как да познаете, че излизате с женен мъж след бързи срещи на clubr

• 117 523
  • 2 450
  •   1
Отговори
# 1 425
Тъй си е Mr. Green На нашата бавачка плащахме 650, оставаха ми за ипотеката и тока и бях на 0, добре че ММ ни храни  Mr. Green,  просто нямаше как повече. Сега взимам повече и ако родя второ дете, ще плащам повече на бавачката.  Simple Smile

Да ти кажа, ако само е гледала детето за тези пари, пак е била късметлийка. В една тема за бавачките имаше доста изказвания, че детето им спяло 2 часа следобед, да не ѝ стане много почивката на бавачката, как така пък не искала да си уплътни времето с прахосмучене, бършене на прах, миене на чинии, пране и т.н., през това време  Mr. Green

И това за абсолютно чужд човек, който не е никакъв на детето. Иначе тези същите, като си смятат собствения принос, мъкнат линкове с хамериканска статистика, където завалийката хамериканец е смятал труда и заплащането ангро и дори не се е сетил, че дори дадените дейности да струват сума Х, тази сума, както и дейностите би трябвало да бъдат поделени между двамата. Нито къщата, която се чисти, нито храната, която се готви и се яде, нито детето, е само и единствено за мъжа и на мъжа.

# 1 426
Кукумицинка, къде са тези бавачки  за по  десет часа и толкова пари  - това е възможно само ако  отрокът се гледа няколко пъти седмично  newsm78  по принцип се плаща на час +  евентуално пътните и разходите по  разходките с детето. А, сега прочетох,  значи бавачката и чистачка можела да бъде - ех,  къде са тези съкровища Rolling Eyes

# 1 427
Зандали, цените за заплащане на месец разбираемо са много по-евтини от цените за почасово гледане. Като плащаш на час, плащаш и за възможността да поемат неочаквания ангажимент, и евентуалните разходи по отиване и прибиране. Те може час да ти гледат детето и още час да им отнеме пътят. Братовчедка ми доста се чудеше бавачка или частна детска градина, но за цената на градината просто не можа да хареса човек.

# 1 428
Да, сигурно е такава калкулацията - аз плащах около 400 лв и то само за  разходки на едното ми дете, за да мога да  свърша нещо на спокойствие. /става въпрос  за преди поне  пет години/

# 1 429
Тъй си е Mr. Green На нашата бавачка плащахме 650, оставаха ми за ипотеката и тока и бях на 0, добре че ММ ни храни  Mr. Green,  просто нямаше как повече. Сега взимам повече и ако родя второ дете, ще плащам повече на бавачката.  Simple Smile
А защо той не е плащал на бавачката, ипотеката и тока и ти да го храниш после? Mr. Green

# 1 430
Тъй си е Mr. Green На нашата бавачка плащахме 650, оставаха ми за ипотеката и тока и бях на 0, добре че ММ ни храни  Mr. Green,  просто нямаше как повече. Сега взимам повече и ако родя второ дете, ще плащам повече на бавачката.  Simple Smile

Да ти кажа, ако само е гледала детето за тези пари, пак е била късметлийка. В една тема за бавачките имаше доста изказвания, че детето им спяло 2 часа следобед, да не ѝ стане много почивката на бавачката, как така пък не искала да си уплътни времето с прахосмучене, бършене на прах, миене на чинии, пране и т.н., през това време  Mr. Green

И това за абсолютно чужд човек, който не е никакъв на детето. Иначе тези същите, като си смятат собствения принос, мъкнат линкове с хамериканска статистика, където завалийката хамериканец е смятал труда и заплащането ангро и дори не се е сетил, че дори дадените дейности да струват сума Х, тази сума, както и дейностите би трябвало да бъдат поделени между двамата. Нито къщата, която се чисти, нито храната, която се готви и се яде, нито детето, е само и единствено за мъжа и на мъжа.

На мойта шефка бавачката освен, че ги гледа децата, готви и чисти. Но и децата са по - големи, над 10 годишни са. Плаща й 1300 лева.

# 1 431

На мойта шефка бавачката освен, че ги гледа децата, готви и чисти. Но и децата са по - големи, над 10 годишни са. Плаща й 1300 лева.

Нормално е да плаща повече от това, което искат за гледане на едно дете, без домакинска работа. Очевидно става въпрос за повече от едно дете, плюс готвене и чистене, и вероятно са се разбрали предварително при какви условия ще получава това заплащане. Имах предвид, че срещнах в онази тема няколко потребителки, които си търсеха бавачка за 500-600 лева, и смятаха, че ѝ е много заплащането, защото 2 часа тя си "почивала", докато детето спяло следобедния си сън, и затова било редно да си го запълни с домакинстване това време.

Иначе, аз мисля, че когато се смята колко "струва" да гледаш деца и да домакинстваш, е най-справедливо да се сметне като пропуснати ползи - колко губиш, ако вместо да работиш някаква работа със заплащане, вършиш това. Това би могло да бъде оценено като 60 хиляди долара годишно на мъжа, само и единствено, ако ти губиш 60К долара, за да го вършиш и всичките дейности по общия дом и общото дете (деца) са 2 пъти по 60К годишно. Защото иначе излиза, че искаш от мъжа да плаща и твоя дан, и то по тарифа, която вероятно е твърде завишена за труда, който си способна да положиш. (Говоря на "ти", като нямам предвид конкретно теб, а тези, които смятат, че трудът им за тези дейности струва толкова, защото някакъв си бил писал така в блога си. Аз лично не бих се оценила на толкова, защото ако го правя това, няма да губя тези пари, а много по-малко).

# 1 432
  • София

Иначе, аз мисля, че когато се смята колко "струва" да гледаш деца и да домакинстваш, е най-справедливо да се сметне като пропуснати ползи - колко губиш, ако вместо да работиш някаква работа със заплащане, вършиш това. Това би могло да бъде оценено като 60 хиляди долара годишно на мъжа, само и единствено, ако ти губиш 60К долара, за да го вършиш и всичките дейности по общия дом и общото дете (деца) са 2 пъти по 60К годишно. Защото иначе излиза, че искаш от мъжа да плаща и твоя дан, и то по тарифа, която вероятно е твърде завишена за труда, който си способна да положиш. (Говоря на "ти", като нямам предвид конкретно теб, а тези, които смятат, че трудът им за тези дейности струва толкова, защото някакъв си бил писал. Аз лично не бих се оценила на толкова, защото ако го правя това, няма да губя тези пари, а много по-малко).
Е, стига с това делене, твой дан- мой дан, ами това е семейство, не фирма.
Когато останеш вкъщи, не вършиш само физическите дейности на чистачка, перачка, миячка, готвачка, сервитьорка и каквото там се сетиш, но си и бавачка, и възпитателка, и учителка, и душеприказчик.........
Мъжът е по- близо до истината в пресмятането си, защото вкъщи ти съвместяваш поне 10 професии, а навън само една.

# 1 433
За душеприказчик май не са сложили точно определена цена, но останалите дейности не са от най-високоплатените и не се вършат на пълен работен ден, а освен това в едно семейство възпитаването не би трябвало да е дело само на единия родител, т.е. и този дан е и на двамата. Освен това, дори и при платени помощници, и двамата да работят, пак би следвало да сте душеприказчици и възпитатели на децата си. Няма как да се избегне това. Не било фирма, ама си слагате бомбастични цени за "услугите" си, които в огромна степен се вършат и за двамата, което не се взима предвид.

# 1 434
  • София
За душеприказчик май не са сложили точно определена цена, но останалите дейности не са от най-високоплатените и не се вършат на пълен работен ден, а освен това в едно семейство възпитаването не би трябвало да е дело само на единия родител, т.е. и този дан е и на двамата. Освен това, дори и при платени помощници, и двамата да работят, пак би следвало да сте душеприказчици и възпитатели на децата си. Няма как да се избегне това. Не било фирма, ама си слагате бомбастични цени за "услугите" си, които в огромна степен се вършат и за двамата, което не се взима предвид.
Ами, не се вършат от двамата, вършат се от майката, а бащата като се върне след 12 часа отсъствие от вкъщи, може само да им се порадва на децата и да седне на масата.
Това е истината и ако има семейства, в които жената чака вечерта мъжът ѝ да измие чиниите, да сготви и пусне прахосмукачка, пък после и да се занимае с децата и като бавач, и като възпитател, и като душеприказчик, значи си е построила комунизЪма. Mr. Green
Разбира се, че всичките тези дейности са много по- уморителни и по- изтощителни, отколкото ходенето в офиса.

# 1 435

Ами, не се вършат от двамата, вършат се от майката, а бащата като се върне след 12 часа отсъствие от вкъщи, може само да им се порадва на децата и да седне на масата.
Това е истината и ако има семейства, в които жената чака вечерта мъжът ѝ да измие чиниите, да сготви и пусне прахосмукачка, пък после и да се занимае с децата и като бавач, и като възпитател, и като душеприказчик, значи си е построила комунизЪма. Mr. Green
Разбира се, че всичките тези дейности са много по- уморителни и по- изтощителни, отколкото ходенето в офиса.

Децата прекарват повече време с този родител, който е повече време у дома, когато са малки. Понякога един час вечер има много по-голям възпитателен ефект, отколкото цял ден готвене на яхнии, бърсане на сополи и насрани дупета. Плюс това наистина не можеш да сложиш цена на това, което евентуално ще окаже влияние върху възпитанието на децата. Децата, които ходят на детска градина, гледат се от бавачка и пр., също попиват положително или отрицателно възпитание от там, за което нито в детската градина, нито бавачката искат допълнителни пари. Това е дейност, включена сред дейностите на учителките в детската градина, на леличките, на детегледачките, не е отделна професия. И на работа като ходиш, много често извършваш поне 5 различни дейности, но нямаш 5 работи или професии. Плащат ти една заплата, обикновено за 8-часов работен ден, който може и да дойде над 9 часа, ако не си ползваш почивката и останеш за нещо след работа.
И не бих казала, че да домакинстваш и да гледаш деца, е по-уморително от всеки вид работа. Ти вероятно имаш предвид стоене на климатик пред компютъра в офиса, с уплътняване на времето в бг-мама и във фейсбука, но има жени, които 8 часа по цял ден, без да седнат, се занимават със селскостопанска работа, работят нещо на крак и с огромни натоварвания. Със сигурност е по-лесно да сготвиш една-две манджи и да гледаш дете от такава работа. Някои чак се оплакват, че скуката ги побърквала по време на майчинството.

# 1 436
  • София
Децата прекарват повече време с този родител, който е повече време у дома, когато са малки. Понякога един час вечер има много по-голям възпитателен ефект, отколкото цял ден готвене на яхнии, бърсане на сополи и насрани дупета. Плюс това наистина не можеш да сложиш цена на това, което евентуално ще окаже влияние върху възпитанието на децата. Децата, които ходят на детска градина, гледат се от бавачка и пр., също попиват положително или отрицателно възпитание от там, за което нито в детската градина, нито бавачката искат допълнителни пари. Това е дейност, включена сред дейностите на учителките в детската градина, на леличките, на детегледачките, не е отделна професия. И на работа като ходиш, много често извършваш поне 5 различни дейности, но нямаш 5 работи или професии. Плащат ти една заплата, обикновено за 8-часов работен ден, който може и да дойде над 9 часа, ако не си ползваш почивката и останеш за нещо след работа.
И не бих казала, че да домакинстваш и да гледаш деца, е по-уморително от всеки вид работа. Ти вероятно имаш предвид стоене на климатик пред компютъра в офиса, с уплътняване на времето в бг-мама и във фейсбука, но има жени, които 8 часа по цял ден, без да седнат, се занимават със селскостопанска работа, работят нещо на крак и с огромни натоварвания. Със сигурност е по-лесно да сготвиш една-две манджи и да гледаш дете от такава работа. Някои чак се оплакват, че скуката ги побърквала по време на майчинството.
Много си ми симпатична, но поддържаш огъня за спорта. Peace
Живот и здраве, ще се сдобиеш с обекти за бърсане на дупета и възпитание, и всичко изброено, ще разбереш за какво иде реч. Hug

# 1 437
Тъй си е Mr. Green На нашата бавачка плащахме 650, оставаха ми за ипотеката и тока и бях на 0, добре че ММ ни храни  Mr. Green,  просто нямаше как повече. Сега взимам повече и ако родя второ дете, ще плащам повече на бавачката.  Simple Smile
А защо той не е плащал на бавачката, ипотеката и тока и ти да го храниш после? Mr. Green
Той тогава по-малко от мен взимаше  Mr. Green Така като смятам, на него за бавачката и тока щяха да му стигат.  Crazy
Вече са по-добре нещата, де, слава богу.

# 1 438
Сигурен съм,че за много хора работата е спасение и предпочитат да ги няма вкъщи по 12ч. вместо да възпитават и къщовничат.Въобще не трябва да се стига да ненормални ситуации като-бавачки,оставане след работно време,друг да ти пере,готви.Какво семейство е това.И само се чува пари,пари...Нищо чудно,че се изродиха ценностите така и вече ВСИЧКО се определя от това.Компромиси със семейството за пари,след това развод пак заради пари.После търсене на нова половинка,обусловено пак от пари.Къде са принцовете и принцесите от приказките,които действат безкористно и чисто-от Любов и Сърце.Дали са само в приказките.

# 1 439
Майчинството следва да се остойности по заплащането за полицаи и пожарникари. Общо взето основните ми дейности са : 1. Да предотвратявам инциденти и да мисля 3-4 крачки напред, като следя да не се нарушават правилата за безопасност във всеки момент; 2. Да гася пожари, когато се случат.

Да, лесно и скучно е отстрани, то и полицаите само висят, а пожарникарите играят баскетбол в двора или си навиват маркучите по-прилежно. Така и с децата, от скука и нищоправене в следващите 10 минути може някой да е за Спешното и да се нуждае от шевове. Кеф ще ми е да видя Кукумицинка как ще "скучае" така някой ден:) Като си майка, скучният ден е хубав ден.

Душата, няма да се съглася: дори без лично да готвя и пера, пак може да сме си семейство. То нали важна е любовта, не пералнята:)

Общи условия

Активация на акаунт