ЕВРОВИЗИЯ 19 - Come Together

• 36 723
  • 772
  •   1
Отговори
# 75
  • Norge
Гласовете на норвежката OGAE:
http://esctoday.com/134721/ogae-poll-2016-votes-norway/

12 points go to… France
◾10 points go to… Russia
◾8 points go to… Italy
◾7 points go to… Bulgaria
◾6 points go to… Australia
◾5 points go to… Poland
◾4 points go to… Austria
◾3 points go to… Latvia
◾2 points go to… Spain
◾1 point goes to… Cyprus

И на австралийската. Таблицата е ужасна, давам само линк към нея.
http://esctoday.com/?p=134983

----------

На мен тазгодишната песен на България е единственото ни участие, което някога съм харесвала. И ми харесва много.
(Изключение прави Каффе.)
Опитах се отново да чуя “Вода“. Не ми се получи  Confused Изобщо, изобщо не е моят стил...ъъъ...музика.

# 76
Вода беше приемлива песен, нещо ново за тогавашните години, но "продължението" Само шампиони, или там как беше, си беше провал пълен. Отделно не ми допадат тези Елица и Стунджи, особено жената - много антипатична, никаква положителна промяна във визията, вокално също не ми харесва. Сигурно повече няма да се явят с песен на ЕВ, но пък виждаме по журитата ги тикат  Sick И странно че толкова малко хора са в журито, аз си мислех, че са по повече от 12 човека там.

# 77
  • Norge
Classie,  Hug
И мен ме мъчат подобни мисли.

Ето ни прегледа на поредните песни от студийното жури.
Да можех да предам и коментарите. Някои са забавни Simple Smile

# 78
....... не ми допадат тези Елица и Стунджи, .....никаква положителна промяна във визията.....
Промяна, но във визията на Рона (Албания 2012)

.......Ето ни прегледа на поредните песни от студийното жури.
Как им е харесала Сан Марино с този Serhat ! Обаче не може да се отрече добрата постановка с беквокалистките и балетистите, но песента си е тип "стари градски песни"  Норвежката OGAE е с по-добра преценка.

# 79
  • София
Тъй като съм (меко казано) обсебена от Евровизия тая година, реших да се поразровя за тема, и ето ме! Grinning Надявам се, приемате нови! Hug

Безспорен фаворит ми е Русия. Песента ми хареса още при тийзърите, но, след като излезе, веднага се влюбих в нея. Може би и това, че Сергей Лазарев ми е любимият руски изпълнител от много години, също си каза думата, ама... Rolling Eyes Heart Eyes

Веднага след нея е Франция - супер зареждаща песен, която, откакто чух, много често си тананикам. Плюс това, (най-сетне!) комбинация на френски с английски! А Амир е изключително симпатичен, много талантлив, и самият той носи особен заряд. Flutter

Трета е нашата песен. За първи път харесвам българската песен на Евровизия, въпреки че не съм супер фен на Поли Генова. Но песента е страхотна. Само клипът не ми допада, но можеше и по-зле. Peace Гласът ми със сигурност отива за България, тъй като аз съм в чужбина - така че ще гласувам и на полуфинала, и, дай Боже, на финала.

Четвърта е Испания с тази позитивна песничка, а и Барей. Може би също трябваше да има комбинация английски-испански (по подобие на френската), но и така е добра.

Нататък вече се колебая, но ми допадат и Литва, Сърбия, Австралия... Peace

# 80
t1n43t0   bouquet  Хубава ни е песента и дано бъде хубава и сценографията.
Всички фенове имаме вече песни фаворити - аз цели 5 за първото място, но най-реална преценка ще имаме в конкурсната вечер, когато ще видим цялостното представяне.
Някои от първите репетиции вчера ме разочароваха с концепциите си:
- песен почти се превръща в декор на изобилните светлинни ефекти и проактивното движение на изпълнителя (все едно в 0.47' гледам ефектите на Грета Саломе (Исландия) https://www.youtube.com/watch?v=rrB5QbDIuPQ
-песента "Падащи звезди" с космонавт(?) - звезди и космонавт??!!

- като си помисля колко време и труд е погълнало това решение- май без конкуренция за наградата Barbara Dex

# 81
Аз смятам да не гледам репетициите, искам да се изненадам на концертите, дано да се опазя до тогава от повечето спойлери Laughing
Направи ми впечатление, че песента на Поли в ютюб има много малко дислайкове, докато други песни, които са по-хубави от нашата, имат доста повече нехаресвания  Thinking Да не повярваш колко са луднали ЕВ феновете по българска песен, такова нещо не е било май, да не слизаме от класациите на повечето фенове и ютюбъри. И ако тази година не се класираме за финал, друг път не виждам кога ще стане

# 82
  • София
Аз смятам да не гледам репетициите, искам да се изненадам на концертите, дано да се опазя до тогава от повечето спойлери Laughing
Направи ми впечатление, че песента на Поли в ютюб има много малко дислайкове, докато други песни, които са по-хубави от нашата, имат доста повече нехаресвания  Thinking Да не повярваш колко са луднали ЕВ феновете по българска песен, такова нещо не е било май, да не слизаме от класациите на повечето фенове и ютюбъри. И ако тази година не се класираме за финал, друг път не виждам кога ще стане
Почти със сигурност отиваме на финал. Въпросът е, че може би няма да ни бъде най-доброто постижение, след шестото място на "Вода". Rolling Eyes Виждам, че тук (във Великобритания) повечето букмейкъри ни вкарват в Топ 10 - но все към номер 8, 9.

# 83
  • Norge
Ти, човек едно “Добре дошла“ не може да ти каже, че не знам откъде да го подхвана този ник  newsm45 hug

Така е, тази година нашата песен се харесва на всички. Ето  таблицата на
http://www.escstats.com/

В норвежкия форум предвиждат, че е един от основните кандидати за “Песента на излъганите надежди“, условно казано. Боят се, че песента ще се превърне в анемична и без чар на голямата сцена. Дано да грешат. Но точно това чух и аз на онези кошмарни записи по-рано. И много се надявам да греша и аз.

Засега реакциите от руската репетиция са повече “Хм“ отколкото “Ах“. Трябва да се отчете, че все пак звукът е с ниско качество и това вероятно оказва някаква роля. (Не го казвам от позицията на фен; не съм.)

Със Сан Марино имаше малко недоразумение в началото. Първо пуснаха песента си а ла Ван Морисън. След това се въртеше нещо из пространството пак на Серхат, което беше мммм Heart Eyes Още по-нататък промениха първия вариант и го направиха в темпо и...да.  Confused Остана в списъка ми, но май ми е време да си направя нов.  newsm78

# 84
  • София
Никът ми е такъв откакто бях на 15-16, не го пипам. Можете да ми казвате Тина или Тинче. Wink Hug

Русия много залага на ефектите - мернах някакви клипове в инстаграма на Лазарев (от репетицията), и виждам, че и на сцената ще е така.
А иначе, още като чух нашата песен, си помислих, че е много добре на запис, но не съм сигурна за сцената. Дано да си оправдае надеждите. БНТ се взеха в ръце в последните години, Поли Генова е нахъсана - така че се надявам всичко да е окей. Тя даже заяви, че ще пее три пъти. Абе, два качествени да изпее, пък ще видим за третия. Whistling Grinning

# 85
Поли от летище София днес,  05:57 ч. - има и нейно изявление
 http://news.bnt.bg/bg/a/poli-genova-zamina-za-stokkholm
Ще участва и рапъра Бобо. Първата репетиция ще бъде утре.

# 86
Нелка, имаш ли наблюдения дали българите в Норвегия ще пуснат СМС-и за Поли Генова?

# 87
  • Norge
Тинче, а така, сега вече е по-лесно  Heart Eyes

Уф, горката Поли, и тя ли лети посред нощите :/
(Аз днес станах в 4 за да карам до летището и обратно. smile3507 )

Кристин, нямам представа какви са настроенията в българския лагер, аз съм в норвежкия форум, а там не знам дали има много от нас. Трябва да потърся някоя група във ФБ, за да проверя дали има интерес.

Този рапър всъщност какво смята да прави из песента, Поли докато я пее три пъти Grinning?  newsm78

# 88
И аз се чудя за мястото на рапъра Бобо, но предстои да разберем.
Първата репетиция на Michał Szpak (Полша) https://www.youtube.com/watch?v=SQjOzNNciAw&feature=youtu.be  Чудесно е е да видиш някой, който е естествен, без свръхефекти; който ти дава да почувстваш песента! Полша е моят фаворит, независимо къде ще го изстреля гласуването  Peace
Високо ниво на стил

Последна редакция: ср, 04 май 2016, 14:44 от Irrenn

# 89
Забележително изпълнение на Сергей Лазарев

Като цялостно представяне: глас, визия, поведение, маниери на мен ми допада повече Сергей. Полякът има превъзходен глас, но ми е доста лигав с този си ляв уклон, който е смекчен, обаче, не е толкова натрапчив както по време на представянето му в Х-фактор.И да беше понаучил поне малко английски, а не да "ъ"-ка на пресконференцията.

Общи условия

Активация на акаунт