Перилни препарати и омекотители – 38

• 84 695
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Какви са тези бели тениски?
Питам, защото ми бяха подарили бяла риза за детето преди година-две. То ризи не носи, но бяла риза в детската градина по тържества винаги искат, така че...видя ми се пожълтяла, прах я с прах за бяло на 60 градуса, два пъти пробвах с показаните по-горе прахчета...ми не стана снежно бяла. Не че си загубих съня от това, но си го обяснявам, че не е нова и вероятно платът вече се е амортизирал, ако мога да използвам тази дума за плат..Освен това незная и как е била прана, преди да дойде при нас...

Ако от самото начало переш тениските с качествен прах за бяло и на високи градуси, и въпреки това са се захабили, бих си помислила, че  много дълго се ползват:thinking:

# 601
Аз пък се боря с петна от лютеница,но май вече ги запечатах с едно пране на чисто бяла памучна блузка.Какво да им цопна отгоре преди следващо пране?Опитах с Ариел за бяло.Стоя цял ден,та чак посиня,но не се изпра.Май трябваше с Омо да го направя,но понеже ми е по-стар реших да заложа на прясното. ooooh!
Намажи петното с Тест гел за миене на чинии и после пране.

# 602
Пера с Ариел, на дълга програма, често на високи градуси и въпреки всичко белите тениски посивяват.

Ползвах пред кърпичките, но ми се струва, че избелването е оптична измама, а не е реално избелване.

За това търся вариант за избелване без кърпички.

Може би добрия стар начин с накисването остава вариант.

Има ли други методи?
Абсолютно си права за кърпичките. Съдържат само оптични избелители и избелването е точно оптична измама. Аз даже не забелязах особен резултат от ползването им, макар че не ползвах Хайтман, а собствената марка на DM (на които производител е Хайтман, така че са същите).

Ей този прах прави бялото супер бяло, струва 6 лева и се продава само в DM, защото е собствена марка на веригата.
Скрит текст:
А комбинация с този продукт
Скрит текст:
резултатът е повече от добър.

# 603
  • София
Това с верото го знам като ефективно за мазни петна и действително ги маха. Но последния ми опит беше с една светлобежова пола, шлиферен плат. Намазах петното с веро, но докато я изпера мина половин ден. Като изсъхна, на мястото на петното си е едно по-светло петно. Не че се забелязва от самолет, но си ме дразни.
Преди така си прецаках една кафява пола с Меглио.
Вече май като си накапя пола, ще я давам на химическо... Sad

# 604
  • Русе
Пера с Ариел, на дълга програма, често на високи градуси и въпреки всичко белите тениски посивяват.
Съобразавяш ли дозировката на праха с твърдостта на водата?
Аз от ОМО съм много доволна по отношение избелване на бели дрехи.

# 605

Аз имам една бяла тениска, която незнайно защо стои леко посивяла. Нито е прана с некачествени прахове, нито пък е стара. Опитвах с какво ли не, включително и с тези кърпички и прахообразния препарат, който е посочен по-горе. Ми не, никакъв ефект. Повече не бих повторила да ги купя - нищо не вършат, а и изобщо не са евтини.

# 606
Възможно е. Аз ги ползвах за пожълтели от стоенето в шкафа дрехи от миналия сезон. Всичко блесна и останах доволна.

# 607
  • в огледалото на живота
Даже може и да споделяш и питаш  Simple Smile Hug

Не стигнах до Кауфланд за My  Forest,но пък се сдобих с една 2,5 кг.торба АВС за 6лв. от този вид:
Скрит текст:
И друг път съм купувала от него,но ми направи впечатлени,че дозировката е 140 g.
Защо имам спомен,че беше около 210,или греша?
Да са го направили по-компактен ли  Rolling Eyes
Скрит текст:

# 608
Не стигнах до Кауфланд за My  Forest,но пък се сдобих с една 2,5 кг.торба АВС за 6лв. от този вид:
Скрит текст:
И друг път съм купувала от него,но ми направи впечатлени,че дозировката е 140 g.
Защо имам спомен,че беше около 210,или греша?
Да са го направили по-компактен ли  Rolling Eyes
Скрит текст:
Само дето за нормално замърсено пране се слага "чаша и половина", което е 300 милилитра или 210 грама.

# 609
  • в огледалото на живота

Само дето за нормално замърсено пране се слага "чаша и половина", което е 300 милилитра или 210 грама.
A,моите дрехи повечето са с една */слабо замърсени/ тъй,че в случая ме устройва идеално  Peace

# 610
Хубав ли е тоя АВС? Помня, че преди му се чудех, но така и не съм взимала...

# 611
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Спасявала съм си бели дрехи с прах Dixan или сапун CHANTE CLAIRE.
 Второто го има и течно. На практика е универсален  обезмаслител подходящ за тъкани.

# 612
  • София

A,моите дрехи повечето са с една */слабо замърсени/ тъй,че в случая ме устройва идеално  Peace

Като всички турски препарати, се слага огромно количество.
Една леля имаме в квартала с турски препарати, оня ден се опитваше да ми пробута някакъв "супер" омекотител в огромна туба и съответната огромна дозировка.
А аз таман свикнах да слагам по 30 мл.

# 613
Супер тема! Момичета, имам въпрос- има ли значние дали течния препарат се слага в дозаторчето на перялнята или се слага при самите дрехи в пластмасова капачка? Благодаря! Rolling Eyes

# 614
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
MimiiiMaria, течните перилни препарати е добре да се слагат в мерителната чашка и директно при дрехите. На първа страница на темата всичко е обяснено подробно. Peace

Аз за петна съм много доволна от Спот-а на Перилис. Почти няма петно, което да ми се е опънало.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт