Седми клас - 4

• 83 548
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Тинкърбел, да ви поздравя и тук! Страхотен резултат Simple Smile
Хеттрик няма Мартин, за съжаление точно на математика не успя да се класира на национален кръг, въпреки всички уреждания през РИО-та да се яви в Пловдив на областен Wink Класира се само по химия (взе трето място и бронзов медал) и по физика - национален кръг е другата седмица в Ловеч.

Въобще, браво на всички деца, които вече си имат вариант и ще отидат доста по-спокойно на матурите! Леко ви завиждам. Аз се опитах да го накарам да се яви в АК, поне за проба, но той ми заяви, че не се е готвил и не иска да се излага, а и нямало смисъл, при условие, че там нямало да иде да учи (пустата дума "есе" направо го ужасява) - като се замисля, май е прав Simple Smile
(мен ме успокоява, че НПМГ имат изпити, ПЧМГ също)

# 106
  • В офиса
Еха, ами той си е приет в НПМГ, при това с 6-ца Simple Smile ( а май химията се пълни още на 1-во класиране, айде максимум 2-3 свободни места да остават ) Стискам палци и за физиката да е така блестящ.
И на всички, които ще ходят на пролетните също.

Сега, освен, да ви кажа как тренирахме есета за математици. Може пък да е полезно.
Значи те в училище в 6-ти клас писаха доста есета. Оценките й бяха добри, но на мен самите есета не ми харесваха - бяха такова кълбо от думи, където изобщо ми се губеше каква е идеята и как я доказва. Тази година есе не е писала. И може би през двете недели преди изпита, за най-много час започнахме по теми от данибон. Без да пише. Темата. Кажи ми тезата си (т.е. кажи ми твърдението, което ще доказваш. Обикновено едно изречение беше) Дай сега 3 доказателства (хън-мън, първо, второ,...понякога и трето) Виж сега това ли доказа (защото обикновено доказваше нещо малко по-различно от твърдението в тезата) Айде, моля те, не се самооборвай Simple Smile Айде сега преформулирай тезата според доказателствата. И така брейнсторминг по няколко теми.  По 10 минутки максимум на тема. Няколко теми на "сесия". Есета за мързеливи математици = твърдение: доказателство, доказателство, доказателство. И в крайна сметка явно работи. Е, есетата с литературни финтифлюшки сигурно са по 15-18 точки. Ама не се целим там Wink (дисклеймър: пък може училищните есета да са изиграли по-голямата роля Simple Smile)

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 08:38 от Тинкърбел

# 107
Мимиии, извини ме, явно ставам ненужно мнителна.
...
Тинкърбел, няма проблем.  Hug
Аз наистина се радвам с успехите на всяко дете.

# 108
  • дядовата ръкавичка
Тинкърбел, да попитам и аз "Тя ли е .... на първо място" в АК?  Grinning

За моя 9-класник есетата и сега са огромно предизвикателство. Не му се удава, и това е, при все че пишат доста, особено на немски.
Девойката се справя. Есето в АК й беше първото в живота, но е със сравнително добра оценка.
За нас борбата продължава. АК не е финансово допустима опция. Яви се, основно за да докаже на брат си, че и тя го може  Wink.

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 08:52 от Айяла

# 109
  • В офиса
О, не, не, Айяла. Първото място е за СМГ-ейче. Браво! Но пък моята е направила супер математика. В Данибон има класирането Wink

# 110
  • дядовата ръкавичка
Благодаря, сега видях  Grinning. Страхотен резултат! Браво!

# 111
  • София
беше си парадиране с интелектуални възможности

Де да беше единствения Whistling
Пълно е с деца-гении в тази държава, ако човек се довери на родителите им.

rally, браво на Марти за медала!!

# 112
  • София
Айяла, вашият батко е в 91 НЕГ ли? Доволни ли сте? Последните дни се наслушах на доста противоречиви отзиви на деца и родители за там...

# 113
  • София, Дървеница
Добро утро!
Кампанията за прием в НПМГ вече е на сайта им
http://npmg.org/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-2016/#plpri

# 114
  • София
rally, наистина можете и вие да сте спокойни, в НПМГ е приет. Браво на детето! Hug (И ние вече имаме един сигурен вариант в частно училище, което сме харесали за детето, и сме по-спокойни за матурите.)

Sharky*, отзивите за всяко училище са противоречиви. Зависи с кого говориш. И все пак за 91-ва НЕГ повечето отзиви са суперлативи... Какво отрицателно са ти казали?

Последна редакция: чт, 31 мар 2016, 09:49 от .♥.Петя.♥.

# 115
  • дядовата ръкавичка
Айяла, вашият батко е в 91 НЕГ ли? Доволни ли сте? Последните дни се наслушах на доста противоречиви отзиви на деца и родители за там...

Да, в НЕГ е. Аз съм доволна, той не толкова  Wink. Не знам как е в другите гимназии, но на мен много ми харесва, че ги карат да мислят, провокират дискусии. Децата  са чудесни, повечето преподаватели също. И там има недостатъци, но за мен плюсовете са повече.

# 116
Dundi73, SYN, благодаря ви много Peace Дано се представи добре и не се налага да го мислим толкова

# 117
  • София
Учителският състав на 55-70 годишна възраст, не владеят децата в час. Недостатъчно добро преподаване по немски. Отзивите са от дете, което в момента учи там. (При тях баткото е завършил АК, та правят разлика...)

# 118
  • Пловдив
Тепърва ще чувате отзиви за училищата, които ви интересуват. И доста често няма да са добри. И ще има - ами то това училище не е, каквото беше едно време. В общи линии няма училище, което да е това, което е било по времето, когато ние сме учили в тях. И учениците не са това, което са били едно време, и родителите им.  Peace А образованието е процес, в който трябва да участват учители, ученици и родители.
В крайна сметка, не знам в София да има по-добър вариант за немски от НЕГ или 73-то. Или испански да се научава по-добре в друго училище освен в испанската.
Да сравняваш един частен колеж с държавно училище си е малко странно. Та това са два различни начина на обучение.
За преподаването на език - да, много често е въпрос и на късмет при какъв учител ще попаднеш. Особено в 8 клас. Но, ако някой чака да му налеят немски с фуния през ухото, няма как да стане.  Peace

# 119
  • София
Не сравнявам аз, а друг родител, който има пряка база за сравнение - с две много ученолюбиви деца. А аз лично от държавното образование отдавна съм абдикирала (по-точно през 2005) и нямам никакво намерение мое дете да учи е държавно училище или ВУЗ: в кое да е ЧУ поне мога да  притискам ръководството да си изпълнява договорните задължения, докато в ДУ да ги карам да си спазват дори законите и правилниците е кауза пердута.

Общи условия

Активация на акаунт