и не разбрах какво беше, но не помогна Sad
Останалото, което споделяш звучи много обезсърчително...

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 14:45 от Elektra.13

# 542
Ина, имам 1 трансфер на ЕЦ при Шевкетова и 5 при д-р Стаменов. С 1 имплантация - в осма седмица Мисед.
И аз така, но 1 опит в др.клиника и 4-ри при Персенска.
Големи мъки, явно нося грехове на някоя баба  Embarassed

# 543
Електра, чета че на мода в последните години е Зарзиото, поискай си такова. Ако искаш направи една диагостична хистероскопия. Правиш ли хубава лигавица, трябва да е поне 12 мм преди трансфера. Ембрионите трябва да са 5 ден, тогава имат най-голям шанс да се имплантират. РВМС ми го поставят на 3 ден, стои 2 ден в мен и на 5 ден е трансфера.
Незнам дали е обезсърчително, щом успях на 42 год. да забременея и износя близнаци, значи не е чак толкова зле положението  Mr. Green Тогава нямаше такива биопсии с имплантационен прозорец, и пак стана работата. Горе главата, няма как да не стане  Hug

# 544
Да, върнати 2 ембриона повишават шансовете за успех. Но и много успяват след вливките, но явно е индивидуално.
 А като чуя 6 трансфера едно и също и ми става лошо.
Мен, когато плащах втори път биопсии ръцете ми трепереха, много пари ми се сториха, за да ги правя отново, след като веднъж съм ги направила.
 Като се налага да ги повтаряме, поне по-евтини да ги направят.

# 545
Герда, кой казва, че трансферите са еднакви? Фелиндра го е описана прекрасно: при неизяснен стерилитет принципът е " проба-грешка" и докато стане. Затова се навих на хистеро - с идеята, че Вождът ще види най-после проблема. И извинявай, ако те натоварвам с неуспеките си, но това е реалността за мен. Просто няма да спра.

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 16:27 от GERy@K

# 546
Мдаа, имах и зарзио. Ембрионите ми бяха 2 бр. бластоцисти + клетки. С лигавицата нямам проблем...
Имам още 2 замразени, единия +клетки, другия бластоцист. Но преди да опра до тях искам причината да намеря.
Фелиндра, обезсърчителна е цифрата на опитите ти, знам, че мога да забременея, но не знам колко пъти още мога да си го позволя. Щом си с донорско ин витро знаеш за какви цифри става въпрос.
Благодаря ти за милите думи Hug

# 547
Гери,не си ме разбрала правилно.
И при мен е на принципа проба-грешка и това не ми харесва.

# 548
Герда, преди биопсиите бяха по 250 лв. Не бяха кой знае какво перо в бюджета. На всичкото отгоре не съм от София и съм пътувала като луда.
Ми внушителни са цифрите, но и си бях казала че това е последен опит. Нямах сили за повече, бях решила да осиновявам в случай  на неуспех.
Има момичета с опити които не се побират на двете им ръце, и в крайна сметка не са се отказали и са успели.

# 549
добре дошли в клуба.И при мен нещата са проба-грешка+експеримент.

# 550
Момичета ,знам че е трудно ,знам че е скъпо ,знам прекрасно колко нерви  и стрес ни коства ,НО когато Човек преследва Мечтите си рано или късно успява Hug
оо Фелооо  Joy Joy Joy Hug Hug Hug

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 16:59 от pepapet1968

# 551
Знаете ли какви изследвания искат преди хистероскопия в Надежда? И трябва ли да ги правя предварително или ги правят на място в деня на манипулацията? Интересува ме искат ли вирусология?

# 552
Момичета, мисля си, че е и голяма доза Божа работа и късмет. Нещо съвсем елементарно да се обърка и не се получават нещата. Когато ни беше първият преглед при др Стаменов, той не можа да повярва как са ме докарали до 2 хиперстимулации и дори не са дали обяснение за неуспехите. Предположи, че нещо генерално е объркано при лечението, защото ние нямаме голям проблем. Е, и при него стигнах почти до хипер, но увладяна с хапчета, и тук не получих обяснение за неуспеха. Не се знае от къде ще изскочи зайчето! Само мисълта, че с морула (кофти размразена морула) стигнах биохимична, с два перфектни бластоцисти имах най-лош резултат на чхг... Какво мога да искам?! Знам ли... Може и да не съм права.
И още нещо. Днес минах на 2 ден. Е, така се пъне за естрофем или фемара този мой доктор! Не иска да ми даде нито едното, нито другото. В петък съм отново на 8 ден, да видим какво ще измисли.

# 553
Clear, и на мен каза: фемара не, клостил дава по-добри резултати. Правя си планове за лека стимулация веднага след 1-я МЦ след хистерото. Да използвам надраскването на лигавицата. При достатъчно дебела лигавица, не изписват естрофем. И по-добре, че не са му добри страничните ефекти. От него след първия опит направих киста в гърдата, която се абсорбира сама, но се радвам, че не ми се налага да го пия.

# 554
Clear, и на мен кяза: фемара не, клостил дава по-добри резултати. Правя си планове за лека стимулация веднага след 1-я МЦ след хистерото. Да използвам надраскването на лигавицата.
На мен ми каза, че фемара не действа добре физиологично, иначе той ще бъде първият, който би ми я предписал без да го питам... За клостила знам, че изтънява лигавицата, но аз си правя едни 15мм от раз! На кой ден се започва клостил? Хич не ми се иска пак инжекции...

Общи условия

Активация на акаунт