Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 039
  • 321
  •   1
Отговори
# 75
Много смело обобщение,Ън. Масово може да са мигранти, но гарантирано има и хора, избягали от ужаса в Сирия. Колкото до папата, нагоре се каза нееднократно, че само трима са били мюсюлмани сред тези, на които ритуално са измити краката.

# 76
  • София
Юда дали е бил християнин?

Според Библията Исус е знаел, кой е предателят.
И измива и неговите крака... Това е израз не само на смирение, а и на на прошка. Добре е замислено от папския екип - силно християнско послание във връзка с атентата.

# 77
  • София
За твое сведение, понеже виждам, че пишеш само за Париж и Брюксел, атентати и загинали има и в Анкара, Истанбул, Ирак. Само за последните 2 дни бяха убити 17 деца при атентат в Ирак  Tired

Само да отбележа, че това в Истанбул не е атентат, а част от граджанска война. В Ирак също. Докато тук идват хора добре платени от евреите и САЩ, за да ни принизят и унищожат. И т.н., но това е друга тема Simple Smile

# 78
Айде пак,имало сирийци бягащи от война.Сто пъти се каза,че НЕ във всички сирийски градове има война!При това го казват сирийци.Чувала съм го от мъже женени за българки,живеят тук от доста години.Дори техните роднини са там и не са ''избягали от война''тук например.Виж не съм срещала сирийки омъжени за българи. Mr. GreenНе са мулти-култи тези жени.Последно преди 3дни млада писателка от смесен брак говори безпристратно по тв,че семейството на баща и си живее там спокойно и преди 1м. братовчедка и вдигнала голяма сватба.Айде стига с тия измишльотини!След като видяхме всичките изпълнения на ''бягащите от война'' масово хората се изпълват с отвращение и неприязън към тях,а не със съжаление,каквото постоянно се опитват да ни набиват в главите. bambam
На сила хубост не става,а и да става не бива!Видяхме резултата вече.Ще има пак от същото.Явно докато не им дойде на някои хора до главите няма да мирясат.

# 79
  • София
Според мен това е добър политически ход от страна на папата и екипа му. По принцип съм по-крайна, но в този жест виждам повече плюсове и не считам, че в този случай вярата е водеща.

# 80
  • София
Според мен това е добър политически ход от страна на папата и екипа му. По принцип съм по-крайна, но в този жест виждам повече плюсове и не считам, че в този случай вярата е водеща.

За мен е точно обратното .. каквато и да е целта на ритуала, броени дни след кървав атентат и толкова страх и надигащ се неприязън към бежанците, миграните и пр., е меко казано лицемерно и недомислено. Не виждам позитивното от това, а напротив. Кофти момент се случи и можеше просто да пропусне този акт на приемане и обич към ближния ... Но случилото се е случило вече.

# 81

За мен е точно обратното .. каквато и да е целта на ритуала, броени дни след кървав атентат и толкова страх и надигащ се неприязън към бежанците, миграните и пр., е меко казано лицемерно и недомислено. Не виждам позитивното от това, а напротив. Кофти момент се случи и можеше просто да пропусне този акт на приемане и обич към ближния ... Но случилото се е случило вече.

Изцяло грешен политически ход, който може само да подразни едноверците и да даде грешни сигнали на друговерците. Особено на тези, дето са отговорни за кървавите атентати. Тероризмът не се бори с опрощение, а с антитероризъм.

Цитат
И измива и неговите крака... Това е израз не само на смирение, а и на на прошка. Добре е замислено от папския екип - силно християнско послание във връзка с атентата
Непростима глупост! Опрощаваме на антентаторите вината за смъртта на невинни хора? Трябва да си ужасно безмозъчен, за да си помислиш дори, че трябва да има прошка за подобно гнусно престъпление. Още не са идентифицирали убитите. Може би има и деца.....

# 82
Айде пак,имало сирийци бягащи от война.Сто пъти се каза,че НЕ във всички сирийски градове има война!При това го казват сирийци.Чувала съм го от мъже женени за българки,живеят тук от доста години.Дори техните роднини са там и не са ''избягали от война''тук например.Виж не съм срещала сирийки омъжени за българи. Mr. GreenНе са мулти-култи тези жени.Последно преди 3дни млада писателка от смесен брак говори безпристратно по тв,че семейството на баща и си живее там спокойно и преди 1м. братовчедка и вдигнала голяма сватба.Айде стига с тия измишльотини!След като видяхме всичките изпълнения на ''бягащите от война'' масово хората се изпълват с отвращение и неприязън към тях,а не със съжаление,каквото постоянно се опитват да ни набиват в главите. bambam
На сила хубост не става,а и да става не бива!Видяхме резултата вече.Ще има пак от същото.Явно докато не им дойде на някои хора до главите няма да мирясат.

Не си срещала защото на мюсюлманките е забранено да се женят за хора от друга вяра. Избраните мъже трябва да приемат исляма. При мъжете естествено е по либерално отношението. Те могат да се женят за жени от друга вяра, като тези жени могат да си запазят вярата, но родените деца в този брак са задължително мюсюлмани.
Дали има някакви изключения, не знам.

# 83
Има изключения в някои семейства.Познавам такова,по-малко от 30год. са заедно.Децата им нито са кръстени,нито са мюсюлмани.Родителите казваха,че като пораснат ако искат сами ще си припознаят религия.Към днешна дата пълнолетните им деца не се вълнуват от тези въпроси.
За последният(за сега)атентат,магарицата разревано каза,че вече знаем какво им е на хората във военни райони.Толерантни с глупоста до край!

# 84
Има изключения в някои семейства.Познавам такова,по-малко от 30год. са заедно.Децата им нито са кръстени,нито са мюсюлмани.Родителите казваха,че като пораснат ако искат сами ще си припознаят религия.Към днешна дата пълнолетните им деца не се вълнуват от тези въпроси.
За последният(за сега)атентат,магарицата разревано каза,че вече знаем какво им е на хората във военни райони.Толерантни с глупоста до край!

Може би е така, ако живеят в друга държава. Това което съм чела е за жената в мюсюлманския свят в периода до освобождението.
Явно има модернизация в мисленето при някои след това. Абе има надежда някаква.
Скрит текст:
Малко след като завърших гимнация работих в едно барче. Там идваше една мюсюлманка. Поръчваше си нещо и чакаше мъжа си да мине и да се прибират заедно.Много приятна жена. От Иран или Ирак е. Не помня. Но е избягала с мъжа си заради самата обстановка.
Явно мъжът и не е като повечето мюсюлмани. Каза ми, че никога повече няма да и стъпи крака в родната страна, където се чувства като затворничка. Тук даже не носеше забрадка. За година е успяла да научи почти перфектно български. Имаше планове да запише в университет.

# 85
Да семейството живее в София.Не уточних,че той е сириец,тя българка.От 80 и някоя година не е ходил нито веднъж в Сирия.Роднините му са идвали тук.Жените на братята му са увити,но те така си искали.Лицата им се виждат.

# 86
  • София
За твое сведение, понеже виждам, че пишеш само за Париж и Брюксел, атентати и загинали има и в Анкара, Истанбул, Ирак. Само за последните 2 дни бяха убити 17 деца при атентат в Ирак  Tired

Само да отбележа, че това в Истанбул не е атентат, а част от граджанска война. В Ирак също. Докато тук идват хора добре платени от евреите и САЩ, за да ни принизят и унищожат. И т.н., но това е друга тема Simple Smile
Израел и Сащ пращат терористите в Европа, за да ни унищожат  Shocked
Леле, аз хич не съм фен на политиката на двете държави, но такива конспирации и отчайващи глупости ми идват твърде повече.

# 87
Мис Джули, не знаех че в Турция има гражданска война, но за сметка на това слвдя историята и за мен ставащото е логично. Държавите, които страдат са страдали и преди, поради намеса на "бели" страни.
Всяка смърт е трагична, наранява близките и наси много скръб. Някак е лицемерно обаче да се жали само за определени жертви, а останалите не са хора и нямат близки всякаш.

Да пускам ли снимки на африкански деца или сами ще се сетите, ама за тях не ви е жал нали?

# 88
Боже, защо се правят такива обобщения? Не ни било жал за умрелите африкански деца. Shocked Защо се твърдят такива неща? Смъртта на дете, каквото и да е то, е ужасно нещастие. Ако африкански деца умират при атентати на бели християни, борещи се за не знам каква кауза, ще искам същото за тях, което и за атентатори от всяка раса и религия. Защо ли не се сещам за атентатор камикадзе, който иска да загине в името на Исус с надежда, че в Рая го чакат...девици, пари, поршета или каквото му е на сърцето там?
Като се замислих сега, от това, което може да се прочете и чуе от доброволци, африкански деца умират основно от болести, недохранване или чудовищно отношение от семейство и близки. Като едно спасено 2-годишно африканско мъниче, изхвърлено на улицата, щото било...вещер Shocked За болестите, резултат от тежкия климат не виждам причина да се търси вина у когото и да е, а за глада може и да имат някаква вина белите/европейци и американци/, но основата на глада е безконтролното раждане на 10-20 и повече деца в негостоприемните африкански пустини. Всъщност и тук децата ни ще мрат като мухи ако масово имаме по толкова, нищо, че сме в по-плодородни земи.
Насаждането на вина за смъртта на разни хора у други хора, отстоящи на хиляди километри и на хиляди години цивилизовано развитие, трябва да има поне някаква разумна основа. Или няма нужда?

# 89
  • вятър в маслините, вятър над хребета
българите и въобще хората от източния блок,които са емигрирали преди четвърт век или по-късно най-много ритат срещу бежанците,дори повече от самите германци-кореняци.Това е изключително лицемерно и нечестно,защото те самите са били приети от същия либерално-състрадателен модел.А сега нямат великодушието да влязат в положението на тези хора. И друго-казват,че бежанците били мързеливи и напускали работа на втория месец,не могли да издържат. Това също е лицемерно,защото заплащането е в пъти по-ниско отколкото на обикновения европеец.И мен да ме карат да работя в Белгия за 1000 евро и аз ще напусна.
O, хайде посмали Laughing. В Белгия един PhD студент получава съвсем малко над 1000 евро, а върши изключително квалифициран труд. Но Х от Куала Лумпур не може да работи за толкова, нищо, че професионалните му умения най-вероятно се заключават в почти нищо.
А за радушното приемане на източноевропейците точно по хуманния начин, по който сега посрещат с кифлички бойците от ИДИЛ- попитай някой поляк, работил или работещ в Англия, или украинец в Германия.

Общи условия

Активация на акаунт