Съпруги на военнослужещи - 17

• 58 343
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Момичета някоя знае ли кога излиза списъка със свободни карти?Аз проверих но не намирам нищо а на 12 е продажбата.Честитя празниците на всички на който не съм го направила навреме,но всички бяха болни,влизах да Ви прочета и хайде пак в лазарета.Усмихнат ден на всички и дано се покаже вече слънце че голям студ при нас.
Аз предполагам,че на 11-ти следобяд ще ги публикуват.Миналата година беше така

# 466
  • Пловдив
Честит Ден на победата!

Днес и ми е ред, и ми се пада, да ви пазя, та можете да сте спокойни Simple Smile

Кативита, същите мисли ме налазиха и мен, преди десетина дни... Само при мисълта за това настръхвам... Да не дава Господ Naughty

# 467
  • София
Преди малко се прибрах от честването на Деня на Победата пред паметникът на Съветската армия. От години на този ден отивам там за да сложа цветя, знак за признателност пред подвига на един народ-героичен и непобедим! Един народ многомилионен, многонационален, изнесъл на плещите си тази война. 1418 огнени дни и нощи е продължила войната за съветските хора. 28 милиона жертви. Само в Беларус са изпепелени и заличени от картата 628 села, заедно с всичките си жители...От година на година хората, които идват пред паметника стават все повече и повече, и все по-млади. Това особено ме радва!
Настроението беше на мах. Времето беше прекрасно! Знамена, цветя и снимките на Безсмъртният полк...
Участие взеха Бисер Киров, трио Грамофон, Илия Луков и танцов състав, и други изпълнители.
Ето за вас една песен, която много харесвам:

Хотят ли русские войнъй...
Кой би имал смелостта да зададе този въпрос на майката на седемте братя Газданови, превърнали се в стиховете на Расул Гамзатов в седем бели жерава, които никога няма да се върнат у дома? Ето, по този действителен случай е написана песента Журавли.
Кой би имал сили да попита Епистиния Степанова, Хотят ли русские войнъй... чийто девет сина изгоряха в пламъците на войната.

Какво ще ни замазват очите с честването на Ден на Европа? Толкова ли не можаха друга дата да изберат? Жалки опити да се размие и омаловажи Деветомайският Празник - День Победъй!
С Праздником, дорогие!!! newsm10

# 468
  • Плевен/Пловдив
Чести празник на победата и от мен !!!
Парада беше страхотен - емоцията надделя и си поплаках...
А когато излязох с малката за храната от МК - споменах за парада - а срещу мен едни такива погледи празни .........Close
Каква страна, какъв дух прекланям се   smile3501

# 469
ФЛО, разплаках се докато четях написаното от теб! Поклон пред паметта на руските войници!
Не бива да забравяме подвига на Русия. Не бива и децата ни да го забравят! За да не се повтарят жертвите.
Честит Ден на победата!

# 470
Фло и моите очи се насълзиха докато те четях. Аз също погледах парада в Москва. Честит ден на победата!
И аз ще следя за картите на свободна продажба.

# 471
  • на правилното място, в точното време
С днем победой! Парада внушителен,но покъртителното за мен е парада със снимките на героите! Така се пази родова история,така се остава народ, а не паплач, в каквото се опитват да ни превърнат.

# 472
Исках да си припомня песента "Журавли"

НИКТО НЕ ЗАБЫТ,НИЧТО НЕ ЗАБЫТО!!!

# 473
  • Пловдив
Добро утро. След толкова много музикални поздрави, едно музикално кафе от мен

отивам да си свърша работата и после пак ще ви навестя.
 Hug

# 474
dundi73, добро утро!
С удоволствие отпивам от твоето музикално кафе и се захващам за работа!
Спорен ден момичета!

# 475
Добро утро и от мен. Благодаря за музикалните поздрави в темата и за хубавото кафенце от Дунди. Вчера в Ловеч, при голямата ми дъщеря, страшна градушка даваха по тв. Питам я, а тя - нищо особено, вече мина и го забравих, излизам (вечерта след градушката). Чакам с нетърпение, Садуоман да сподели впечетленията си от пътуването - уцелиха ли време, какво посетиха... Тази седмица ще е доста дълга за разлика от предните две, но пък аз в събота си взех отпуск. Тази седмица пристига холандчето, в което бе дъщеря ми ще разглеждат София, после Велико Търново, Шипка, Казанлък, Ловеч. През уикенда ще ми гостува в моя град, а през седмичните дни ще е в Ловеч. Мисля да я гощавам с българска кухня, дано и понесе Simple Smile.

# 476
  • Пловдив
albena30, страхотно преживяване е това с гостуването на разменни начала. Дано детето, което ще е у вас, е отворено към нови неща, да има желание да опитва от всичко. Аз лично съм го преживяла като ученичка. Обаче ние тръгвахме за Франция с инструктаж да се опитва всичко, да не се правят физиономии, да си сложиш в чинията това, което ще изядеш.
Виж французите не ги бяха "обучили" предварително, та имаше и такива, които се държаха малко неуважително към домакините си.
Едната година приятелката ми имаше на гости две братовчедки, много приятни момичета, но родителите им бяха сложили в багажа някакви блокчета с ядки, ако случайно не им хареса храната и останат гладни, както и някакви капки, които да накапват върху бучка захар, ако ги болят коремите.  Laughing Блокчетата си останаха непокътнати, капките - неизползвани. Ядяха всичко.  Simple Smile

# 477
 Laughing Laughing Laughing dundi73 разсмя ме с това "обучение" и необучените французойчета. Хареса, не хареса, храната - тази ще е, все нещо ще яде. Моето дете си е доста капризно, ама си е яло всичко в Холандия, въпреки странния, за нас, вкус. Яла е месо (тя яде само пилешко, но не е сигурна такова ли е било), гарнирано със сладко от ябълки. Ябълковото пюре е присъствало постоянно при хранене, странни спагети (а тя в нас не ги кусва със сосове, яде ги само по един и същи начин). Сутрин и за през деня са си приготвяли сандвичи с холандчето, но по едно време колбасът свършил и моята е яла само филия с масло Simple Smile. Е ходили са в KFC и McDonalds да си похапват боклуци, според мен.
Предполагам всички знаете, че нашите разбирания за гостоприемство - отрупана маса и задоволяване на всяка прищявка, никъде ги няма или може би само в Турция (съдя за това не по опит, а от четене).

# 478
  • София
Ей, красавици, здравейте!
След вчерашният прекрасен и силно емоционален ден, днес вече малко по-спокойно Simple Smile
От сутринта потръстичих, прибрах се, похапнах. Смях се на приказката: Момичета, можем и да не правим диета. Лято таз година няма да има Wink Сега да ви нагледам, а после малко почивка. А още по-после, ще видим...
АЛБЕНКА, мисля, че ще се справиш с гостенчето. А на Mc Donalds аз внучетата си не водя. Хубавото е, че снахата и щерката са на моето мнение ( или аз на тяхното  Simple Smile)
ДУНДИ, едно време все пак имаше домашно възпитание. Дали от родителите, или пък от учителите научавахме как да се държим у дома и у народ. Сега само една малка част от децата са възпитани. Какво прави твоя готин дзвер? Май наближава и нейното пътуване. Взимам си от музикалното кафе и се чудя защо петолинието е станало трилиние Wink
САД УОМАН и аз те чакам да споделиш видяното и чутото. Само ако надникнете при бабите, да видите една дружка какви пътеписи ни е предоставила, все едно сме били и ние с нея на екскурзия.
ВИЛИ МОТОВИЛИ, радвам се да те видя в строя, под знамената Hug
ФЕЙЩИЦЕ newsm10
ЛУННО ЦВЕТЕ, скоро гледах филма Летят жерави, от който филм е песента. Може да си го гледала, но ако не си, препоръчвам ти го. Много силен филм е Бабье царство ( 1967 ). Тежък филм. Ако го търсиш обезателно напиши годината 1967, защото има и друг филм с такова название. Тези дни гледах и Бресткая крепость и В небе " ночние ведьмъй" - филм за момичета, военни пилоти по време на Войната. А филмите Офицери и В бой идут одни старики, мога да ги гледам по 100 пъти и пак няма  да им се наситя. Аз ги гледам на руски, без превод.
ДИДИ БИЛИ, за жалост има много млади хора, които сякаш са паднали от Сатурн. Ни чули, ни разбрали, а би трябвало да знаят, че е имало страшна война, че мирът не се дава даром, че мирът е извоюван от техни връстници, заплатили най-високата цена...
Пак от спокоен, денят ми ще стане емоционален, ама такава съм си аз. Вчера при бабите вреше и кипеше...Някои просто не мисля да ги отразявам, защото ще взривим темата. Наказвам ги с презрение и ги оставям да си умрат от собствена смърт...
 Hug Hug Hug за вас.

# 479
Здравейте, мацки!
На линия ли са всички  Party Grinning
Как са абитуриентските страсти? После да покажете снимки, ей!
Моето малко глезанче спи, аз имам да чета книга за захранването, че сме на тази вълна, ама ми е в стаята при него и ако вляза да я взема, ще го събудя, затова тъпея на компютъра. На разходка мислех да ходим, ама може като се наспи, ако не е заваляло дотогава hahaha Иначе аз се подготвих  4470
Вчера хванах края на парада - трябваше да пишете, че такива като мен дето спят до късно, да знаем и да пуснем ТВ навреме. Беше много внушително това, което видях.
В очакване на Сад да кажа, че и на мен много ми се ходи на почивка - лятото на планина, а на есен - някъде в чужбина.
Сега ще гледам бижута в нета  Crazy, че достъпът ми до физически магазини е силно ограничен, а искам обици, синджир и още едно пръстенче. Аааа и да ви се похваля, че по Великденските празници, когато Сф беше празна, ходих сама с колата до Икеа и Ринг мол - има надежда от мен да стане шофьор  bowuu
Абе Фло,
.Някои просто не мисля да ги отразявам, защото ще взривим темата. Наказвам ги с презрение и ги оставям да си умрат от собствена смърт...
 Hug Hug Hug за вас.
това не ми стана ясно за кой се отнася - за бабите ли?
Поздрави Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт