Частни училища - информативна тема 11

• 100 804
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Звучи ужасно Sad За тормоза и нереагирането на учителите съм без думи.

Какъв е този тест за определяне на междинното ниво?

# 557
  • София - Рим и обратно
Аз писах и във ФБ - защо се набляга на статута на училището, а не се казва кое конкретно е то?!
Аз съм чувала за деца от ЧУ, които са ходили на въпросните тестове за ниво и са били с плачевни резултати, много ми се иска да разбера дали става въпрос за същото училище или не, обаче явно въпреки офанзивата му пазят "реномето" Rolling Eyes.

# 558
  • София
И аз се чудех какъв е този тест? Мисля, че училището е ПБ.

# 559
  • София - Рим и обратно
Мисля, че училището е ПБ.

Може ли източник Peace?

# 560
Сигурно е въпрос на време да се разбере. Аз даже бях пропуснала, че е частно и се върнах да дочитам.
Видях, че дъщеря й учи в Питагор най-вероятно. Затова може би става въпрос за друго училище. Само спекулирам.

# 561
Училището е "Петър Берон" и съм ужасена, ако това е вярно. Притесни ме както агресията и тормоза, така и информацията за нивото на децата.

За сега нямам притеснения по отношение на нивото на моето дете, защото тя също мина проверка съвсем наскоро и нивото и е високо - покрива и нивото на Питагор и на СС. Но ако се срине нагоре, няма да си го простя. В интерес на истината в нашия клас няма такива проблеми, но ако ни сложат нови деца... никой не е застрахован.

Ще видя какво да инициирам. Това не може да остане така.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 12:29 от Анонимен

# 562
Да, направи ми впечатление, че децата са новодошли.

Интересно какъв е този тест за проверка.
Казва, че е пуснала и дъщеря си на него. И тя е била под средното за София. Не знам тя дали е в Питагор. От някаква статия, в която я обрали, си направих извода, но може да греша.

# 563
Да, направи ми впечатление, че децата са новодошли.

Интересно какъв е този тест за проверка.
Казва, че е пуснала и дъщеря си на него. И тя е била под средното за София. Не знам тя дали е в Питагор. От някаква статия, в която я обрали си направих извода, но може да греша.

Предполагам, че са ходили в Питагор. Но само предполагам.
Дъщеря и беше първокласничка в ПБ, но къде са я преместили не става ясно. Щом е била под средното ниво, дали е Питагор?

# 564
Изключително силен текст, просто ме разтърси. Не знам кое е училището и не знам как разбрахте.

Мисля си и аз, че въпросният "тест за проверка" са пробните изпити, каквито организират май не само в Питагор, а в разни школи, а в случая може би се визира наистина Питагор, защото пише "в едно от най-добрите математически училища", но едва ли това е толкова важно.

Изключително ми хареса описанието на усещанията й за училище, когато е ходила тя - съвпада изцяло с моите - "Нямам прекрасни спомени от моите ученически години. Никога не съм имала проблем с успеха и с ентусиазъм съм представяла гимназията ни на олимпиадите по български език, защото обичах литературата. Но не обичах останалите елементи от контекста на школуването: като започнем от миризмата на стол, минем през тоалетните с клекало, бавно нижещото се време през скучните часове, усещането за задължителност и обезличаване на индивидуалните умения и интереси. "

Много талантливо писание, личи си, че е била добра по литература и че е изкарала 5,50 на приемния изпит без частни уроци.

Въпросът е дали писаното не важи за много от частните училища, а не само за нейното?

# 565
... В ПБ класовете не са ли относително големи? Двуцифрено число?
Ако да, в същия клас е имало немалко деца, които са се справили с евентуалните проблеми..
Истината винаги е по средата, като скорошните мнения за Азбуки Simple Smile
Разбирам, че е общоприето да се изрази съчувствие към майката, въпросът е каква част от вината е в съученици, учители и училище и каква е в дете и семейство.
Еднозначно да се каже, че вината е само в първата група е неестествено, защото училището до момента да е фалирало, а класът - разформирован.
Иначе, професионално написано, няма спор. Точно за разтърсване на нежни души като уважавания Мецан.
Но трудно за възриемане от вулгарен тип като мен. Лепило по стола, заливане на домашни, тормоз по физическо с нулева реакция от учители и ръководство... Скандали, завършващи с психолог за невинната страна... Може и да е възможно, но може и преценката да е изкривена.

Потресена съм от агресията която е преживяло това дете. Всички ние избрали ЧО сме там, поради факта че не желаем децата ни да преживяват имено това. Това е картина от почти всяко квартално училище, където правилата на джунглата важат.
Изключително невярно и детинско твърдение в частта с наблюденията какво е в кварталните училища спрямо моя 4-годишен опит.

# 566
  • София - Рим и обратно
Блис, спокойно - хубаво е, че малката е още в ПУК и имаш сигнална лампа, за да реагираш ако се наложи. А и ти за момента си доволна, нищо не се знае. Просто ще следиш.
Съгласна съм с Код. Принципно не харесвам масовите вълнения за нещо толкова субективно.

# 567
Прочетох го два пъти......потресена съм!
Потресена съм от агресията която е преживяло това дете. Всички ние избрали ЧО сме там, поради факта че не желаем децата ни да преживяват именно това. Това е картина от почти всяко квартално училище, където правилата на джунглата важат.

P.S. Дъщеря й е в Питагор от вторият срок.

# 568
... В ПБ класовете не са ли относително големи? Двуцифрено число?
Ако да, в същия клас е имало немалко деца, които са се справили с евентуалните проблеми..
Истината винаги е по средата, като скорошните мнения за Азбуки Simple Smile
Разбирам, че е общоприето да се изрази съчувствие към майката, въпросът е каква част от вината е в съученици, учители и училище и каква е в дете и семейство.
Еднозначно да се каже, че вината е само в първата група е неестествено, защото училището до момента да е фалирало, а класът - разформирован.

Peace Но това не трябва да ни успокоява. Смятам да проуча ситуацията, честно казано. И да си извадя собствени изводи.
Класовете са около 16-18 в ПУК. Нагоре може да има малки разлики в цифрата.

Мецане, Ирина Тенчева никога не се е старала да остава незабележима на общите събирания на училището. Твърдо казвам, че не и симпатизирам по принцип. Имам си други наблюдения (лични) върху нея, семейството й и възприятията и за околните, и ценностите по принцип. В тази ситуация обаче и съчувствам, защото дъщеря ми е изпитвала подобна агресия на гърба си. Смята, че ако описаното е вярно на 100% направо е недопустимо.

Честно казано имаше и такъв случай в СС, но там училището беше реагирало съвсем адекватно. Тук липсата на реакция (ако е вярно) е ужасяващото.

Как в Питагор приемат дете по средата на 1 клас, за което са казали, че е под средното ниво? А има деца, които са чакали в резерви няколко месеца преди това?

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 11:45 от Анонимен

# 569
  • Sf
Как в Питагор приемат дете по средата на 1 клас, за което са казали, че е под средното ниво?

Добър въпрос.

И още, как си е записала второто дете в училище, от което е толкова недоволна с първото.

Общи условия

Активация на акаунт