Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 725
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Излъгах ви!!! Сега се сетих за Семана, черната с розовото цвете (страшно описание). Тя е много трайна, поне според мен, миналата седмица изкарах един комплект спално бельо прано с нея преди два-три месеца, още миришеше и то силно. Ето този ще е следващият ми омекотител  Laughing Laughing Laughing Даже днес го видях в Пикадили на промоция. Бягам до магазина след работа!

# 151
Аз не бях фенка на Семана, но от чудене вече какво да пробвам, че всичко ми омръзна и взех една-черна със синьо, ами много ми хареса, нещо са я оправили явно, по-концентрирана е станала и доста миришеща в последствие.
Сано познавам и ползвам вече поне от 8 години, много е хвалено тук и наистина трайно, но сякаш не е това, което беше навремето, дали защото вече има толкова много омекотители  и то също трайни или аз си въобразявам. Преди си беше в онези големите, неконцентрирани туби, но сякаш омекотяваше и ароматизираше повечко, а сега омекотяване никакво, аромат има, но не е както беше(говоря конкретно за белия, никога не съм ползвала друг вид)

# 152
Аз забелязвам, че омекотителите изобщо не ми правят толкова меки чаршафите и завивките. По-скоро ароматизират само. А ако оставя прането на лек вятър и аромата се губи. Може би и аз слагам малко, знам ли. Препоръчайте ми омекотител с трайна миризма. Накрая от чужбина ще си поръчам, дано попадна на по-качествен.

# 153
Теичка, пробвай черната серия на Семана и на мен ми се струва доста подобрена. Аз простирам само на терасата, нямам сушилня - лято, зима дрехите ми съхнат на въздух. Прала съм конкретните чаршафи явно декември или януари с нея и края на март още миришеха в шкафа, а и като ги сложих пак за пране още се усещаше аромата, макар и по-леко. Доволна съм и от Форест. Обожавам чаршафите да са ни ароматизирани и меки, за другите дрехи по-скоро предпочитам да ухаят на чисто,  отколкото на парфюмни омекотители. Може би, за да не ти са меки дрехите зависи и от материята. Имам чаршафи ранфорс не стават така меки и ароматизирани като сатенирания памук например.

# 154
Аз на дрехите не слагам омекотител, тъй като моите специално не ги суша навън и се смесват с парфюмите ми и откачам 😃
Ще пробвам семаната.

# 155
  • София
Абе как ще избелва ариелът за цветно, вие съвсем вече се бъзикате   Crazy
Ако някой си е купил дрехи, боядисвани с водни боички, и без прах да пере, пак ще избелеят  ooooh!

# 156
  • София
И на мен ми е силно Сано Максимата - още вадя дрехи и чаршафи, които миришат доста силно. Омекотяване няма.
В момента съм с Коколино лилия - много лек аромат.
За цветно май ще се върна към Бинго прах или ще пробвам Денк мит.

Говоря за съвсем леко избеляване на детски сини и зелени дрехи. И някои мои черни. Леко е, но аз го забелязвам, защото по принцип се вглеждам в това и го видях като резултат след около 2 месеца пране.

# 157
Абе как ще избелва ариелът за цветно, вие съвсем вече се бъзикате   Crazy
Ако някой си е купил дрехи, боядисвани с водни боички, и без прах да пере, пак ще избелеят  ooooh!
Да, а другият пък веднага се самоуспокои, че древният Ариел отпреди 4 години е много по-добър.
Всъщност Ариелът изобщо не избелва и е с много добро качество. Със сигурност много по-добро от качеството на 4-годишна антика, търкаляна кой знае къде. Това, че някои дрехи са склонни към избеляване, прахът не може да го спре. Аз поне не знам такъв прах.

# 158
Мернах АРИЕЛ Течен в Кауфланд едновременно за бяло и цветно,в туба от над 5литра,и ухаеше много хубаво,за 23лева,някой ползвал ли е?Някакъв неочакван внос ли е това  Thinking

# 159
  • Русе
А като казахте "избеляване на дрехите", някой, който ползва сушилня да е забелязал, че дрехите в нея избеляват?
Преди месец мъжа ми реши да спре да къса дънки на работа и си взе от работни дрехи, които дават на работниците им. Дрехите не са изцяло памучни, дори бих казала, че са повече изкуствени. Няколко пъти ги простирах навън, тъй като времето беше хубаво. В момента, в който ги пъхнах в сушилнята, ги извадих избелели. Същото се повтори преди няколко дни. Купих на мъжа ми нови слипове. Двата чифта бяха по-светли цветове и ги изпрах с цветните дрехи. В събота времето беше хубаво и ги прострях навън. Третия чифт беше тъмно син и го сложих в пералнята с черните дрехи в неделя, когато валеше дъжд. Наложи се да ползвам сушилня. Сами се досещате, че ги извадих избелели.
Така, след като прах с Ариел и Персил, искам някакъв нов прах за цветно. Препоръчайте, моля! dm-ския хубав ли беше, че съм забравила какво коментирахме преди?
А от течните - Медикс добър ли е? Бинго? За цветно.
Течен Бинго ли имаш предвид?  Купих си го за черните якета, уж да не не пера с прах, че да не остават петна от него. За прането - изпира, но якетата ми след 5 пллакнения излизат с бели петна.

# 160
Знаех си,че сушилнята разваля дрехите,никога не съм имала и никога не искам да имам,докато не ги усъвършенстват Stop Ако имате достатъчно заменяеми едни други дрехи,не ви трябва сушилня,т.е. да бързате  Mr. Green

# 161
Здравейте,
извинявам се, ако вече сте дискутирали моя въпрос, аз прегледах по "диагоналната система" и не видях.

Знаете ли за прах за пране, който да НЕ мирише?
Или кои са тези, които ароматизират минимално?
Миризмите ме дразнят и ме карат да кихам. А децата са алергични към силни химии, най-вече към омекотителите. Преди ги използвах с удоволствие, но от години пера само с прах.

Да се върна на темата - неотдавна от Кауфланд купих една кутия от 600 грама, зелена. Доста евтина. Този прах почти не миришеше, а пере прилично. Да, ама втори път не я видях, и не се сещам как се казва. Ако знаете, ще се радвам да споделите.  Hug Hug Hug bouquet bouquet bouquet Peace

# 162
Здравейте,
извинявам се, ако вече сте дискутирали моя въпрос, аз прегледах по "диагоналната система" и не видях.

Знаете ли за прах за пране, който да НЕ мирише?
Или кои са тези, които ароматизират минимално?
Миризмите ме дразнят и ме карат да кихам. А децата са алергични към силни химии, най-вече към омекотителите. Преди ги използвах с удоволствие, но от години пера само с прах.

Да се върна на темата - неотдавна от Кауфланд купих една кутия от 600 грама, зелена. Доста евтина. Този прах почти не миришеше, а пере прилично. Да, ама втори път не я видях, и не се сещам как се казва. Ако знаете, ще се радвам да споделите.  Hug Hug Hug bouquet bouquet bouquet Peace

Не мирише Denkmit Ултрасензитив,но май е само гел,обсъждахме го тук Simple Smile Прахта май се казваше GRAND MAXIMO или CLEAN MAXIMO,от бюджетните марки на Кауфланд,виждала съм ги ...

# 163
Момичета, като ви чета как преживявате омекотителите се питам " ама въобще ли не ви радва пране, миришещо на вятър и чисто? Наистина тъканите не са зебло." Отделно, че ако пералнята е блатясала се попада в омагьосан кръг. Опитайте с 300гр. лимонтузо на 90градуса празна. После пуснете дрехите, задръстени с химия на 60  без препарат и вижте какво ще излезе. Половин година ѝ трябва на химията да " избега" от дрехите. Тонът ми е предизвикан от факта, че майки раздават "прани" дрехи, миришещи на блато с парфюм, сивкави и като изпрах два анцуга само с вода на 40 гр. изтече голям гнус.

# 164
Момичета, като ви чета как преживявате омекотителите се питам " ама въобще ли не ви радва пране, миришещо на вятър и чисто? Наистина тъканите не са зебло." Отделно, че ако пералнята е блатясала се попада в омагьосан кръг. Опитайте с 300гр. лимонтузо на 90градуса празна. После пуснете дрехите, задръстени с химия на 60  без препарат и вижте какво ще излезе. Половин година ѝ трябва на химията да " избега" от дрехите. Тонът ми е предизвикан от факта, че майки раздават "прани" дрехи, миришещи на блато с парфюм, сивкави и като изпрах два анцуга само с вода на 40 гр. изтече голям гнус.

Наистина ли 300гр. лимонтузу? Shocked Иначе след време пералнята наистина има нещо като "дъх" на нещо не толкова чисто,и нищо не помага #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт