Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 066
  • 321
  •   1
Отговори
# 225
Прочетох първия пост в тази тема, дали е унизително за папата да измие краката на бежанците и да ги целуне. Отговора е НЕ! Ако си наясно малко повече с материята по този въпрос сам ще си наясно и с този отговор.

# 226
Мюсюлмани, индуси, евреи и т.н. ако са бежанци имат нужда от помощ. Емигрантите са нещо съвсем различно, особено нелегалните. Нищо общо нямат с бежанците и съвсем правилно Таис, поставяш разграничителна линия. И аз като теб съм за бежанците и против нелегалните емигранти.

Никой не призовава  бежанците да бъдат оградени с бодлива тел в собствените си държави, за мен спорът е дали трябва Европа да отговаря за всички несретници на този свят, какво количество вина/мюслмани да поеме и ще запази ли идентичността си на съюз от светски държави с християнски традиции.

# 227
Скрит текст:
Скрит текст:
Ми той нали е германец ...

Мил им е краката Исус, ама не ги е целувал, а и те са били християни...

Папата не е мил краката на никакви бежанци. Бежанецът е страдалец, тези са кандидати за лесен живот в Европа.

Родени и израсли в Европа, но деца на бежанци!  Sick

Joy  Joy  Joy

Мога ли да попитам какво те разсмива?

3. Доколкото четох добре си (са му) е подбрал(и) бежанците. И християните нигерийци бягащи от Боко Хаам ли не са бежанци?

Естествено, че ще му ги подбират, той да не е Исус. Само един лицемер, като всички свещеници. Close
Християните нигерийци как са пристигнали при папата? Директно със самолет от Нигерия? Били са бежанци в първата страна, предполагам африканска, където Боко Харам няма достъп и където не са били преследвани, защото са християни. Там са спасили живота си.

След което имат право да пътуват свободно по целия свят, така, както ти, като свободни хора в днешния свят и могат да потърсят убежище навсякъде, където ще им го дадат Wink  Flutter

Разбира се, че имат право. Но вече са мигранти, а не бежанци.
Избягал от родината си, който не може да се върне в нея, защото животът му е в опасност, е бежанец, докато стигне първата сигурна страна, където няма да бъде преследван. Навсякъде другаде след нея  е мигрант. Мигрирането е един  от най-старите пориви на човека и  е негово право, но разлика има и различните наименования я правят.

# 228
  • MI
Никой не призовава  бежанците да бъдат оградени с бодлива тел в собствените си държави, за мен спорът е дали трябва Европа да отговаря за всички несретници на този свят, какво количество вина/мюслмани да поеме и ще запази ли идентичността си на съюз от светски държави с християнски традиции.

Нова, ами че те в огромната част идващите сега не са бежанци, а икономически имигранти. Ако вземахме само истинските бежанци нямаше да е такъв проблем. Ние не можем да ги разпознаем, кой ни е виновен? А и се омесва всичко и става една каша дето нищо не се разбира повече.

Папата е глава на най-голямата християнска деноминация. Не му е работа да прави политика (и слава Богу не я прави) а да проповядва християнските ценности. Той това и прави. Да не забравяме и че е латиноамериканец и темата му е много присърце. Работа на нашите политици е да осигурят разпознаване на нелегални от бежанци. Не на папата.

Да не говорим че извършилите атентатите не са дори нелегални, а европейски граждани. Това е трети проблем. Дори да нямаше приток на имигранти пак щеше да го има този проблем.

А то тук какво станА - едва ли не папата насърчава тероизма  Laughing

# 229
"Не му е работа да прави политика (и слава Богу не я прави) "

Първото е вярно, втората част- не. Идеалният начин да се набъркаш в основата на всички светски дела е като се правиш, че всъщност не се бъркаш, не те засягат и се занимаваш с други работи.

# 230
  • MI
Ок, Сирен, поправям се - прави политика в много по-малки размери от преди 100, а дори от преди 30 г. Имам предвид извън Ватикана, там все пак е нормално да управляван, нали?!

# 231
Е да, вече папите не царуват в Европа, но точно този папа е като говорител на левите либерали...очаквам скоро да закачи вместо кръст- значка на Бърни Сандърс...

# 232
Аз само не разбирам защо се отъждествяваме с главата на Римокатолическата църква, от векове все пак не сме част от тази църква.
А самият жест дава точно такова послание каквото се очаква от глава на християнска църква. Дали ще бъде разбран, от темата става ясно, че по-скоро не.

# 233
Аз само не разбирам защо се отъждествяваме с главата на Римокатолическата църква, от векове все пак не сме част от тази църква.

В началото на темата още се каза, че ако ССФ е католичка, ще ѝ е много унизително. Т.е. нас тук не ни засяга, но съчувстваме на католиците в момента. Емпатия е това, не си ли чувала за нея?  Crossing Arms

# 234
  • MI
Е да, вече папите не царуват в Европа, но точно този папа е като говорител на левите либерали...очаквам скоро да закачи вместо кръст- значка на Бърни Сандърс...

По този повод той беше казал нещо, за което не се бях замисляла, но има право - че със сигурност не е комунист, тъй като комунистите са откраднали много идеи от християнството, а не обратното.  Laughing Ако се замислиш е вярно.

Папата е аржентинец, от типа свещеници в бедите предградия. Дори като кардинал не е променил начина си на живот - малък апартамент, никакъв лукс и постоянно в бедните и опасни предградия. Не знам как така се излъгаха да го изберат, може би са мислели че е безопасен. Да, ама не. И сега не живее в папския апартамент и кара кола среден клас. И не само, почна да го иска и от кардиналите. Всички скандали които избухнаха с разкрития за кардиналите последните месеци всъщност не са журналистически разследвания, а откраднати документи от разследване, започнато по искане на Берголио. Всъщност и самото име, което си избра е показателно. Не случайно досега никой папа не го е избирал, въпреки че сан Франческо е един от най- важните и обичани светци в католическия свят. Просто показа какво следва с избора на това име... Дали ще живее дълго не знам. Но със сигурност стана най-популярния папа от стотици години насам. И се държи по начин, по който винаги съм мислела, че един истински свещеник трябва да се държи. Явно не само аз го мисля, уважаван е много и от атеистите като цяло.

# 235
Даже никога не сме били. България си е имала собствена Патриаршия от началото на 10в. (с изключение по време на османското иго).

# 236
Даже никога не сме били. България си е имала собствена Патриаршия от началото на 10в. (с изключение по време на османското иго).
Да, така е. Преди покръстването на българите са се разделили двете църкви. Аз говорех като православна, не като българка, оттам не се замислих.

Просто се чудех защо сме по-католици от папата, когато като цяло сме преобладаващо некатолици. Simple Smile)

Емпатия ще да е.

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 12:50 от Windekind

# 237

Преди покръстването на косъм е било да станем католици, а не православни, даже папските легати са били 7-8 месеца на "преговори" в България, но в крайна сметка сме се договорили с гърците. Но това е друга тема.

# 238
Ок, Сирен, поправям се - прави политика в много по-малки размери от преди 100, а дори от преди 30 г. Имам предвид извън Ватикана, там все пак е нормално да управляван, нали?!

Може да правят по-малко политика, а може и да е по-скришно! Но според мен е и невъзможно за тях да не правят никаква политика при положение, че имат власт и влиание.

# 239

Преди покръстването на косъм е било да станем католици, а не православни, даже папските легати са били 7-8 месеца на "преговори" в България, но в крайна сметка сме се договорили с гърците. Но това е друга тема.

Не мисля, че е било на косъм. Борис си е знаел много добре какво и как прави, нали той ни покръсти ? Та той много добре си е водил преговорите и с едните и с другите и ги е използвал да му дадат максимум привилегии. На него му е било ясно, че ако бяхме останали езичници щеше да има войни по този въпрос и кръв да се лее.

Общи условия

Активация на акаунт