Нашите кухни - 63

• 136 905
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • Burgas
Кухнята ни ще е с плот от технически камък. Искам мивката да е под плот и се чудя заслужава ли си да дадем повечко пари за кухненска мивка от SILGRANIT PuraDur на BLANCO ? Техническият камък ще е светъл. Как ще е по-добре - мивката да е в близък цвят до плота или контрастираща по-тъмна?

Един от ефектите от вграждането на мивка под плот е ,че тя става "невидима",поради това препоръчвам цвета й да е като на техническия камък или възможно най-близкия такъв  Peace
SILGRANIT PuraDur на BLANCO е много добър избор!

# 256
Здравейте, някой има ли впечатления от фирма Лемез за кухни?
Те продават плоскости принципно. Вече и кухни ли правят?  newsm78

Да, правят всякакви мебели.

# 257
Бях решила че съм измислила най-удачния за мен вариант за кухнята.Но като ми поотлежа идеята известно време,започнах да се чудя дали на съдомиялната мястото й е там  newsm78.Пада се отляво,под прозореца.Ако им разменя местата с чекмеджетата дали няма да е по-добре,или в съседния на мивката шкаф  newsm78.
http://prikachi.com/images/571/8445571l.jpg
http://prikachi.com/images/572/8445572I.jpg
http://prikachi.com/images/575/8445575r.jpg
http://prikachi.com/images/576/8445576w.jpg

# 258
Кухнята ни ще е с плот от технически камък. Искам мивката да е под плот и се чудя заслужава ли си да дадем повечко пари за кухненска мивка от SILGRANIT PuraDur на BLANCO ? Техническият камък ще е светъл. Как ще е по-добре - мивката да е в близък цвят до плота или контрастираща по-тъмна?
Моят плот е от бял технически камък, а мивката е на Бланко - Силгранит, бяла, под плота. Вече почти шест години ги ползвам, доволна съм и двете си заслужават високата цена.

Дали би могла да снимаш, ако нямаш против разбира се, защото аз в момента точно за тази комбинация си блъскам главата. Светъл плот с тъмна мивка и обратно има снимки навсякъде, но така не виждам за тези марки, а може би просто не съм открила. Та затова, ако ти се занимава, пусни една снимка Simple Smile. Не е спешно  Peace
Ако ще е контрастен, за сив перлен мислех да е цвета на мивката. Другият  вариант е като при теб - бяло.

Техническият камък ще е от фирма SKV (мебелната ни фирма работят с тях ). Цвета ще е Crystal Royal - избрах го от малки мостри. За мивка съм харесала модел BLANCO SUBLINE 500-U, но не мога да реша кой цвят Thinking . Ако е светла има хубави варианти:жасмин, шампанско, но за тъмен цвят се чудя...   :newsm78
Ако е светла, по-трудно ли ще се почиства, ще оставят ли петна от кафе, вино? Ако е тъмна, мисля че ще личи повече котления камък.
Ето мивката:
http://www.evroset.bg/products/mivki/silgsubline.html
Технически камък:

# 259
Renko, вече няколко пъти го повтаряме в тази тема - единственото удобно място за миялната е шкафът, който стои непосредствено до мивката, но така, че като е отворена  миялната да може да стоиш пред мивката и да я зареждаш с чинии. В твоя случай - това е единствено шкафът вдясно от мивката. Мръсните чинии, освен че се трупат на мивката, се налага и леко да се изплакнат, за да не попадат по-едри отпадъци в миялната. На сегашното място на миялната ще трябва да правиш пируети на 180 градуса и обратно за всяка чиния. Там, където искаш да я местиш, пък въобще нямаш достъп до мивката при отворена миялна.

# 260
GG_BG,благодаря за мнението  bouquet.Идеята ми беше да не е на ъгъл,за да може да се отварят вратите на съседните шкафове и при отворена миялна,ако ме разбираш какво имам предвид Embarassed.Явно както казваш ти ще е най-добре.Темите съм ги изчела от началото,някои даже по два пъти,но май винаги изникват чуденки,колкото и да си се информирал.

# 261

Взимали сме плоскости от тях. Цените са им добри, по-добри от доста фирми за мебели и работят с качествени материали.
Занеси им проект или поискай от тях. Успех  Peace

# 262
pilka, и аз съм избрала тази серия, само че 350/350U  Peace. Няма да ти кажа, колко пъти ходих до магазините на евросет да гледам мивки Simple Smile. А още не сме почнали ремонта  hahaha
Камъкът ти е много красив според моя вкус. На мен обаче, мивката шампанско и жасмина не ми е симпатична, седи ми някак жълтееща. Трябва да си сигурна, че няма да "се бият" розовото с жълтеникавото. Сега се чудя за перлено сиво, или друго тъмно сиво и не мога и аз да го измисля. Моят камък е замислен по-бял. Та се чудех за него, дали бялата ще седи добре, затова помолих снимки по-горе, за светло със светло Simple Smile.От друга страна, мисля, че седи красиво като гледам снимки светъл плот с тъмна мивка, но мразя черно и всичките му разновидности, затова и не мога да реша. Твоят пък цвят нито е много светъл, нито е тъмен и също не мога да те посъветвам. Дали не може да ти дадат срещу 10 лв депозит камъчето за 1 ден и да идеш до мивките и да слагаш до тях? newsm78 Аз смятам като си избера камък, да се примоля за мострата за 1 ден да ходя и да "налагам" до мивките .
Оххх голяма драма ми е това hahaha

# 263
Кухните от МДФ Гланц дали се поддържат лесно или стават постоянно на петна от пръсти и др.под.

# 264
Мивките на BLANCO SUBLINE са много красиви, но имаше мнение, че трудно се поддържа, заради правите ъгли. Дано като е немска да няма нужда от много търкане.
Каква е препоръчителната височина за смесител върху плот, така че хем да не пръска, ако е много висок, хем да се събират тенджери, тави и високи бутилки. Защото при някои дори едно шише с вода не може да се налее и трябва да се ходи в банята.
Каква е функцията на хоризонталната свързваща тръба при този смесител и при издърпване на душа, има ли няколко степени, например да се удължи надолу с няколко сантиметра и да остане така, или е само издърпване докрай, колкото позволява и после прибиране
http://www.teka.com/bg/products/view/16119-%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D1 … %D1%8F-ares_k_939

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 11:15 от danibor

# 265

Взимали сме плоскости от тях. Цените са им добри, по-добри от доста фирми за мебели и работят с качествени материали.
Занеси им проект или поискай от тях. Успех  Peace

Благодаря за информацията, вече имам оферта от тях и сега се чудя дали въобще да обикалям по други места, и във фейсбук бях чела (ако може да се вярва), че са им доста добри цените..

Мислите ли, че си заслужава да гледам кухните на Айко?

И още един въпрос, който ме тормози сега, за голяма врата на горен шкаф, която се отваря с повдигане нагоре и сгъване по средата (съжалявам, не знам какъв е термина), дали ще е удобно да е с вкопана дръжка, или по-скоро д мисля за такава, която стърчи напред, за да е по-лесно захващането?

# 266
  • Бургас

Това имаш предвид, нали?
Мисля, че с вкопана дръжка ще е по-трудно затварянето.
И аз ще имам такъв шкаф, но дръжките няма да са вкопани.

# 267

Това имаш предвид, нали?
Мисля, че с вкопана дръжка ще е по-трудно затварянето.
И аз ще имам такъв шкаф, но дръжките няма да са вкопани.

Да! Точно това! И ние коментирахме по-специално затварянето... Все пак и при вкопаната дръжка може да се захване в улейчето или да се придърпа направо самата врата, но това е само в моята глава.. В действителност въобще нямам идея дали ще е удобно...

# 268
  • Бургас
И аз нямам представа доколко ще е удобно.
Освен да обиколиш из големите магазини, може да има нещо такова. Аз например много обикалях из Айко да гледам механизми, комбинации и т.н., нищо че кухнята ми няма да е от тях.  Mr. Green

# 269
  • Някъде на път....
...................

И още един въпрос, който ме тормози сега, за голяма врата на горен шкаф, която се отваря с повдигане нагоре и сгъване по средата (съжалявам, не знам какъв е термина), дали ще е удобно да е с вкопана дръжка, или по-скоро д мисля за такава, която стърчи напред, за да е по-лесно захващането?

За Aventos-a (механизъм за сгъваема врата) не е подходящо дръжката да е вкопана.  Peace

Ако не искаш видима дръжка, помисли за вариант с врата с надстърчане или пък кант-дръжка/ Г-образен профил - стои много елегантно с фина кант-дръжка. Ето виж - почти не се забелязва на горния ред:

Общи условия

Активация на акаунт