Нашите кухни - 63

• 136 866
  • 745
  •   2
Отговори
# 345
  • София
Здравейте, това лято и на нас ни предстои подмяна на кухнята и на първо четене ми изникват няколко въпроса, за които търся съвет от вас като хора с повече опит.
1. Тъй като кухнята е в жилището, в което понастоящем живеем и ми е важно да сме максимално организирани във времето, можете ли да ме ориентирате колко средно отнема процеса от поръчката до изработката на кухнята. Знам, че зависи от много неща и не се интересувам от конкретика, а по-скоро от общ порядък - един, два, три месеца.
2. Бих искала да попитам каква е причината, поради която слагат толкова масово лайсни в кухните. Чисто естетически не ми харесват и в тази връзка можете ли да ми препоръчате фирма, която проектира/изработва кухни без лайсни по плота.

Последна редакция: вт, 10 май 2016, 15:31 от Antoaneta_y

# 346
  • София
Здравейте!
Ще съм благодарна за информация за фирма, работеща с естествено дърво и имаща опит с подобни кухни.За Пловдив става дума.
Скрит текст:

Изобщо, да имат опит в нестандартните кухни, различни от това.
Скрит текст:

Почти съм убедена, че е "мисия невъзможна" с  днешните модерни изисквания, ама ....надеждата умира последна.    Laughing

Ето това е любима моя кухня на една позната от Пловдив
Долните вратички са от масив и са изработени от фирма Тягов. Не са същите като показаните от теб, но изработват неща по поръчка.

# 347
Love!, Каза арт също работят подобни неща
http://casaart.bg/kitschen?lang=bg

# 348
Здравейте, това лято и на нас ни предстои подмяна на кухнята и на първо четене ми изникват няколко въпроса, за които търся съвет от вас като хора с повече опит.
1. Тъй като кухнята е в жилището, в което понастоящем живеем и ми е важно да сме максимално организирани във времето, можете ли да ме ориентирате колко средно отнема процеса от поръчката до изработката на кухнята. Знам, че зависи от много неща и не се интересувам от конкретика, а по-скоро от общ порядък - един, два, три месеца.
2. Бих искала да попитам каква е причината, поради която слагат толкова масово лайсни в кухните. Чисто естетически не ми харесват и в тази връзка можете ли да ме ориентирате към фирма, която проектира/изработва кухни без лайсни по плота.

На мен също не ми допадат лайсните. В предната ми кухня между лайсната и гърба на кухнята непрекъснато се пълнеше мръсотия, да не говорим че веднъж стопих малко от повърхноста на лайсната с гореща тенджера. Причината да работят с лайсни е че плотовете при повечето кухни се изработват от термоплот. Лайсната се слага понеже е водобранна лайсна и предпазва плота и гърба от подпухване ако там влезе вода. В сегашната ми кухня сме с плот гранит и глъб плочки, като тях няма лайсна а само силикон между плот и гръб.

# 349
  • Русе
Love!, ние вече 4-ти път поръчваме мебели от http://elegancemebel.com/. Работят навсякъде, дори и в чужбина. Показаното на сайта им  обаче е много много малка част от нещата, които правят. Може да се свържеш с тях и да им покажеш какво искаш. Иначе Каза Арт пак там в Троян работят такива неща, но нещо не ми допадна отношението им, начина действие спрямо индивидуалния клиент.

# 350
  • DE
Аз категорично отказах водобрана лайсна. Освен, че се събират гадости отзад ми е грозно. Напълно достатъчно е връзката плот - гръб да е със силикон. Няма промяна с годините  Peace

# 351
Аз категорично отказах водобрана лайсна. Освен, че се събират гадости отзад ми е грозно. Напълно достатъчно е връзката плот - гръб да е със силикон. Няма промяна с годините  Peace

В последствие може ли да се постави лайсна върху силикона, ако не го направят добре или тя се вгражда като Т-образните?

# 352
Имам един въпрос - ако пералнята и сушилнята са в кухнята (една върху друга, от една марка), да са в шкаф. Т.е. не искам да ги гледам постоянно. Добра идея ли е?

Добра идея е,стига те самите да са така направени,иначе има вероятност да отидат по дяволите.Има специални перални и сушилни,които са захванати и стоят една върху друга,но в Бг не съм виждала.

# 353
  • софия
А по силикона не се ли събират гадости?
Силикон изключително мразя и съм казала на майстора никъде да не слага, но съм много разколебана с тази лайсна. Майсторът каза, че има много тесни. Не ми е естетично с лайсна, но може би ще сложа от практична гледна точка.  Thinking

# 354
  • Бургас
И аз не харесвам лайсните, но ги предпочитам пред силикона. Той ми е много по-ужасен в какъвто и да е цвят. Както е писала и zvanche ще търся възможно най-тясната.

# 355
Love!
ЕТ "ЕЛЕРОН" работят подобни кухни на показаната от теб. В Стара Загора са, не ти е много далеч. Намерих ги случайно, търсейки входни врати от масив. На сайта си нямат качени много от нещата, които правят. Може по мейл да изпратиш снимка, ориентировъчни размери и да ти дадат груба цена за да прецениш дали те устройва и дали да правите среща. На мен ми е много близо, затова направо отидох на място.

# 356
  • Раковски
Здравейте!
Ще съм благодарна за информация за фирма, работеща с естествено дърво и имаща опит с подобни кухни...

Малко са фирмите които правят шкафовете и вратите, повечето фирми изработват всичко в кухнята, но без вратите, те се правят от фирми занимаващи се с само с тази дейност, тоест да правят само врати от масив.

# 357
  • DE
Цитат
Не, чистя с препарат гърба и плота и силикона неизбежно се почиства с тях. Но е много фино поставен точно на връзката и почти няма отгоре. Само няколко милиметра е  Peace

# 358
  • София
Цитат
Не, чистя с препарат гърба и плота и силикона неизбежно се почиства с тях. Но е много фино поставен точно на връзката и почти няма отгоре. Само няколко милиметра е  Peace
Супер, значи можело Simple Smile. Само да намеря и майстор, който да мисли така.

# 359
  • Русе
Здравейте!
Ще съм благодарна за информация за фирма, работеща с естествено дърво и имаща опит с подобни кухни...

Малко са фирмите които правят шкафовете и вратите, повечето фирми изработват всичко в кухнята, но без вратите, те се правят от фирми занимаващи се с само с тази дейност, тоест да правят само врати от масив.

Тук няма да се съглася много с теб за първи път. Само в Троян е пълно с фирми, които работят с масив (бук, дъб, ясен, липа и какво ли още не). Ние преди 5 г като правихме кухнята си бяхме набелязали поне 7-8 фирми и отидохме до там и се срещанхме с тях, спряхме се на тази, която посочих по-горе и вече за 4-ти път ще поръчваме мебели от тях. Иначе в София, в Пловдив има фирми, които са нещо като представители, но те доколкото знам слагат и допълнителни процент (напълно нормално според мен).

Общи условия

Активация на акаунт