Значи, познала съм, че наслагваш върху фактите собствени преживявания и тежнения.

Само че, оставам с впечатление, че двете случки нямат нищо общо.
Тук, жена, която ще сключва брак с мъжа, се съгласява да даде едни 3500лв. за ремонт на жилище, което впоследствие ще стане поне негова собственост и съответно ще бъде наследено от децата ѝ, а евентуално и от нея, ако остане вдовица.
За мен, това е една мижава сума, нещо като копчето на общия балтон, който са решили да притежават.
И жилището е актив, който остава.
Не, не наслагвам собствените си преживявания по първия казус с броенето на чантите, лаковете за коса и цигарите. Илюстрирах с нещо, преживяно от мен, защо не е добра идея да се успокояваш със смъртта, което ти повдигна на въпрос.
Не е въпроса в големината на сумата, въпросът е, че определено поведение е индикация, червена лампичка за бъдещи проблеми. Именно заради червените лампички на фф не бих казала, че най-безметежните варианти са особено реалистични. Силно вероятно е много пъти още да налива за свекървата момата или да издържа фф-то, докато той налива, като ѝ размахват като морков обещанието, че все пак ще наследи нещо, а нещата накрая да се окажат много различни.
Сега ме изкарай и насилник щото съм те заплашил с пляскане

И вече наистина няма да кажа нищо по темата .

, от опит.