Отговори
# 345
  • София
положението не е розово, но се боря още.
Снощи както ме предупредиха беше кошмара, 40 градуса, чаршафи, вани и тн и се справих . Спа добре и не повтори през нощта. Сега държим около 37,5 до 38,5 и се борим без панадол и нурофен. Заспа с компрес от извара на вратлето и следя.
Голям кошмар е този вирус, държа се още, но сигурно като се оправи ще рухна Sad
Пазете се и при най малки симптоми бягайте при лекарката, защото е много масово, днес още едно приятелче от яслата го започна май Sad

# 346
Ох, Гери, милите вие, стискам палци следващият ти пост да е с добри новини!  Praynig

# 347
  • гр.София
Леле Гери.... Много съжалявам,представям си какво ти е! Обаче пък действаш много адекватно. Ще стискам палци поне да не вдига вече Т. А за АБ коментирахте ли с лекаря?
Много се притесних сега,то аз съм си перманентно притеснена след изкараната ангина,ама какво е това чудо с тия вируси егати,направо мутират  Tired
Аз да ви кажа как протича една сутрин у дома когато мм е почивка.
Детето става. Мамоооооо(разкатава решетката на леглото),неикам пим(неискам спим),виж колко голям съм танал(станал). Пак разкатава решетката и ако ме стана ще я разбие. Мм спи  Shocked . Ставаме,детето му скача на главата и става и той. Аз отивам да правя закуска. Мм лежи. Детето ми сваля пижамата,влачейки се на крачола ми. С крак го държа на разстояние от котлона,той драпа да го стигне,а аз някак успявам да напълня вода в тенджерка за кус кус. Мм лежи. Направих закуска и отивам да му мия лицето и зъбите. Мм лежи и се провиква- направи кафе. Излизаме от банята,храня детето. Мм лежи. Закусил е вече,мия мръсната муцуна. Мм лежи и чака кафе. Правя кафе. Мия и режа плодове. Детето иска да докопа ножа,издърпва си стол и се качва на него. Мм излегнал пие кафе. Аз успявам да свършат с плодовете и влизам в банята. Детето тропа по вратата истерично. Мм пие кафе. Излизам и му казвам-ох искам да изпуша една цигара с кафето,затвори след мен(искам да изляза на терсата),а той-еееее,айде де,да излизаме навън  Shocked

# 348
  • София
Миме развесели ме Simple Smile , не ти е лесно и на теб.
Моя поне кажеш ли му че нещо пари и не пипа. Казват тук ПАЙЙ и не пипа. Това ми е голямо спасение .
За антибиотик сме говорили да, изписа ми го, но се разбрахме да изчакаме и днес и в края на деня да решим какво правим. Той нали още не е пил никакъв и тя предпочита да пробваме без и да видим дали ще успее да се справи сам. Аз започвам да се предавам нещо и май ще идем на антибиотик Sad.
Чакам и хомеопатката да си даде мнението и да видим  Praynig

# 349
Ай, Гери, какъв е тоя ужас, като те чета и на рев ме избива. Борис вади едни жълти сополи, в яслата казаха вчера, че кашля - вкъщи кашлица или дори сигнал за кашлица няма. Не знам на кого да вярвам - на слуха си или на госпожите. Вероятно сутрин докато се свличат секрети и покашля малко, но вскъщи пак казвам - не кашля. Но това с Влади направо ме уплаши - кураж, мила, ако не сваля Т , по-добре вземете АБ. При нас нямаше дори Т, но се предадох след 3 седмици зелени сополи и подкашляне, та взехме и АБ за първи път. Пак досега като удържахте фронта, е добре, изградили сте силен имунитет. Дано скоро пишеш с хубави вести и си отдъхнеш Peace Praynig

# 350
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Гери ... дано да се оправи Владенцето бързо ... Аз съм като него 2-ри ден, но като те чета съм с пъти по-зле ... понякога затварям очи и ми се губят моменти ... не съм преживявала такова нещо до сега, а съм почти на 40 ... Някой спомена сутринта нишадър - купих и се намазах ... спря Т и вече преглъщам значително по-добре - здрав да е този, които го каза   Hug Уф ...

# 351
Здравейте момичета,
Не съм писала от много отдавна, но хвърлях по едно око на темите - признавам.. Аз ходя  на работа, А Сиана   я гледа жена у дома, но съм много доволна.. По цял ден си играят и учат и забавляват..  Иначе тя е от приказливите деца Simple Smile Водя я на английски всяка събота и на нея много й харесва.. Знае много думички вече Simple Smile..Познава буквите, някои думи - въобще отглеждам си зубарче... Баба й е надписала различни думи на листчета и тя много се забавлява да ги чета - всеки ден по няколко нови и ако ги види ж някоя книжка и веднага ги познава... Баба й твърди, че така е научила леля й да чете..
Искам да попитам има ли някоя майка, която е решила да пробва детето в детската градина на италианския лицей? На мен ми се вкара тази идея от една жена в парка, която я наблюдаваше и каза, че е преподавателка там и че Сиана има реални шансове да влезе, но те приемат от 3 навършени години..
проблемът е, че тя е много притеснителна и да не се стресира на изпита там...
С гърнето сме до никъде - въобще не иска да махнем памперса- откровено ми заявява - Няма в гърнето да акам... само в пампито... Осъзнато и неприятно... newsm78
Гери, аз имам фирмено допълнително здравно застраховане и дори раждането ми покриха с избор на екип и ВИП стая в Майчин дом.. Трябва да провериш с кои лекари здравни учреждения  работи агенцията и ако не те устройват като специалисти- няма смисъл..
За боледуването - ние пием коластра - ето тази: http://lr.bizneszona.com/colostrum-%D1%88%D0%B5%D0%B4%D1%8C%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/
малко е скъпа, но дори температура съм сваляла с нея и откакто я пием - от неомври до сега  не е боледувала. Не я давам всеки ден - само при нужда или ако е правила контакт с друго болно детенце, а през останалото време давам - Имуномикс на Абока (мисля така се казваше)..
АД ни е болна тема измазахме си мазането и е ужас - засега кортикостероидни не съм слагала, но съм била на косъм.. Засега задържахме положението, без да се стига до рани, с Авен КсераКалм... и така докато действа, а с Еусерин Атопик Контрол се влошихме много...
Това засега Simple Smile Желая ви прекрасен ден!! Simple Smile

Допълнителното медицинско застраховане наистина е много хубаво нвщо. Знаете ли, че всеки може да се застрахова индивидуално, както и семейството си. Ако имате въпроси, свържете се с мен

# 352
  • NE
Гери Дано не стигнете до бактериална ангина, макар че не съм сигурна дали вече не е станала. Ние лятото го минахме и още изпадам в паника щом се сетя. Ако е вирусна ангина няма смисъл от АБ, но при бактериалната няма начин да се оправи без. Давай изопринозин и дано е малкия дявол. Praynig

# 353
  • гр.София
Как сте Гери?
То така или иначе,ако и днес е с Т ще почнат АБ. Просто по-продължително време,не е желателно да се държи детето с Т.
Надявам се на добри новини! Спокойна да е нощта на всички!

# 354
  • София
Привет,
по добре сме днес или поне Влади е по добре, виж аз съм умряла за сън  Tired. Вчера се свързах и с хомеопата ми и отидохме и той да го види, че бях на ръба да почна антибиотик. Прегледаха го, още положението не беше толкова зле, успяла съм да задържа с налепите и имаше съвсем малко само в дясно. Дадоха ни какво да пием и се прибрахме. Той видимо беше по добре, но ме чакаше вечерта. Започнах аз хомеопатиата и разбира се дигна температура, винаги така се влошава от раз като я почнем. Справихме се, свалихме температурата и като се разбесня до 1ч не мога го накарам да легнем. Накарах го и му пуснах бейби тв да си гледа. Кога е заспал не знам , аз откъртих веднага. После няколко пъти се будих да го проверя и дам от хомеопатията. Събуди се в 5 и нещо  Tired, свеж като краставичка. Пуснах му детските пак  и успях да подремна до 6. Но му доскуча и станах. Искаше мляко Simple Smile, не го е пипнал от 3 дена. Та му сипах и пи Simple Smile. За сега не дига температура и имам надежди, че прескочихме трапа и май ще отървем антибиотика.
Тази седмица май няма да го пусна , че в яслата падат като пилци, всеки ден някое дете е повалено и докато не отмине този инкубационен период май няма да ходим, че не мерси да ни повтори и пак да изживея този кошмар.

# 355
  • Бурса
Гери радвам се, че сте по-добре. Четох те и аз със свито сърце.
Ние се прибрахме в България. ММ станаха шампиони на лигата и сме много щастливи за този успех. Изпълниха целта поставена в началото на сезона. Сега живот и здраве септември отиваме пак в Бурса. Теди е още малко ошашавена, но бързо ще се нагодим.
По-рядко се включвам, но ви чета редовно момичета и съм тук Wink
Информацията за нишадъра беше много полезна Нели, но дано на никой не му се налага да го ползва скоро.

Хубав ден  Hug

# 356
  • NE
Гери Браво за подобрението! Оттук ще става по-лесно. Ангината е нещо мега омразно. Остави го вкъщи, ние така след ангината лепнахме някакъв вирус и пак беше мъка.
Тели Браво на успехите на вашия тати! Хубаво Варненско лято ви желая.

# 357
Гери като чуя вирус направо ми призлява. Дано е свършило вече при вас. Като знам какво преживяхме зимата. Три тежки вируса , първи с 3 АБ, втория с 2, третия с 1  Междувременно алергия от единия и две снимки  ooooh! Горкото ми дете  Sad . Сега пак ми подкашля, задната хрема няма край и се моля да не е вирус   Praynig. Почнах Инфлуцид за всеки случай, на листовката пише, че се дава 3 пъти на ден за профилактика.

# 358
  • NE
Никой май не бие нашия рекорд - 5 АБ за 3 седмици, включително венозен. ooooh!

# 359
  • София
Привет,
добре сме вече, пак отървахме антибиотика  ooooh!.Цяло чудо е че и този път го отървахме.
Ще ви дам тук някой съвети , за неща които ме посъветваха и правих и намирам, че много помогнаха.
Скрит текст:
Едното е лимонов сок. Пресен лимонов сок пръскате в сливиците. Аз пръсках защото моя лимон не обича и няма шанс да го накарам да пие. Та със спринцовката на Панадола или Нурофена пръсках директно в гърлото. Може да е само лимон , но ако имате хубав мед е хубаво да е с мед и лимон. Аз честно казано на 2 ден реших смело да забъркам лимон, мед и джинджифил и пръсках смело. Люто е, но това убива всичко гадно вътре. Та пръскате по 1-2мл през 30 минути, 1 час .
Друго което ми казаха и правих и намирам че имаше страхотен ефект е компреса с извара. Нали имам домашно мляко и сварих и пресякох с оцет. Слагате в някаква кърпа, тензух или каквото имате . Овивате и връзвате на гърлото още топло, само гледате да не е горещо,но непременно топло. После от горе един шал. Рева , но след 5 минути явно му ставаше добре и си седеше спокойно така. Седи по 1-2 часа така, докато е топло. После свалях изварата и оставях шала .Изварата някакси помага за сваляне на температурата и за гърлото.
Много ефикасни са малините, но моя освен вода друго не искаше да поеме. Отказа ми компота от малини, а  това щеше много да помогне, но уви.
Важно е гърлото при ангини да е на топло и въпреки жегата моя седя по цял ден със зимния си шал. Дебели чорапи на крачетата. Врат и крака ми казаха да са на топло и тялото да се охлажда. Та шал, дебели чорапи и по къс ръкав и панталонки седеше. От вън затопляш, от вътре охлаждаш. Та може сладолед и тн .
Като цяло аз така, плюс хомеопатията и се оправихме.
В началото почнах с тонзилотрен и ангин хил сироп, но никакъв ефект от тях, даже започна да има налепи, но почнах тези бабини деветини и хомеопатията (като хомеопата ми каза да спра всичко друго за гърло) и се оправи.
Бела донна давах заради температурата , но се оказа че много добре съм давала основно нея, защото тя била много добра за ангина. Та може и тя да ни позадържа от налепите.
Дано на никой не се налага, но го пиша ако на някой се случи този кошмарен вирус.
При нас беше вирусен , като беше тръгнал на бактериален, но поради горе доло нормалното CRP  лекарката реши да пробваме без антибиотик. Аз бях на ръба, но устисках, а и хомеопатията пак помогна много.

Фрейда пазете се, че е кошмарен вируса. Другите деца около нас много бързо направиха много налепи и направо бактериална ангина и антибиотик. Да не говорим че всички дигат над 39 градуса .

Тели бравов на мъжа ти Simple Smile. Починете си сега и колко ви завиждам, че сте във Варна.
Така ми се ходи вече на морето, но нещо нито успяваме да се организираме, нито това шантаво време не се оправя.

Искам съвет ако някой може да помогне. Значи искам да махна памперса , тъй като ще се заседи малко в нас и да се пробвам.
Отказва ми гащички, реве , сърди се, сваля ги. Обяснявам как е голям, как бати (който обожава) също ходи с гащички и мама също и тн , ма не ще и не ще. Сочи и ми вика да сложа памперс  ooooh!.
Той ходеше на гърне преди без проблем , казваше за ако и в редки случаи за пиш, но от месец някъде не иска, не знам какво му стана. Та зор голям.
Май изпуснах подходящия  момент за сваляне и сега нещо не знам как да действам и какво да правя. Обух сутринта гащички, събу ги с рев и сега седи по дупе. Вчера същия цирк.
Дайте идея и съвети какво да правя , че много ми се иска да го махам вече. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт