Наистина ли папата е измил и целунал краката на 11 бежанци?

• 23 101
  • 321
  •   1
Отговори
# 150
... мисля, че досега този ритуал е изпълняван само с християни, без да съм сигурна в това.

Преди три години е измил краката на две мюсюлмански малолетни затворнички:

Всяка година изпълнява ритуала в затвори, домове за хора  с увреждания и т.н. Тази година избрал бежанци и мигранти.

# 151
Аз не знаех, че папата всяка година го прави.

Добре, ама не е ли кощунство мюсюлманите да взривяват, а той с този си акт,
да им прощава? Още повече два дни след атентатите?

Всички ли папи са го правили? Защо Сергей Антонов го държаха без преки доказателства
толкоз години, а не му измиха краката и да го освободят?

Не мога да си представя този обичай с прошката чрез измиване и целуване на крака у нас.
Нашият патриарх Неофит да измие и целуне краката на десет циганина от бургаския затвор,
примерно... Звучи ми като сценарий за много брутален бг филм.  

# 152
  • София
Руският патриарх също прави ритуално измиване на нечии крака на Велики Четвъртък, чета инфо от 2009. Не са бежанци, но все пак. Просто при католиците ритуалът е силно застъпен, а в православието по-слабо. Тук пише, че и при някои протестанти го има.
http://dveri.bg/33x8p

Така и не разбирам каква ви е толкова мелодрамата. Измиването датира от прастари времена, не е нещо ново. 

# 153
Руският патриарх също прави ритуално измиване на нечии крака на Велики Четвъртък, чета инфо от 2009. Не са бежанци, но все пак. Просто при католиците ритуалът е силно застъпен, а в православието по-слабо. Тук пише, че и при някои протестанти го има.
http://dveri.bg/33x8p

Така и не разбирам каква ви е толкова мелодрамата. Измиването датира от прастари времена, не е нещо ново.
Едва ли им е толкова голяма драмата принципно, но им е унизително ритуалът да бъде извършван точно с хора от етноса и религията на тези, които два дни преди това направиха поразии с идеята да навредят на християни.

# 154
  • София
И в нашата католическа църква се прави, колкото и да не могат да се го представят някои ...

# 155
[
Едва ли им е толкова голяма драмата принципно, но им е унизително ритуалът да бъде извършван точно с хора от етноса и религията на тези, които два дни преди това направиха поразии с идеята да навредят на християни.

На кого му е унизително?

# 156
  • София
Съжалявам, но наистина не разбирам кое му е унизителното. Въпросните бежанци-мюсюлмани не са отговорни за налудничавите действия на терористите от Даеш. По тази логика, Папата не е трябвало да мие краката и на хиндуистите, защото в не чак толкова далечното минало, индивиди изповядващи въпросната религия също са взривявали мирни граждани.
Впрочем същото важи и за християните.

# 157
  • София
Те една молитва не знаят да кажат, пък им било унизително какъв ритуал правел главата на католическата църква, защото разбираш ли ... преди това са извървели Кръстния път, изповядали са се и са се причестили... Извинете ме, издивявам...

# 158
Да, по тази логика германците трябва само с наведени глави да ходят. Ако върнем по-назад, същото важи и за всички останали западно-европейски нации. И българите трябва да ходим с наведени глави и засрамени постоянно, защото постоянно някои българи вършат безобразия по света. На мен през последните дни ми писна да ме питат дали често по нашите улици ходят голи хора.
http://www.maltatoday.com.mt/news/court_and_police/63468/police_ … wra_#.VvmNR_mLTIW

# 159
Free agent, за кого говориш, не е ясно кои са тези те?
 Кажи си молитвата, айде, ама в душичката ти
доброта няма, само надменност се усеща.

# 160
  • София
Ха-ха-ха, аз надменна и зла? Каква ли не съм била, ама в такава роля не бях влизала!  Mr. Green
За вас говорех, хейтърски душички.

# 161
  • София
Агент, няма смисъл  Hug

# 162
Българите какви безобразия извършват по света, а също и в миналото?
И да напомня, че сме 21 век и безобразията от миналото не са оправдание за днешните.

# 163
  • София

Верно, отивам да си лягам.

# 164
" и ще лежат заедно лъва и агнето, християнина до мюсюлманина и един мармот завива шоколада в станиол..."
подобна липса на инстинкт за оцеляване не е за вярване... и предвид целевата група юзъри тук - и за Дарвинова награда няма да се класирате

Общи условия

Активация на акаунт