Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 806
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
Все още пера детето си (2 год) с бебешки прах, заради доказана алергия от перилен препарат. Скоро ми предстои подготовка за бебе, за което смятам да ползвам същия прах, защото е изпробван и се понася добре. Дали да пера дрехите на бебето и "голямото" ми дете заедно или е по-добре да ги разделям? Притеснява ме това, че замърсяванята ще са от различно естество - пясъчници, градинки и треви от една страна, а от друга - пелени и бодита на новородено?

П.п. Пера на 60гр на 3-часова програма с допълнително плакнене всички детски дрехи.

# 331
Magairlin , отлична продължителност на програмата и отлични градуси си избрала, и допълнителното плакнене - като по учебник си Peace
Щом се притесняваш, пери отделно дрешките, въпреки че градусите би трябвало да ликвидират всякакви микроби и прочее замърсявания и гадинки...

Стана ми интересно с какъв прах переш?

# 332
Пера със Сано Максима. Алергията я получи, защото смених нашия прах. Върнах се отново на Ариел и от тогава не правя експерименти, поне докато не пораснат децата.

# 333
Да, и аз съм ползвала Сано Максима в бебешкия период. Няма смисъл от експерименти наистина, щом сте установили, че този/тези прахове не ви предизвикват проблеми Peace

Има един прах Денкмит ултрасензитив на дрогерии ДМ, който също е подходящ за хора с чувствителна кожа, той е без аромат..Изпира много добре.

# 334
  • София
Според мен е добра идея да се разделят дрехите на по-голямото дете от бебешките именно заради споменатите пясъчници и пр. Поне аз много се старая да разделям връхните дрехи на дъщеря ми от долните, защото въргалянето по пясъчници винаги ми докарва едни мисли за всички прекрасни кученца и котенца, които облекчават нуждите си там....
И собствените си дрехи пера разделно - някак гащи и дънки, с които съм сядала в трамвая, на едно пране ми идва малко в повече.

# 335
  • София
Въобще не разделям. Само работните на мм пера отделно. И тия дни - на дядото. Видях какво са наистина мръсни дрехи.

# 336
В Хали Бодинор има промоция на капсули Даш. Сравнени с Ариел, на какво ниво са? Заслужават ли си? За цветно ме интересува.

# 337
  • София
Купих Ариел прах от Била на 5,35 за 20 пранета, намалени са старите опаковки. Трайност до 2017, различни месеци за различните видове.

# 338
дезинфектант Импресан,но не е препарат за пране, а добавка. Слага се в отделението за омекотител. Има вариант и с омекотител розов на цвят. Нямам идея дали се предлага в Кауфланд.

О не,пише Перилен препарат  Simple Smile

# 339
  • София
Импресан не е перилен препарат, а е дезинфектант за пране. Не гледай в брошурата какво пише. На самото шише ясно си пише какво е и за какво служи. Слага се в отделението за омекотител.

# 340
Значи е сбъркана брошурата и никога да не чета какво пише в нея?! newsm78

# 341
Е, то и в лидълската брошура пише "почистващ" продукт, а се оказва, че продукта е за измиване Wink
Чети етикета Peace

# 342
  • София
Ами явно е сбъркано описанието в брошурата, ако не вярваш отиди в някой магазин, където се продава и прочети етикета на самото шише - там пише какво е /дезинфектант за пране/ и къде се поставя /в отделението за омекотител/. Не знам защо са го написали като перилен препарат /може би защото се слага в пералнята с прането/, но определено не служи за изпиране на дрехите, а само за дезинфекция на прането.

# 343
Е, то и в лидълската брошура пише "почистващ" продукт, а се оказва, че продукта е за измиване Wink
Чети етикета Peace
Измиването не е ли почистване? newsm78

# 344
Ами явно е сбъркано описанието в брошурата, ако не вярваш отиди в някой магазин, където се продава и прочети етикета на самото шише - там пише какво е /дезинфектант за пране/ и къде се поставя /в отделението за омекотител/. Не знам защо са го написали като перилен препарат /може би защото се слага в пералнята с прането/, но определено не служи за изпиране на дрехите, а само за дезинфекция на прането.
Значи щеше да си чакаааам да ми изпере дрехите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт