Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 740
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • Сливен
Вече го няма и в била и в кауфланд.

# 481
Този препарат съдържа оксалова киселина, т.е. не е нещо особено. Всеки един препарат с киселина ще махне петната от дезодорант. Подробно описание има в първото мнение на темата.

# 482
Момичета, моля ви, помагайте! Приятелят ми си взе тъмносиня тениска с бяла яка и бели кантове на ръкавите, на етикета пише да се пере на 30 градуса. Препоръчайте ми препарат, който да става за тъмни цветове, но да няма пренос, ще сложа и цветоулавящи кърпички, но ме притеснява да не изсветля синьото с универсален препарат, както и да не се оцветят яката и кантовете, ако я пусна с препарат за цветно, също така не знам дали бялата яка ще се изпере с прах за цветно. Стана... много сложно!

# 483
  • оттам, откъдето започва България
Аз винаги пробвам първо на ръка да изпера и да видя дали ще пуска дрехата.  Peace И, разбира се, цветното с течен прах.

# 484
Страх ме е, че дори на ръка, изпусне ли... ще е фатално. Кой течен прах за цветно ползваш?

# 485
Няма значение какъв е течния, пък даже и с прах за цветно да пробваш пак ще разбереш дали пуска боя дрехата. Не вярвам чак да е толкова капризна. Пробвай първоначално с по-хладка вода и увеличавай градусите на топлата вода. Някои дрехи и на хладка вода си пускат цвета, и то детски. Аз накупих на моя внук долнища в тъмносиньо и няма да ти казвам какъв цвят пуснаха. Така че няма как. трябва да пробваш и да прецениш впослествие на какви градуси да я переш.

# 486
Аз бих я изпрала с прах за цветно на 40 градуса, с други подобни цветове и задължително една от тези кърпички http://static.framar.bg/product/heitmann-cvetoulavqshti-karpichki.jpg
Те са едновременно за цветно и бяло. Пера детски дрехи с тях на 60 градуса, никакъв проблем за бялото и ярките цветове.  Party

# 487
Момичета, моля ви, помагайте! Приятелят ми си взе тъмносиня тениска с бяла яка и бели кантове на ръкавите, на етикета пише да се пере на 30 градуса. Препоръчайте ми препарат, който да става за тъмни цветове, но да няма пренос, ще сложа и цветоулавящи кърпички, но ме притеснява да не изсветля синьото с универсален препарат, както и да не се оцветят яката и кантовете, ако я пусна с препарат за цветно, също така не знам дали бялата яка ще се изпере с прах за цветно. Стана... много сложно!

Синът ми и ММ ми имат доста такива тениски, но повечето са от изкуствена материя. Пера ги с прах за цветно и цветоулавящи кърпички на 40 градуса и нямат поражения. ММ има една тениска Найк - черна, с бяло в горната част. Никога бялото не се е оцветявало, нито пък черното е изсветляло. Но знам ли - явно зависи от материята, както и от качеството.
Пера с прах, не с течен препарат - както бяло, така и цветно и черно. Цветното и черното не са избелели Peace

# 488
За качествена, е качествена, но знам ли, какво ще се случи в пералнята? Ще пробвам първо на ръка.

# 489
  • София
Вкъщи имаме разни тениски и блузи на бяло и цветно райе. Не ползвам цветоулавящи кърпички, пера с прах за цветно и никога не съм имала проблем. От темата знам, че добрите прахове за пране си имат съставки против пренос на багрилата.  Peace

# 490
  • София
имат, имат... колко да имат, по принцип аз просто пускам, с кърпички и прах за цветно и каквото стане. Е, скоро един суитчър червен с бели връзки и цип, ми ципа и връзките порозовяха, съжия тъмно син - не мръдна.... та зависи и от багрилата, обаче не мога на всяка дреха да съм й роб... иначе доста цветни дрехи имаме с бяло тук-там по тях, по якички, раета, връзки и т.н., обикновено няма проблеми.

# 491
Е, всеки да си решава как ще процедира с нова дреха. Аз съм приела този начин, защото съм си патила от пускаща боя на нова дреха.

# 492
Не разбирам защо все още има хора,които си купуват дрехи от найлон  Shocked Не миришете ли,не ви ли е жега?80%памук10%вискоза10%полиестер=100% боклук  ooooh!

# 493
А кой е казал, че дрехата е от найлон? Напротив, доста скъпа и качествена е. А при положение, че разликата е толкова голяма в цветовете, е нормално да има съмнение за оцветяване. Не съм казала, че се е оцветила вече, а превантивно търся мнение, точно защото не е "100 % боклук" и би ме било яд, ако се съсипе след първо обличане!

# 494
Не разбирам защо все още има хора,които си купуват дрехи от найлон  Shocked Не миришете ли,не ви ли е жега?80%памук10%вискоза10%полиестер=100% боклук  ooooh!

Не съм съгласна!
И аз, и синът ми и ММ носим тениски на Адидас, Найк  и не само, които са  Clima Cool  или Climalite  - точно с тях пък нито ми е жега, нито смърдят. Напротив! А относно категоризацията "боклук" - само мога да отбележа, че ги носим с години и не са мръднали!

Общи условия

Активация на акаунт