Майчинството счетоводно-69

• 55 818
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Е,  Lady Brinne, то така е най-лесно да си измият ръцете с нас, след вкарването на новата им система "с която изплащането на болничните ще става още по-бързо".  Mr. Green
В НОИ Варна например се опитват да го направят те, объркват още повече дните и става още по-забавно.После звънят да оправим техните грешки.Последно се обадиха да анулираме болничен, който вече беше изплатен...Ако ги слушах всеки път, не знам докъде щях да я докарам.

# 406
Бъг или не, след като на място ни обясниха това с изваждането вече не е имало проблем и аз например си получих парите  Wink

# 407
  • Сф
Момичета, моля ви за помощ. Тия от НОИ никакви не ги вдигат телефоните  #Cussing out
Прилагам шот от ел. система. Според моите рабирания, втория болничен (който е до 18 април) трябваше да бъде изплатен вече , нали? Дата на постъпване в ЕРБЛРО е датата, на която счетоводителят е подал болничния, нали?

http://prikachi.com/images.php?images/205/8800205f.jpg

# 408
Момичета, моля ви за помощ. Тия от НОИ никакви не ги вдигат телефоните  #Cussing out
Прилагам шот от ел. система. Според моите рабирания, втория болничен (който е до 18 април) трябваше да бъде изплатен вече , нали? Дата на постъпване в ЕРБЛРО е датата, на която счетоводителят е подал болничния, нали?

http://prikachi.com/images.php?images/205/8800205f.jpg

Не, гледаш грешната справка.Това е справката на подадените от лекаря болнични.
Проверявай за постъпили от счетоводителя документи в "Справка по ЕГН за представени документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО"

# 409
  • Сф
Там е само първият болничен до 4 април, който ми е изплатен. Това, че другите 2 болнични (до 18 април и 3 юни) ги няма, означава ли, че счетоводството още не ги е подало в НОИ?  #2gunfire #2gunfire Писна ми с нашето счетоводство, супер много забавят всички документи и като ги потърсиш никой път не си вдигат телефоните  #2gunfire #2gunfire

# 410
Там е само първият болничен до 4 април, който ми е изплатен. Това, че другите 2 болнични (до 18 април и 3 юни) ги няма, означава ли, че счетоводството още не ги е подало в НОИ?  #2gunfire #2gunfire Писна ми с нашето счетоводство, супер много забавят всички документи и като ги потърсиш никой път не си вдигат телефоните  #2gunfire #2gunfire

Така като гледам останалите два болнични са издадени през април и съответно предполагам тогава са предадени в счетоводството.
По закон срокът за подаване в НОИ на болнични получени от служителя през април е 10 май.Значи вчера е бил крайният срок да ги подадат и може още да не се виждат в системата.Та закъснение или фрапантно забавяне може и да няма...

# 411
  • Сф
Ох, благодаря, Пантера. А за кое промениха срокът да е 5 дни с тези електронни болнични?

# 412
Подпиши на новото работно място допълнителен трудов договор на 4-часов работен ден. Ако длъжността ти е различна от тази, на която си в старата работа, така ще можеш да си получаваш и цялото майчинство  Peace и да си запазиш и двете места за още около година и нещо  bouquet

Това важи само за втората година.
Може ли да ме светнете в детайли? Аз си мислех да преговарям като подпиша договора като дата на явяване да пиша след като изтече предизвестието(като вариант), но ако става с допълнителен ТД ще е екстра. А с декларациите как ще трябва да се случат нещата?

Пак да попитам...

# 413
Подпиши на новото работно място допълнителен трудов договор на 4-часов работен ден. Ако длъжността ти е различна от тази, на която си в старата работа, така ще можеш да си получаваш и цялото майчинство  Peace и да си запазиш и двете места за още около година и нещо  bouquet

Това важи само за втората година.

Не, важи и за след изтичане на 135 дни болнични.

# 414
Съкратиха с 5 дни срока за подаване на болничните.

# 415
  • Сф
 ooooh! това ли беше великата промяна?  Егати ужаса, още 15 дена да го изплатят, хептен ще го окъсаме с парите, едвам си платихме ипотечната вноска  Tired

# 416
Къде в сайта на НОИ мога да видя с какъв статус е болничния?
БЛ ми е  от 25.04..виждам,че ЕРБЛРО е подаден на 03.05 т.е от болницата. Във *Справка по ЕГН за представени документи.....*  ми излизат само трите имена,ЕГН,номер на актуалната бавкова сметка с дата на последно представяне 26.04.2016г и това е ..нищо друго. Незнам къде да гледам...не трябва ли да пише някъде,че се обработва или че е изплатен?

# 417
  • Варна
В "справка по егн за преставени документи и изплатени обещетения" излиза, но когато се опработва. Първоначално само номера на болничния и датата, а в последствие и другата информация (код на причина, дневно обещетение, работни дни, дата на ведомост за превод и статус на болничния). Докато тези неща се изчислят и вкарат графите са празни.
8 работни дни са минали от 26.04(не броят деня на подаване на информация), т.ч. до два дни трябва да се появят данните и да е изплатен ако всичко е наред. 10 дни е срока на НОИ.

Скрит текст:
п.с. като ви чета направо се радвам, че съм изляза по майчинство преди промените. Те големите пари, че и да не ги дават на време и то 90% от случаите по тяхна вина. За какво я вкараха тази нова система като не е готова и не могат да работят с нея...
Ползващите потърпевши, счетоводителите го отнасят и на края пак НОИ "чисти". Това се казва държава!...

# 418
Ако не ви вдигат телефон НОИ,пишете им имейл. Аз вчера писах и ми отговориха още същия ден.

# 419
  • В полите на Пирин планина
Ако не ви вдигат телефон НОИ,пишете им имейл. Аз вчера писах и ми отговориха още същия ден.

Да, това винаги е добра идея.  Peace

Бъг или не, след като на място ни обясниха това с изваждането вече не е имало проблем и аз например си получих парите  Wink

Това означава, че ако между първия и втория БЛ има застъпване, втория се въвежда само с остатъка от дните, така ли?  Peace  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт