Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 753
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Не казвам нищо нито за твоя мъж,нито за твоя син,а за хората,които носят изкуственяци дрехи и после ние останалите трябва да им дишаме смръднята!Ако една тениска е от полиестер няма как да ме убедите,че сте ок с нея Whistling

# 496
  • Варна
Fuck off, спортистите директно биха ти казали...fuck off, хахаха...Тъкмо утре смятам да пробвам специална, дишаща колоездачна фанелка с ветроустойчиво лице и рамене.Ако мислиш, че памукът не смърди - доста се лъжеш, особено за мъжки чорапи.Ако караш скоростно велосипед с памучна тениска, която подгизва при пот или лек дъжд, лепне и изстива яко...друга песен ще пееш.Всяка дреха си има предназначение - не бъди тъй крайна bouquet

# 497
  • Русе
Жената какъв въпрос зададе, Вие до къде стигнахте ooooh! Въобще не е ставало дума за материята на дрехата, за която питаше.

# 498
Не казвам нищо нито за твоя мъж,нито за твоя син,а за хората,които носят изкуственяци дрехи и после ние останалите трябва да им дишаме смръднята!Ако една тениска е от полиестер няма как да ме убедите,че сте ок с нея Whistling

Да, но аз изразих мнение, че носим горепосочените тениски, които са от изкуствена материя и въпреки това не смърдят нито те, нито ние!
А пък за останалото - пак няма да се съглася. Смърдят и памучни, и дрехи от естествена коприна и всякакви - зависи от много неща. Но това вече не е по темата.

# 499
  • Варна
Именно това намекнах - мързеливите некадърници все мразя спортистите...а болшинството от нас именно такива дрехи носим.Дали бойци, колоездачи, или просто ритащи топка пред блока - все такива дрехи носим.Тези материи съществуват неслучайно.Всеки начинаещ е започнал с памучни дрехи, и е недоумявал как може един професионален екип да струва 1-2 заплати, докато не е напреднал и проумял защо.
Относно миризливите чорапи - аз ползвам смесица от 30 % изкуствени материи, и 70 % мериносова вълна, и да, наистина са цвете за мирисане спрямо памучните, които след едни нищо и никакви 40 км колоездене вонят на пор.По същата причина нося и такива блузи, някои от които са чиста вълна, мерино или кашмир - правих си експерименти колко дни могат да издържат...скъпите издържат близо седмица ! ! ! Не съм мърляч - това по-скоро беше симулиране на дълъг вело-маратон.Когато караш 300+ км, определено те интересува материя, която не вони...пък, ако е естествена поне наполовина - идеално !Не нося вече памучни чорапи.Взех си летни чорапи от тънка вълна, спортни, и направо се родих  bowuu Дори бедуините са се завивали в специална вълна в жегите, защото тя естествено регулира телесните процеси, което е предмет на друга тема.Надявам се, че бях максимално полезен Mr. Green

# 500
И така аз от темата така и не разбрах да пера ли с прах за пране за да не ми мирише пералнята на блато,или да ползвам течен препарат и да си купувам пералня всяка година,за да не развъждам жаби?Тъй като нямало антибактериална съставка и тн...

# 501
  • Варна
О-о-о, напротив...да не забравяме, че изстинат ли краката, има ли умора...или каквото и да е - край...те въртят курбелите, все пак.Относно прането, потвърждавам, че всяка пералня има нужда от няколко часа празно пране на максимална температура с прах за бяло.По принуда ползваме омекотител, тъй като възрастните хора, които пият и пушат като комини, вонят на пор...затова немски прах Ариел + концентрирания Сано Максима.Остава тягостна миризма в пералня, купена преди половин година ! Усеща се из целия апартамент даже.В ръководството пише да се пуска вградената програма веднъж на всеки 40 пранета, но го намирам за незадоволително решение, и веднъж на 5-10 пранета пускам с прах ОМО на 90С за 3 часа.Подобно на куп други в темата, никога повече не бих прал с течен препарат - а съм ползвал доста видове вносни такива.

# 502
Пералнята ми е от 2006г.,не мирише все още,не знам какво правите с вашите  Thinking

# 503
  • На брега на реката
Ами, кво правим с нашите перални, нарочно перем с течни за да се вмирисват и носим изкуствени материи, за да смърдим и да дразним такива префинени носове като твоя. ooooh!
Защо все се намира някой, който се чувства длъжен да каже на останалите, че нищо не разбират, обличат боклуци и са смръдльовци, а при тях всико е по-по-най. Sick
Фък,
Ако искаш да си полезна на някого, сподели своя опит, кажи какви материи изплзваш и как се грижиш за тях, както правят останалите в темата. Ако ли просто искаш да си вириш носа някъде или да размахваш пръст и да категоризираш хора , които дори не познаваш, смятам, че не ти е мястото тук!
Аз лично предпочитам, да пера с прах, почиствам пералнята с препарат или на високи градуси с прах за бяло на 2-3 месеца. Обичам да нося дрехи от памук, лен и вълна, защото ми е по-комфортно с тях. Това обаче не значи, че нямам и други материи и всичко останало е боклук  Naughty. Имам и такива със специално предназначение, за спорт. Всеки си избира според възможностите, вкуса и предназначението на една дреха.

# 504
  • оттам, откъдето започва България
О-о-о, напротив...да не забравяме, че изстинат ли краката, има ли умора...или каквото и да е - край...те въртят курбелите, все пак.Относно прането, потвърждавам, че всяка пералня има нужда от няколко часа празно пране на максимална температура с прах за бяло.По принуда ползваме омекотител, тъй като възрастните хора, които пият и пушат като комини, вонят на пор...затова немски прах Ариел + концентрирания Сано Максима.Остава тягостна миризма в пералня, купена преди половин година ! Усеща се из целия апартамент даже.В ръководството пише да се пуска вградената програма веднъж на всеки 40 пранета, но го намирам за незадоволително решение, и веднъж на 5-10 пранета пускам с прах ОМО на 90С за 3 часа.Подобно на куп други в темата, никога повече не бих прал с течен препарат - а съм ползвал доста видове вносни такива.
Искаш да кажеш, че пералнята ти мирише след пране и се усеща в целия апартамент?  newsm78
P.S. Това твое изказване сега ме накара да си навра главата в пералнята, за да проверя на какво мирише вътре. Ами, на чисто, даже не мога да усетя аромата на Ленора.

# 505
По принуда ползваме омекотител, тъй като възрастните хора, които пият и пушат като комини, вонят на пор...затова немски прах Ариел + концентрирания Сано Максима.Остава тягостна миризма в пералня, купена преди половин година ! Усеща се из целия апартамент даже.

Аз не успях да схвана - използвате омекотител, защото възрастните хора пушат и пият и вонят на пор... Mr. Green? Каква връзка има омекотителят с миризмата на цигари и алкохол newsm78
И след Ариела и Сано остава тягостната миризма в целия апартамент, така ли?
Ако правилно съм разбрала последното - учудвам се. Аз също пера в момента с Ариел за цветно и Сано ( синия) - нямам подобни оплаквания.

# 506
  • ...на безопасно
Фък-че, да не обърка темата нещо, а?
Зачетох те от снощи и още не схващам баш в таз тема ли реши да тролиш?

# 507
  • София
Аз имам нова пералня със сушилня и вчера си купих кърпички за сушилня от DM.Снощи преди сушенето сложих кърпичка и тази сутрин отварям уреда и по гуменото уплътнение залепнали власинки като дебел пласт прах.Вярно е, че аз толкова меки хавлиени кърпи не съм виждала от години, но тези власинки дали не увреждат уреда? Между другото друга марка предлага ли нещо подобно, пък макар и по-скъпо и по възможност ароматизиращо?

# 508
  • София
Ленор имат такива кърпички, но не съм ползвала. При мен ДМските ухаят слабо, но се усещат.
Мъховете се улавят от филтри в сушилните. В комбинираните не съм наясно как е. Хавлиите пускат най-много мъхове, така че не се притеснявай, а си ползвай машината със здраве  Simple Smile

# 509
  • SF
Ами, кво правим с нашите перални, нарочно перем с течни за да се вмирисват и носим изкуствени материи, за да смърдим и да дразним такива префинени носове като твоя. ooooh!

Я да се хвана аз сега за твоето изречение, защото моята стара и добра Канди взе, че ми се вмириса на гума и препарат, но смеската от двете не е приятна за моя префинен нос. Винаги съм прала с прахове и се чудя какво ми стана, та посегнах към един течен Персил. Леееека-полека се вмириса. Още не съм го доизразходвала литъра. Толкова постепенно стана, че не мога да обвиня директно Персила. Възможно ли е наистина Канди да реагира на промяната на препарата?
Измих я прекрасно с един продукт за перални от ДМ и сега отново мирише приятно и свети в бяло, но продължавам с течните. Купила съм ги и няма да ги изхвърлям.
Мисля, че с течния Ариел й е по-приятно. Той пък мирише уникално и измества разхода от омекотителите. Ако ми кажете, че течния Ариел не вмирисва пералните, ще ползвам само него, без омекотители.

Не знам на кои дрехи им казвате найлонови, но моите спортни екипи са точно от такива микрофибърни материи. Може и да не са микрофибър, но онази материя, от която се правят спортните екипи. На нея ли й казвате найлонова, защото тя не се вмирисва (не знам търговското им наименование, можете да ме светнете) и по магазините изобщо и не се заглеждам по памучни клинчета.

Общи условия

Активация на акаунт