ЕВРОВИЗИЯ 19 - Come Together

• 36 718
  • 772
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ооо, жалко за Румъния. Тяхната песен ми е една от лючимите тази година.

# 61
  • Norge
Дането, ей тъй най ми е хубаво, като чуя, че не съм единствена в някои може би малко не по правилата хпредпочитания  Hug

Иренн, и аз като теб бях впечатлена от Рона. Тя вадеше на бял свят ... какво да кажа...разплакваше ме не веднъж с песента и изпълнението си. Не знам да съм реагирала по подобен начин на друг изпълнител в този формат. Беше като някаква съвсем друга галактика.
Испанката също впечатляваше.

Но лично за мен мъжкият глас, мъжката натура и съвкупността от двете, притежават повече потенциал в музиката.
Само един пример с уникалния хъс на Ali-Ollie : https://www.youtube.com/watch?v=PPUsQDm-HQY

И през всички години съм смятала, че има само една жена, чието пеене може да стои достойно до мъжкото. Лош запис, но е прекрасно и да я гледаме на живо:  https://www.youtube.com/watch?v=8FT5QF4JZUA

(Не поставям клиповете директно в темата, защото те нямат отношение към нея. Но ето, заприказвахме се.  Blush )

# 62
  • DE
Аз съм го казвала и друг път, че ми липсва общо музикална тема в която да се коментира и обсъжда музика от всички краища на света  Tired явно са малко заинтересованите. Което не ми пречи да си коментирам в теми където има намесена музика   Grinning
Специално за Евровизията миналата година ме впечатли Амината от Латвия

друга жена от която ми увисваше ченето бе Сам Бейли в Х фактор 2013
Скрит текст:
жената пя всички велики певици на нашето време и бе брилянтна  Heart Eyes  помня как всеки път стояхме с отворена уста пред телевизора с дъщеря ми, като на някои изпълнения дори пускахме по сълза  ooooh!
извън конкурсно за последен път се впечатлих от едно дете в корейско предаване за таланти
Иначе се надявам всяка година да се появи глас като Адам Ламбърт
Скрит текст:
или като на Такахиро от ONE OK ROCK
Скрит текст:
Поляка има сходен висок глас с последните двама и вероятно затова го харесвам  newsm78
Отплеснах се, но ако ви е неприятно може да ми кажете да спра  Peace

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 15:39 от дането

# 63
  • Norge
Уф, чакай, че потърсих да пусна нещо, обаче преди това го изслушах и сега съм на парчета.  Blush
Уникална! Да, от Х-фактор. Не знам как бях попаднала на нея, но това всъщност е нещо, което те разпилява. Е, поне мен, де.

https://www.youtube.com/watch?v=o3U4kxuBfIo

Дане, на мен не ми досаждаш, но нека и останалите момичета да споделят какво мислят по въпроса.

Иначе отворих всички клипове  bouquet
Нямам никакъв поглед върху азиатската музика. По някаква случайност срещнах едно момиче, което пееше Селин...дали беше Селин? Или Уйтни? Или може би и двете? Пееше вкл. с пълен симфоничен оркестър, предричаха ѝ голямо бъдеще....След това я видях практически облечена като момче, пеенето беше слязло стъпало надолу, та и две, но в никакъв случай не помня име.  Confused Понякога нещата стават така.

–––––––––––––––

При мен започнаха предаванията, в които панел от “съдии“ прослушва песните в продължение на четири съботи, и ги оценява. Тази вечер ще е втората програма, ще докладвам.

# 64
  • София
Нелка, още ме държи за гърлото тази Lillie McCloud.

# 65
  • DE
Лили Маклауд я помня. 50 годишната прекрасница  Heart Eyes Crazy Помня, че се бъзикахме, че е от рода Маклауд  Laughing (вкъщи сме фенове на Дънкан Маклауд  Mr. Green )

# 66
  • Norge
Ох да, аз пак ревнах докато я слушах.  Blush

---
Така, ето и отчета за прегледа на песните.
От предната седмица и от тази вечер.

16. 04.:

23. 04.

Разбира се, коментарите и сериозността на цялото шоу са ясни, но все пак не всичко е шега.
И както се полага, откриха с норвежката песен, дадоха ѝ всички по 12 точки, и тя, иска ли питане, води класацията. Sunglasses

И вижте кой следва по брой точки Simple Smile

Ако има нужда, ще преведа по-неразбираемите имена на държави. Напр. Tyskland е Германия.

# 67
  • София
Хората по света възприемат музиката по различен начин, очевидно. Песните на Босна и Гърция не бих ги включила и в първите 100 от 50 възможни, но ето че някой се е намерил да ги хареса.

# 68
  • DE
Както казват руснаците "На вкус и цвет.... " Grinning
Нелка, ако не се лъжа азиатката за която говориш е Charice и тя бе тръгнала от някакво шоу за таланти  newsm78

Аз да си кажа за моята любов изтока  Blush Много емоция има там, много. С моята чувствителност се впечатлявам от емоционални изпълнения, ако и вокала е добър се получава нещо неземно. Никога не пропускам да рекламирам любими неща току виж съм запалила още някого с източния вирус Embarassed
Затова се надявам да има Азиявизия(как само го измислих)  Crazy
Два от любимите ми корейски изпълнители.
Скрит текст:

# 69
  • Norge
......Песните на Босна и Гърция .......

Знам, знам  Sad И аз така.  ooooh!
Поне дискутираха, че гръцката е най-лошата песен тази година. Но после им се изпречи една, очевидно още по-лоша  hahaha

А относно Босна положението е повече от загадъчно. Идея нямам как може някой някъде да хареса подобно нещо. А ето, те одобриха балканските мотиви, инструментите, а сигурно и още някои неща, които съм пропуснала да запомня  Rolling Eyes И дори не споменаха нищо са сакото на момъка.  bowuu
Мисля си, че тук има някакво, осъзнато или не, отношение към Босна, след идването в страната на определена бройка преселници, в резултат на войната преди години.

От България са във възторг, дори им се струва странно как страната, която досега е участвала основно с разни миш-маши, сега идва с едно такова “кътинг едж“ парче.

---------

Дане, страхотна си! Точно за това момиче става дума.  bouquet Няма как човек да не се впечатли от изпълнението ѝ. И Дейвид Фостър с онзи малък жест на възторг при модулацията само довършва докрай настръхването  Peace

От твоите любимци вторият ми допадна повече. Но без имена; така де, иди, че ги прочети тези имена, ако можеш  Joy
Знам си аз отдавна, че твоята пропаганда върви с пълна сила  Wink , пожелавам ти сбъдване на мечтата за Азиоокеансковизия.  

Не е точно корейско и със сигурност не е най-новият запис за тази седмица, но май това е най-азиатското, което някога съм слушала. Но как само съм го слушала!  Heart Eyes

https://www.youtube.com/watch?v=otsznlqKm1k

# 70
............................................От България са във възторг, дори им се струва странно как страната, която досега е участвала основно с разни миш-маши, сега идва с едно такова “кътинг едж“ парче.
Автори на песента ни са композиторите и музикалните продуценти Борислав Миланов и Себастиан Арман, както и шведският композитор Йоаким Бо Персон. Поли Генова е съавтор на текста.

# 71
  • Norge
O да, знам за шведската връзка  Grinning , но някак се радвам когато коментиращите не наблегнат на нея.
В Швеция поточната линия за евровизионни песни е голям бизнес. Накрая и България се включи в него.

В норвежкия форум има една тема за това дали човек изпитва някакво нежелание към дадена страна, поради една или друга причина. Азербайджан, разбираемо, е “фаворитът“. Все поради тази безкомпромисна търговия на музика, плюс някои други детайли. Съгласна съм, и аз изпитвам същото. И тъкмо заради това се мъча да не мисля, че и ние - малко или много, сме напазарували от същата сергия.  Confused

# 72
# 73
Много ми харесва If Love Was A Crime Simple Smile Сигурна съм, че успеха на ВОДА  няма да се повтори, не и в моят живот, но и тази е добра. Няма място за сравнение между двете обаче.....

# 74

Общи условия

Активация на акаунт