КОЗУНАЦИ – 2016 г.

• 77 031
  • 764
  •   1
Отговори
# 330
Непрекъснато чета "закваска"как се подхваща и храни,нищо познато  нямам за това.

# 331
  • Балчик
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2015/03/blog-post_16.html

Vanja77, чудни козунаци.
Въпрос на навик и вкус е, аз понеже от малка си ги  ям куличите и са ми свойствени и еднакво любими с козунаците.

# 332
Джемма ,благодаря. Проблем е,че нямам теглилка,но е поправимо.Ще се снабдя и опитам.
това е "чисто",няма добавки,интересно  е дали става за една  рецепта за хляб,който прави ш веднъж в живота ,приятелка търсеше квас.Забравих го името,но правят ,раздават  за квас и така по веригата,което не бих ползвала,понякога са напълно непознати дарителите.Бих яла ,но не да предложа на друг.

# 333
  • София
http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2015/03/blog-post_16.html

Vanja77, чудни козунаци.
Въпрос на навик и вкус е, аз понеже от малка си ги  ям куличите и са ми свойствени и еднакво любими с козунаците.

Джемма, благодаря! Оценката ти ме стимулира още повече! Жалко, че не мога да те почерпя!  Hug

# 334
  • Балчик
Не се притеснявай, аз  и без това вече не ям тестени и сладки неща, ще откажа почерпката. Simple Smile

Бор_яна, не става, това за което говориш, е закваска с някаква религиозна цел, именно от някое си свято място е целта да е, за да донесе нещо си. Предлагали са ми такава закваска, но нито съм сигурна в хигиената, нито вярвам в бабини деветини.

# 335
Ама  пийваш може би...Благодаря за обяснението.И аз не  бих се възползвала от това религиозното.Но  ще опитам кваса.

# 336
Джемма, ти си истинска вълшебница.

# 337
  • Балчик
Тцъ. Naughty Simple Smile

ellisa.s, неее, каква вълшебница, просто влюбена в козунаците. Laughing

# 338
  • София
Душа, аз никога не съм пекла само на долен реотан. 
Пека или на вентилатор или на горен и долен реотан, напоследък съм зарязала вентилатора.
На 2/5 степени и на 160-165гр.  ще съм аз.

Залят с мляко козунак, не ме блазни да пробвам... изобщо.  Wink
Нещо съм се объркала от толкова текст, страници, и чела-недочела. Да, печа и аз на 160 с вентилатор, без него нещо не ми е наред. Нищо, де, благодаря.
Знам си аз, че не трябва да чета щото отидох и изкупих брашното на итал. магазин, те ти за торти и бишкоти, те ти за козунаци, на ти за панетоне, всичко взех  Mr. Green
Ако някой го интересува ще му кажа къде е, има все още, ама е малко, щото не бях само аз
Скрит текст:
[/spoiler]
Скрит текст:
[/spoiler].
Това което е на Divella било най-подходящо  за козунаци, купих. Спирам се, брашното е наред, остава да направя и свестни козунаци, колкото толкова, каквито-такива, пак ще ги хапнем. Simple Smile

# 339
  • София
И аз започнах козунаците, нямам търпение...но за съжаление май направих грешка с брашното,сега прочетох на опаковката е, че тип 400, някакво имах от Сърбия. Сега започвам с месенето,  но ми се развали настроението Mr. Green

# 340
  • Sofia
...но за съжаление май направих грешка с брашното,сега прочетох на опаковката е, че тип 400, ...
A! И защо, тъкмо напротив.

# 341
  • София
Ами аз не съм запозната с брашната...а първото правило е прочети, разбери и тогава започвай...но човек винаги се учи на нещо пропуснато Simple Smile  Simple Smile Благодаря!

И готов  http://radikal.ru/users/magi61#img=6122577128&rnd=2 & … sp;     пълен със шипков мармалад Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 12:04 от мм

# 342
KayRen, Джема- благодаря отговорите  bouquet
Явно ще трябва да си купя правоъгълни форми за кейк  newsm78 - за да се събират по 2-3 броя.

# 343
Здравейте! Ще ми бъде приятно да се разпиша в празничната тема. Поводът е, че днес за първи път направих козунак, по рецептата на Еликсир за хлебопекарна, и под вещото й ръководство. Преди дни споделих за плановете си с майка ми, но тя твърдо заяви, че щом е в пекарна нищо няма да се получи. Аз действително си спомням за някои нейни опити, но те по-скоро заприличваха на сладък хляб, отколкото на козунак. НО въпреки всичко се престраших и го направих. Не мога да ви опиша какъв козунак се получи /въпреки че нямам снимка/ - то въздушен, концелив, прекрасно опечен / във фурната с вентилатор/. Използвах програма само за месене - един път със съвсем малко мазнина, и втори път - пак на същата програма, като добавях мазнината с чаена лъжичка докато поеме всичко. След това направих плитка, сложих локума, втаса във фурната и го пекох на 150 градуса за около 45 минути, с вентилатор.
Благодаря, Еликсир, за прекрасната рецепта! Весели празници, момичета!
А сега, ако ми кажете какво да направя с една кокошка, която пекох в печката 3 часа, и варих два пъти по за един час в херметическата, и все още е жилава, ще бъда много благодарна!
 bouquet

# 344
  • Sofia
Здравейте! Ще ми бъде приятно да се разпиша в празничната тема. Поводът е, че днес за първи път направих козунак,...

Добре дошла! Simple Smile
А за малкия текст си има тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=917724.msg32984037#new

Общи условия

Активация на акаунт