Конфликт със съученици заради неоригинални маратонки

• 18 365
  • 138
  •   1
Отговори
# 120
Тези маратонки не ги скъса вече това дете,че да му купят нови.

# 121
Тези маратонки не ги скъса вече това дете,че да му купят нови.
Майката явно няма пари за маркови. Дайте от форума да съберем някой лев да подпомогнем завалийчето, че ако пак се яви с немаркови маратонки в училище, кой знае какви подигравки ще отнесе. Laughing

# 122
 О, прекалявате. Децата просто си гледат нещата и е съвсем нормално. Не става въпрос толкова за скъпо, а модно и/или марково. Дъщеря ми много искаше да блесне в класа с една блуза с Пушийн, с която предизвикала небивал интерес, блузата струва 14 лева. Като по-малки искат блузи с Елза, като по-големи - маратонки Адидас. Вижте тук в подфорумите какви марки дрехи и конфекция хвърчат...

Детето просто е претърпяло кофти ситуация, на всеки може да се случи. Просто е още малко и не знае как да излезе от такъв разговор. Учителката е дооплескала нещата...

А пък авторката придава на целия случай незаслужен драматизъм.

# 123
Защо да ги е дооплескала? Какво е трябвало да направи? да накаже, да отсъди че маратонките са оригинални и болшинството греши или изобщо да не се намесва?

# 124
Защо да ги е дооплескала? Какво е трябвало да направи? да накаже, да отсъди че маратонките са оригинални и болшинството греши или изобщо да не се намесва?
Разбира се, че е трябвало да каже:"Това са оригинални Адидас. Даже двойното "д" удвоява тяхната оригиналност." Grinning

# 125
Какъв ,ако не тежък е грим с  много дебел черен молив очертаващ отгоре и от долу цялото око +сенки+спирала?
Какъв ако не висок е ток поне 7 см?
И да обиколката по алеите до всички клетки на столичния зоопарк наистина е от доста километри .Ако съдим по данните площта му е 360 декара ,а един декар е = на 1000м2 което е един квадратен километър. Значи 360 квадратни километра  newsm78.
Кое от всички тези факти набдено  за лична оценка не знам. Joy hahaha :ooooh:

Някаква доста субективна преценка имаш спрямо математиката. Един квадратен километър ти е  1км*1км или 1000 метра по 1000 метра, което прави 1 000 000 квадратни метра.

# 126
Разбира се, че е трябвало да каже:"Това са оригинални Адидас. Даже двойното "д" удвоява тяхната оригиналност." Grinning

Трябвало е да каже "Маратонките са много хубави". Толкоз. Няма какво да се обяснява маркови, немаркови, скъпи-евтини.
 "Много са ти хубави маратонките, Миме, деца, не дразнете другарчето за глупости. Я сядайте всичките да пишете тест! Laughing"

# 127
Тя е казала нещо подобно, от типа:"Много са ти хубави маратонките. Няма значение дали са маркови или не."

# 128
  Дали? Или е казала "Деца, не робувайте на марковите дрехи и не обиждайте Мимето.  Има много родители, които не могат да ги осигурят на децата си, затова не им се подигравайте!"

Както ни каза учrтелката нd дъщеря ми, когато не проявихме интерес да ходим в някакъв клуб на завършването на детската градина "Аз не настоявам. Не всички родители имат възможност да зарадват своите деца"( С парти за 150 кинта на човек)  Grinning

# 129
  • Sofia
Или е казала "Деца, не робувайте на марковите дрехи и не обиждайте Мимето.  Има много родители, които не могат да ги осигурят на децата си, затова не им се подигравайте!"

Ами, това си е самата истина и децата рано или късно също я научават. Peace

# 130
  Както ни каза учrтелката нd дъщеря ми, когато не проявихме интерес да ходим в някакъв клуб на завършването на детската градина "Аз не настоявам. Не всички родители имат възможност да зарадват своите деца"( С парти за 150 кинта на човек)  Grinning
Това е глупаво  и учителката ви не е особено умна. Извинявай. Според мен е искала да те засегне. Може и да греша. Децата се радват на парти за 150 лева точно толкова, колкото ще се израдват на парти за 15 лева. Съдя по моето дете - радва се еднакво на рожден ден в залата за ранобудници в училището им ( не е нищо особено ) и рожден ден в детски център.

# 131
 Дали? Или е казала "Деца, не робувайте на марковите дрехи и не обиждайте Мимето.  Има много родители, които не могат да ги осигурят на децата си, затова не им се подигравайте!"
Тук вече навлизаме в сферата на спекулациите.

# 132
О, прекалявате. Децата просто си гледат нещата и е съвсем нормално. Не става въпрос толкова за скъпо, а модно и/или марково. Дъщеря ми много искаше да блесне в класа с една блуза с Пушийн, с която предизвикала небивал интерес, блузата струва 14 лева. Като по-малки искат блузи с Елза, като по-големи - маратонки Адидас. Вижте тук в подфорумите какви марки дрехи и конфекция хвърчат...

Детето просто е претърпяло кофти ситуация, на всеки може да се случи. Просто е още малко и не знае как да излезе от такъв разговор. Учителката е дооплескала нещата...

А пък авторката придава на целия случай незаслужен драматизъм.

Съгласна съм с всичко, без дооплескването от госпожата. Тя е реа
гирала съвсем нормално, като е казала, че цената и марката са без значение.

Дали? Или е казала "Деца, не робувайте на марковите дрехи и не обиждайте Мимето.  Има много родители, които не могат да ги осигурят на децата си, затова не им се подигравайте!"

Както ни каза учrтелката нd дъщеря ми, когато не проявихме интерес да ходим в някакъв клуб на завършването на детската градина "Аз не настоявам. Не всички родители имат възможност да зарадват своите деца"( С парти за 150 кинта на човек)  Grinning
И двете изказвания звучат грубо. Извинявайки бедността, всъщност я превръщат в порок.
Второто е особено грозно - глаголът  зарадвам в съчетание на "нямат пари".

# 133
Аз си мисля,че възпитание от типа богат/беден,да не се подиграваш на хората,да помагаш на по-слабите и т.н. се възпитават у дома.А външната среда изпитва наученото и учи децата кога да замълчат, кога да се защитят,кога да игнорират...разбират, че хората са различни.И различното мнение не е грешно, а различно.
Съответно в зверилника в който живеем е трудно човек да остане добър и позитивен.За децата също.
И не разбирам защо някой родител ще подържа изкуствено висок стандарт пред детето?Защо няма да го научи, че има бедни и богати и къде се намира неговото семейство?
Ако маратонките бяха обикновенни, без надпис и не маркови никой нямаше да обърне внимание.Щяха да са хубави или грозни.Според вкуса на децата.Проблема е произтекъл от грешния надпис.Значи набиват им в училище правопис и някой се изтъпанчва с грешен надпис където и да било.
Не вятвам 30 деца да ходят с маркови дрехи.А тези които ходят на повечето само надписа им е написан правилно.Родителите са внимавали.

п.п. Моя син си пада по коли.Мания му е.За него марката PUMA е JAGUAR.И това е.Хората са облечени/обути в Jaguar.

# 134
Нищо им няма на децата, ако само се преоблекат, а душът се вземе вкъщи след 2-3 часа вкъщи.

А що се отнася до темата - аз конфликт не виждам, нито някакво неприемливо поведение от страна на учителката.
Майката, която се потриса от образователната система, явно е имала изключително малко допирни точки със същата.
Не търси вина в учителя за кифленските си емоции.
От цялата тема точно липсата на допирни точки на майката с образованието искрено ме впечатли.
Не е невъзможно ситуацията да е реална, но си има явно предистория. Мама е казала на детенце (любимо ми е не членуваното му изговаряни и изписване), че му е купила маркови маратонки и то по детски се е похвалило пред другите деца. А малките снобчета следят марките и ги познават. 

Общи условия

Активация на акаунт