Месечен разход за бебе, хранено с АМ

• 35 143
  • 156
  •   1
Отговори
# 75
Както и да смятам по-малко пари не мога да изхарча за месец. Не кърмя, синът ми се подсича -крема е правен в аптека, с нежна кожа е - къпя го с мустела. Свга захранвам взимам му каша, все още няма хубави български продукти и купувам пюре...

Това го кажи на мъжа си. Той може и да слуша, че други семейства харчат по-малко за децата си, но нека има предвид, че някои изобщо нямат нужда от специални кремчета, сиропчета и душгелове, И, че тези, които нищо не купуват имат, но са им подарени. Отделно от това щом ти си преценила, че парите са малко, значи са малко и няма какво повече да се коментира. Голям човек си, предполагам, време е да започне да вярва в правилната ти преценка.

# 76
  • София
Моят син е имал кожни проблеми само първия месец, когато се опитах да ползвам Мустела. Получи алергична реакция от нея. От тогава почти не ползваме козметика, купуваме натурални масла и натурални/био шампоани. Мажа го доста рядко, не ползваме измиващо средство при всяко къпане.
Моят мъж също мрази излишните покупки, аз също не давам пари за нещо,което мога да приготвя у дома по начина,който искам да изглежда,да мирише и да има вкус.
Вместо да купя пюре от овесени ядки с ябълка и банан,ще му го направя вкъщи.

# 77
  • Плевен
И ще бъде много по-здравословно,хубаво и евтино от купешкото в което има и доста Е-та,подобрители,овкусители и разни други знайни и незнайни.Нямам им доверие на бурканчетата и това е Crossing Arms

# 78
И ще бъде много по-здравословно,хубаво и евтино от купешкото в което има и доста Е-та,подобрители,овкусители и разни други знайни и незнайни.Нямам им доверие на бурканчетата и това е Crossing Arms

Писах на 100 места,но и тук да се оплача-от пюретата на дъщеря ми 3-ти път се подуват гърдите.Лекарите казаха,че било от хормоните,с които тъпчат животните.

# 79
  • София
Аз не бих взела български, но при чуждите мисля, че има добър контрол. Въпросът е, че са твърде течни понякога, аз захранвах само с намачкано или с парчета. Нещата са варени до "смърт", както пишеше в една статия посветена на тях. Може би е по-безопасно така, но пък и всичко полезно е заминало. Месото е на минимум, има ориз и нишесте. А ако искам да дам пюре от ябълка и банан,не искам да има ориз. Излизат и по-скъпо. Едно пюре на Семпер,Холе, Сънвал(не харесвам Хип) е 3 и нещо(средно)лв. Мога да си купя фермерско пиле/заек, ще излезе на момента скъпо,но ще сготвя доста пъти за детето от него.
Но съм взимала де, просто за нас не е оптималния вариант. А и си намирам занимавка вкъщи, обичам да готвя, въпреки че го правя и по задължение.

# 80
Започвам да се чудя моето бебе с какъв стомах е.  Laughing Яло е пюрета на Ганчев (предимно плодови, уж пише 100% плод), Слънчо, Хип, Бебевита, Мандев и не сме имали проблеми. Сега ползвам АМ Ганчев и  съм много доволна. От почти 4 месеца, обаче не съм купувала пюрета и каши. Давам пресни плодове, приготвям му кремчета, плодово кисело мляко, макарони. Останалото го взимам от кухнята- хем е евтино, хем знам какво слагат вътре, защото имам доверен човек, който работи там и ми дава информация.

# 81
Много деца са гледани с Ганчев, моето не ги хареса, защото са по-редки. Харесваше плодови на Гербер - нямат ориз, нишесте и йогурти на Бебевита.Зеленчуци някои съм си правила аз. Каши на Тьопфер и Милупа. Скъпотия си излиза захранването.

# 82
Не знам кой се възмути, че някой дава по 100 лв за памперси. Аз си купувам пакет по 52бр и струват 24лв. Стигат за 6 дни.

Аз се учудих, не точно възмутих  Laughing, бих се възмутила само ако ме касаеше лично.
Дамата, чийто пост коментирах обясни от къде идва разходът. Моето дете ака по 1, рядко два пъти на ден, сутрин е на гърнето, второто акане евентуално може и в памперса да се случи, ако не каже преди, а след случката или ако не го усетя. Не си представям да го оставя наакан, но и да сменям памперси през два и половина часа (включително и нощем) на едногодишно дете ми се струва...странно. А така излиза по горецитираните сметки, ако детето е на една година, де  newsm78 През два часа за смяна, в следствие пишкане, може да е само много нискокачествен памперс.

# 83
Аз не бих взела български, но при чуждите мисля, че има добър контрол. Въпросът е, че са твърде течни понякога, аз захранвах само с намачкано или с парчета. Нещата са варени до "смърт", както пишеше в една статия посветена на тях. Може би е по-безопасно така, но пък и всичко полезно е заминало. Месото е на минимум, има ориз и нишесте. А ако искам да дам пюре от ябълка и банан,не искам да има ориз. Излизат и по-скъпо. Едно пюре на Семпер,Холе, Сънвал(не харесвам Хип) е 3 и нещо(средно)лв. Мога да си купя фермерско пиле/заек, ще излезе на момента скъпо,но ще сготвя доста пъти за детето от него.
Но съм взимала де, просто за нас не е оптималния вариант. А и си намирам занимавка вкъщи, обичам да готвя, въпреки че го правя и по задължение.

2 месеца преди да я захраня купих около 500 пюрета-само Био и най-скъпите,които имаше на пазара.Предимно от нета пазарувах.По 10 пюрета се случваше да хвърля за деня,щото е страшно злояда.Преди 3 месеца се подуха гърдите за 1-ви път,минаха после пак и сега пак.Все след прием на месно пюре от купешките.Иначе е записана на кухня,взимаме храната,но и давам само телешката манджа и някоя зеленчукова.Иначе аз готвя с домашни меса,но се случва 1 път в месеца просто да не успея-заабравям,не поглеждам менюто и и давам готово,като е заешко или агнешко(от пуешко и пилешко и се подуха гърдите,сега вече и от заешко)...Искам само с домашна храна да я храня,но е трудно да намираме непрестанно месо,а и не всякакво намираме.

# 84
  • където ми е най-добре
приблизително 2 кашона памперси - около 80 лв. /когато са на промоция си взимам, а винаги имам и един пакет резерва
АМ = около 110 лв. /пие мляко само сутрин и вечер, и слагам в някоя безмлечна каша понякога
Пюрета + каша = не мога да кажа точно колко, но за този месец поръчката ми е за 200 лв.
Козметика = 100 лв. /не е месечно, но все пак
Запазих всички касови бележки и ММ не ме попита къде отиват парите  Joy

# 85
  • София
Аз съм на принципа,че разнообразието може да не е голямо, но това което давам да е добро. Някои майки са ми казвали, че не могат да псигурят разнообразие като при купените пюрета. Вярно,че някои екзотични плодове или риба не може да се дадат винаги, но пък има други неща.
В крайна сметка всеки го прави,както му е удобно и му харесва. Все пак всеки си знае ежедневието, възможностите и предпочитанията. Никой не е дошъл вкъщи насила да бута готово пюре на моя син, че да ме дразни по някакъв начин  Sunglasses
Аз също не сменям памперсите през 2ч., горе писах, че сме намерили някакъв наш си вариант. Разбира се, ако се случи нещо извънредно, няма да държа детето да джвака, за да си спазя бройката за деня. Най-малкото имам и един чувал многократни пелени и винаги мога да сложа и от тях. Имаше една тема тук за памперси. Една майка слагаше 1 денем и 1 нощем, май бебето не беше много голямо. Твърдеше, че са изключително качествени(и скъпи) и затова държат сухо, не се развличат. Това вече и мен ме учудва...всяка крайност ме учудва но като Елиас е казала-не ме възмущава, защото не ми е в къщата.
Аз също паза бележки, с мъжът ми имаме програма за бюджет на компютър и като приложения на телефоните. Никога не ми е държал сметка за пари, не ми прави забележки...но държи да си отбелязваме и плануваме разходите. Така виждам къде прекалявам и купувам импулсивно.

# 86
Аргументът с разнообразието в асортимента на пюрета и детска кухня за мен винаги е издишал. При положение, че тази храна има единствено хранителна стойност, какво значение има дали детето яде домашно пюре от ябълки или пюре от манго? Ако е минало стерилизация или термична обработка вътре няма кьорав витамин. Същото е и с месата. Ама да ядяло заешко. Все едно проетеинът от заека е различен от на пилето. Под заек да се разбира всяка по-странна съставка, която не присъства в кухнята ни. Още си спомням как се хилих, когато видях за пръв път пюре "спагети болонезе". Laughing

# 87
Аргументът с разнообразието в асортимента на пюрета и детска кухня за мен винаги е издишал. При положение, че тази храна има единствено хранителна стойност, какво значение има дали детето яде домашно пюре от ябълки или пюре от манго? Ако е минало стерилизация или термична обработка вътре няма кьорав витамин. Същото е и с месата. Ама да ядяло заешко. Все едно проетеинът от заека е различен от на пилето. Под заек да се разбира всяка по-странна съставка, която не присъства в кухнята ни. Още си спомням как се хилих, когато видях за пръв път пюре "спагети болонезе". Laughing

Joy ще се пръсна от смях.. Заешкото и пилешкото били едни и същи. Само да кажа, че заешкото е много по-протеиново и диетично месо за разлика от пилешкото. Заради ниското съд. На холестерин се прпоръчва за консумиране от хора страдащи от проблеми със сърдечно съдовата система и храносмилателната  Naughty не може да даваш само пилешко и да си мислиш, че детето ти яде "разнообразно". Тогава защо, не даваме един вид месо, плод. Нали са едни и същи?

# 88
Ми аз лично от години не съм вкусвала от високо протеиновото заешко, пък още съм жива  Wink
При мен го имаше и тоя момент, че първите месеци не можех да си намеря място от радост, че имам бебе, и сме правили напълно излишни разходи. Искам да кажа, че спокойно можете да минете и без т.нар. "активна гимнастика" - популярна играчка за бебета. Също така, с луксозни памперси, сменяни почти през час, детето също може да се подсече - просто давам примери за излишните си покупки.

По принцип, моето мнение е, че е добре детето постепенно да бъде захранено с това, което традиционно има на масата. Не пречи да опитва разни неща, но така или иначе, моето детето така и не хареса месото във вид на пюре - още един пример за нещо излишно, специално за нас, кял файда, че месото беше домашно. Вече имаше доста зъбчета, когато опита, хареса му и прояде. И в супи.

# 89
Чочи, преди да се пръснеш, искаш ли да видиш точното съдържание на протеин в 100 гр. заек и пиле? Ама не див заек, защото едва ли често хапвате такъв. http://spidersport.com/calories.php
В пил.гърди има повече протеин и по-малко мазнини. Всъщност разликата е толкова малко, че за грамчетата в пюрето няма никакво значение. Ама нищо де, нали ти осигуряваш голямо разнообразие.. Аз бебе не храня между впрочем, а и ми носят домашни зайци, не е като само в бебешки пюрета да сме опитвали.

Общи условия

Активация на акаунт