Конфликт със съученици заради неоригинални маратонки

• 18 365
  • 138
  •   1
Отговори
# 60
  • постоянно
Добре де, и с униформи да са децата от сутрин до вечер, ако са зле възпитани и ценностите им са кой какво има, има ли значение дали са с униформи и какво им е качеството? Абсолютно никакво!!!

С това съм съгласна  Peace

# 61
  • Оптимист по принуда
Хер, така е, но имаш избор, това имам предвид. Може и да не купиш кларкс, може да идеш в Асда, Сейнсбъри. В Бг всяко у-ще налага определена фирма, от която да се поръча и естествено не е така леснодостъпно за всеки.  Peace

Добре де, и с униформи да са децата от сутрин до вечер, ако са зле възпитани и ценностите им са кой какво има, има ли значение дали са с униформи и какво им е качеството? Абсолютно никакво!!!

С това съм съгласна  Peace
и това е вярно.

# 62

Зависи много от училището. Това на сина ми работи само с един производител и сами движат поръчките на униформите. По този начин могат да изискват по-добро качество и съответно да поддържат по-ниска цена отколкото трети лица в случаят " the school shop "
Именно. А повечето училища в България не процедират като училището на сина ти. BTW,
Скрит текст:
като го гледам на снимката с униформата, ми идва да му изям пухкавите бузки. Да ти е жив и здрав!

Мушмуранка, много си права.

# 63
  • постоянно
Уиш,
на майка си се е метнал - бузест и усмихнат  Embarassed  Благодаря ти  Hug

# 64
  • София

Що за глупости!?

Ако аз бях учителка (а не "госпожа"  Mr. Green) на дъщеря ти горе-долу същото щях да й кажа - да не ме занимава с глупости и да вземе да порасне - но това, формулирано като за дете, става точно с думите на нейната учителка... Т.е. че няма значение дали са фалшиви (то е ясно, че са били) и дали са скъпи или не (то е ясно, че не са били - и какво от това?) маратонките на краката, важното е какво има в главата.

А ако детето ти няма достатъчно самочувствие, самоуважение и осъзнаване на собствената си тежест / ценност - така щото да вдигне рамене и да каже - самото то! - на съучениците "и к'во от това?" можеш да се позамислиш ТИ - а не учителите, чиято работа е да научат детето ти да е грамотно и образовано в последствие, не да оценява маратонки - каква работа си свършила като възпитател.

# 65
Искам да посъветвам авторката и всички родители,които не са информирани че в раздел пазаруване от чужбина има две теми от Амазон и от спорт директ с подробни инструкции кое как става .От тези два сайта може да се купи адидас на цената на адибас или както тук се среща.Редовно пазарувам от тези два сайта и не е лъжа да се каже че всичко е истинско ,оригинално и евтино .
Също прочетох мнения ,че стоките са маркови и ...китайски което е голяма заблуда защото много брандове са изнесли производствата си именно в Китай.Така че няма нищо ненормално на оригиналния продукт да е написано че е правен точно в Китай на пример.
И моето дете е впечатлено от факта че приятелката и има ....кон Rolling Eyes собствен .Посъветвах я да учи да се труди за да може един ден да си позволи всичко което поиска.
 Учителката е постъпила безупречно.
Родителите не бива да заблуждават децата си!

# 66
  • Sofia
Също прочетох мнения ,че стоките са маркови и ...китайски което е голяма заблуда защото много брандове са изнесли производствата си именно в Китай.Така че няма нищо ненормално на оригиналния продукт да е написано че е правен точно в Китай на пример.

Разбира се, че е така, едва ли има поне средно интелигентен човек, който да не е запознат с този факт. Simple Smile Но докато само определен % от марковите (оригинални) стоки са произвеждани в Китай, то със сигурност 100% от ментетата, с модерното название "реплики", идват именно от тази държава. Затова и никак не е странно, че словосъчетанието "китайско менте" се е превърнало в нарицателно за некачествена стока-имитация. Peace

# 67
Но докато само определен % от марковите (оригинални) стоки са произвеждани в Китай
И аз се заблуждавах до не отдавна че е само определен процент и то не заради някакви снобски предразсъдъци,за само и единствено заради експлоатацията на детски труд която  оказва се в някой страни НЕ Е  незаконна.Намирам това за отвратително .Без да товаря темата само колкото да дам пример:
Скрит текст:
http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2005/04/14/178819_naik_pub … k_na_zavodite_si/
Американският производител на спортни стоки Nike публикува списък на всичките 704 завода в света, в които се произвеждат стоки под неговата търговска марка, съобщава АФП. Стъпката е по повод отправените към гиганта обвинения за нарушаване на социалните практики в страните от Третия свят, както и за експлоатация на детски труд. Страните, в които Nike притежава заводи - Китай (124), Тайланд (73), САЩ (49), Индонезия (39), Южна Корея (35), Виетнам (34), Малайзия (33), Шри Ланка (25), Япония (22), Мексико (20), Португалия (20), Тайван (19) и Индия (18).
Друг проблем са не плащане на здравни и др.осигуровки на работниците и много др.нарушения които тамошното законодателство позволява.
http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=182497

# 68
Тези марки, които в бг се смятат за луксозни, навън ги купуват с джобните си. Има много по- маркови марки. Някъде из темите мисля съм разказвала как веднъж без да искам ритнах подметката на скъпоценните маратонки Найк на едно момче. А той толкова кръвожадно ме изгледа...започна да се тупа. С такова пренебрежение ме погледна в краката, че ми стана смешно.

# 69
И това е вярно.
Странно е как хората възпитават децата си и какви ценности им втълпяват. Жалко...

# 70
  • Sofia
   Аз не съм писала дали този определен % е малък или по-голям, но факт – все още определена част от производството не е изнесена изцяло в Китай – статистическите данни, които си предоставила, mamamari, го потвърждават. Peace 124 завода в Китай на 49 в САЩ все още звучи доста обещаващо, не е съвсем изпуснато положението.

Ама, естествено, че не са. Кой нормален човек би сметнал обувки от $100 за връх на модното изящество и престиж? Разбира се, така е, ако погледнем обективно на нещата – ясно е, че пречупено през призмата на средностатистическия българин, със заплата около 800 лв., нещата изглеждат по различен начин. Peace

Има и нещо друго, обаче – масово чужденците не са склонни да дават баснословни суми за луксозни глезотии – мен, например, като живях в САЩ, доста често ми се случваше да ме питат с ококорени очи, как така не ми дожалява да се изръся с един куп пари за някоя по-скъпа покупка. Laughing

# 71
Идеята бе да се плаща повече за тези марки,защото те спонсорират спорта и част от парите да отиват за добра кауза ,но това петно с детския труд и експлоатацията на работници от третия свят отврати мен и  много хора които познавам.
Принципно у нас има много заблудени и самозаблуждаващи се колко богати и вип са,но само за пред комшията.Който е излизал на вън знае за какво говоря.
Изобщо това надпреварване и сред възрасни и сред деца освен че говори за куп емоционални проблеми страшно напомня на приказката за спора на две бълхи кацнали на опашката на кучето ,чие било то и коя да му бъде господарката. ooooh! hahaha Joy

The Black Cat ,С какво според теб законодателството на останалите изброени защитава експлоатацията на деца и другите гадости?!!Или ти говориш за класност пък аз не съм разбрала колко е класен  найка произведен в Бангладеш ooooh!

Последна редакция: вт, 05 апр 2016, 16:36 от mamamari

# 72
  • постоянно
Повечето "маркови" дрехи се шият/ произвеждат  в страни с нископлатена работна ръка -  било то Китай, Индия, Бангладеш, Шри Ланка , България, Турция , Румъния....... + много други.

Не си спомням да съм носила Wrangler или Levis произведени в USA  Peace

# 73
  • Sofia
Повечето "маркови" дрехи се шият/ произвеждат  в страни с нископлатена работна ръка -  било то Китай, Индия, Бангладеш, Шри Ланка , България, Турция , Румъния....... + много други.

Не си спомням да съм носила Wrangler или Levis произведени в USA  Peace

Ами, на всички опитът ни е различен, сега за това ли да спорим? Sunglasses Няма такова понятие като "повечето". Всички световно известни брандове имат публично изкарани регистри, чрез които всеки може да провери къде са разположени заводите / фабриките им.

Повечето маркови стоки, с които съм имала възможността да се сдобия през годините, са много внимателно подбрани и обезсмислени като покупки, първо, защото ги приемам като вид инвестиция и по тази причина ми се иска да купя нещо наистина качествено, което ще издържи във времето, и второ, защото лично аз предпочитам да не купувам продукти, произведени в Китай, по мои съображения. Намират се такива стоки и то в предостатъчни количества. Ето, онзи ден си поръчах тениска, чието основно предимство е "Made in the US", поне според компанията-производител, това явно е много важно да бъде упоменато и го използват като търговска примамка за клиентите си. По-интересното е, че тениската си беше на съвсем нормална цена – $20. Peace

# 74
Повечето маркови стоки, с които съм имала възможността да се сдобия през годините, са много внимателно подбрани и обезсмислени като покупки, първо, защото ги приемам като вид инвестиция и по тази причина ми се иска да купя нещо наистина качествено, което ще издържи във времето, и второ, защото лично аз предпочитам да не купувам продукти, произведени в Китай, по мои съображения. Намират се такива стоки и то в предостатъчни количества. Ето, онзи ден си поръчах тениска, чието основно предимство е "Made in the US", поне според компанията-производител, това явно е много важно да бъде упоменато и го използват като търговска примамка за клиентите си. По-интересното е, че тениската си беше на съвсем нормална цена – $20. Peace

Става дума за маратонки, каква инвестиция и дълговечност??? Не говорим за палто от норка. И с абсолютна увереност мога да заявя, че на практика всички масови маратонки, даже от най-високия клас, се произвеждат в евтини азиатски страни. И няма как да го знаеш къде са произведени, ако купуваш по интернет, че да се откажеш. А като говорим за "произведено в Китай" има голяма разлика между маратонка, произведена от завода на Адидас в Китай, и маратонка менте "Адибас", произведена кой знае къде от кой знае какви материали и по кой знае каква технология. Ако се върнем към темата причината децата да вземат на подигравка детето е не, че е дошло с евтини маратонки (не знам да са подигравали някое дете, че е с маратонки Булдозер например) , а че е дошло с претенции за Адидас, най-вероятно се е изфукало даже и тогава е дошла реакцията. И съвсем нормално, даже и според мен да носиш "Адибас" или "Адиддас" е много по-зле отколкото да си купиш добра евтина маратонка като споменатия по-горе Булдозер, защото говори за снобизъм без покритие и/или за тотално непознаване на пазара и марките. Да не говорим, че няма никакви гаранции за здравина, трайност и безопасност на материалите.

А в САЩ сигурно се произвеждат дребносерийни продукти като специални шпайкове за състезателите, обувки за голф и прочее.

Общи условия

Активация на акаунт