Седми клас - 4

• 83 532
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Тинкърбел, винаги е имало такива родители, и пак ще ги има. И предната година имаше споделени подобни впечатления, но мисля, че бяха от изпита на ТУЕС.
Само не знам как още не се е появил някой да обяснява колко идиотско било прием на детето, което е блестящ математик, да зависи от изпита по БЕЛ ...
И има доста родители, които изобщо не знаят за какво става въпрос на тези изпити. В крайна сметка важно е детето да знае и да е подготвено.  Peace

# 91
  • I want it all and I want it now.
Може ли някой да ми помогне с училища в София, които приемат деца, които не са взели матурите.  

Това е пълен списък. Гледаш там ,където пише "Непрофилирана паралелка"
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/8 … s_profilirani.pdf

# 92
  • Пловдив
Може ли някой да ми помогне с училища в София, които приемат деца, които не са взели матурите.  

Това е пълен списък. Гледаш там ,където пише "Непрофилирана паралелка"
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2015_docs/8 … s_profilirani.pdf

Това е списък за прием след завършен 8 клас.  Peace т.е. там може да продължи след основно образование.
Но вероятно СОУ-та, които имат такъв 9 клас, имат и обикновена паралелка в 8 клас.  
Всъщност не е нужно да гледа само непрофилираните паралелки, а всичко. Това профилиране започва в 9 клас.

# 93
  • I want it all and I want it now.
14-то СОУ осъществява прием след 7-ми клас в непрофилирана паралелка (приемът е по документи от завършен 7-ми клас)!

128 СОУ "Алберт Айнщайн". За учебната 2016-2017 г. се предвижда прием в VIII клас- непрофилирана паралелка.
Необходими документи: „Удостоверение за завършен VII клас“.
Това е от мин. година има за непрофилирани паралелки.
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2014_docs/p … ilirani_8klas.pdf

# 94
  • най-шареното място
Да, страхотно е толкова много време преди НВО да си набереш плодовете на подготовката и да те приемат където мечтаеш да учиш! Много хубаво за децата! /И аз бих сложила усмивка - то си е радост и при това голяма!/ Дано и тези, които са под чертата, но искат да са над нея да имат шанс!

Ако не - вероятно ги чака по-правилно за тях място. Тези неща се разбират след години. Но и аз вярвам, че понякога /а за децата по правило/ несбъднатите ни планове, са само подобряване на живота.

# 95
  • София
Тинкърбел, винаги е имало такива родители, и пак ще ги има. И предната година имаше споделени подобни впечатления, но мисля, че бяха от изпита на ТУЕС.
Само не знам как още не се е появил някой да обяснява колко идиотско било прием на детето, което е блестящ математик, да зависи от изпита по БЕЛ ...
И има доста родители, които изобщо не знаят за какво става въпрос на тези изпити. В крайна сметка важно е детето да знае и да е подготвено.  Peace
Има и разведени родители, напълно е възможно "неделният татко", който взима детето веднъж на 6 месеца, изобщо да не е в час...да не мислите, че БНД на моя юнак изобщо знае, че е кандидатствал в АК или колко е таксата? Няма и да разбере...

# 96
  • Пловдив
Sharky*, при нас даже и неделен не е. И със сигурност не знае къде учи щерката, не я е виждал 5 години. Сигурно и на улицата няма да я познае, ако се разминат.
Трагичното е, че и родители, които всеки ден са с децата си, не знаят какво се случва в края на 7-ми клас.  Peace

# 97
И наши близки миналата година не си записаха детето в АК, въпреки че беше прието.
Според моите наблюдения голяма част от приетите на първо класиране не се записват - така че не се знае - може да си приемат детето на следващи класирания.

# 98
Теди, мисля, че ти не я разбра Мими.
Съвсем добронамерен и е поста. И емоиконата.
Факт е, че в СМГ вчера е било доста по- различно в сравнение със Св. София и ПЧМГ от към емоции. Вярвам, че доста от децата са се явили за проба, да си проверят знанията. Аз също не съм наясно с процедурата и ако случайно сина ми беше отишъл да се провери/ защото не сме се интересували от обучение там/ можех да бъда като този въпросен родител. Незнаеща и некомпетентна във вашите очи.
Навремето  в 4 клас, аз разбрах за ПЧМГ ден преди последния възможен ден за изпити и то съвсем случайно. Кой знае какви глупости съм плещила на следващия ден когато синът ми се яви на изпита, а аз пиех кафе с приятелки.
Всеки гледа от собствената камбанария. Нека не съдим прибързано.
Дунди, аз си го мисля това, което споменаваш- „колко идиотско било прием на детето, което е блестящ математик, да зависи от изпита по БЕЛ ... „

# 99
  • София
В нашето училище са дошли родители на дете от другия клас, за да му кажат, че е прието (в 10.50, а трябваше да активират линка за резултатите чак в 12.00), представям си какъв шум е настанал в съседния клас, че в нашия клас децата да се втурнат към секретарката на училището за достъп до Интернет да си проверяват резултата...аз лично си помислих, че има и по-"луди" родители от мен.

# 100
  • София

Дунди, аз си го мисля това, което споменаваш- „колко идиотско било прием на детето, което е блестящ математик, да зависи от изпита по БЕЛ ... „

Според мен не българският е проблем, а това, че няма допълнитлен изпит по математика, както е в НПМГ и ТУЕС.

Колкото до колежа, не са единици децата, за които това е някакъв резервен вариант и по тази причина не са отделили време за ден на отворените врати, нито за пробни изпити към някоя школа. Обаче да го коментираш това на място, където са концентрирани деца, положили усилия да влязат в желаното училище, е въпрос на възпитание.

# 101
  • най-шареното място
... Обаче да го коментираш това на място, където са концентрирани деца, положили усилия да влязат в желаното училище, е въпрос на възпитание.
И аз така мисля, но и много оскъден ресурс напоследък.

# 102

Според мен не българският е проблем, а това, че няма допълнитлен изпит по математика, както е в НПМГ и ТУЕС.

Колкото до колежа, не са единици децата, за които това е някакъв резервен вариант и по тази причина не са отделили време за ден на отворените врати, нито за пробни изпити към някоя школа. Обаче да го коментираш това на място, където са концентрирани деца, положили усилия да влязат в желаното училище, е въпрос на възпитание.

Разбира се, че изпита по математика е наложителен.

Относно коментарите на родителя, пак казвам, не бързайте да съдите. Извадено от контекста, от ситуацията винаги може да изглежда кофти.

# 103
  • София
Тинкърбел, поздравления за чудесното представяне на детето!  bouquet

# 104
  • В офиса
Мимиии, извини ме, явно ставам ненужно мнителна. Просто екстраполирах поведението на таткото на изпита, погрешно както се оказа. Но другото, което разказах, не беше "неделен татко", беше си парадиране с интелектуални възможности. Бе пред група родители от друго училище, явно стари познати, които не се бяха виждали от дълго време.

Петя, благодаря много! Тя е страшно щастлива, а и аз, честно да си кажа.

Общи условия

Активация на акаунт