От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 15

• 120 500
  • 795
  •   1
Отговори
# 555
Пратката е оставена в пощенската им кутия. Не се притеснявай, най-вероятно всичко е наред.  Peace

# 556
  • Sofia
   Благодаря за предположенията, момичета. Hug

Аз, обаче, проучих въпроса и в нета се натъкнах на доста хора (англичани), които са се сблъсквали със същия проблем. Май този статус означава, че пратката, в крайна сметка, не е доставена на адреса, а е задържана в локалния пощенски клон и се очаква реципиентът да получи бележка, че дължи "import charges". В моя случай това е така, защото пратката ми идва от САЩ и е с малко по-висока стойност от 15 паунда, които май в UK бяха граничната стойност за начисляване на ДДС.

Ще пиша на "Royal Mail", пък да видим. Ще говоря и с GGBG, да ги питам как се процедира в случая. Peace

# 557
  • София
Аз имах пратка от Германия до UK адреса с UPS и бяха изписали, че е оставена на задната врата (Rare door), но я получих без проблем. В неделя следобяд имам доставена пратка, която снощи беше отбелязана в системата на GGBG.

# 558
Здравейте момичета, интересувам се някоя от вас поръчвала ли е памперси от Англия /в частност от АСДА/, коя фирма превозвач сте използвали и как са таксували пратката? Предварително се извинявам ако темата е вече дискотирана, но не успях да намеря нищо  Sad

# 559
  Благодаря за предположенията, момичета. Hug

Аз, обаче, проучих въпроса и в нета се натъкнах на доста хора (англичани), които са се сблъсквали със същия проблем. Май този статус означава, че пратката, в крайна сметка, не е доставена на адреса, а е задържана в локалния пощенски клон и се очаква реципиентът да получи бележка, че дължи "import charges". В моя случай това е така, защото пратката ми идва от САЩ и е с малко по-висока стойност от 15 паунда, които май в UK бяха граничната стойност за начисляване на ДДС.

Ще пиша на "Royal Mail", пък да видим. Ще говоря и с GGBG, да ги питам как се процедира в случая. Peace
Имах пратка от amazon.com, за която дължах ДДС защото надвишаваше 15 паунда. ПОлучих имейл от Customs Clearance Ltd - the authorised customs clearance agent of DHL Global Mail US in the UK.
В имейла пишеше какво дължа, къде да кликна и да платя. За няколко минути всичко беше уредено, и след това Yodel поеха пратката за доставка в Англия.

# 560
  • Sofia
   shrekie, така е, но при теб превозвач е бил DHL – там освобождаването е на съвсем друг принцип. Често се случва първо да доставят пратката и чак после да си търсят дължимото ДДС (личен опит с тях). При Royal Mail, доколкото знам и съм чела, не е така – там на адреса си първо трябва да получиш една 'Fee to Pay' бележка, с детайлите, от която, може да извършиш плащането онлайн... Не знам да има друг начин, но както казах, ще се консултирам с GGBG... Confused

# 561
   shrekie, така е, но при теб превозвач е бил DHL – там освобождаването е на съвсем друг принцип. Често се случва първо да доставят пратката и чак после да си търсят дължимото ДДС (личен опит с тях). При Royal Mail, доколкото знам и съм чела, не е така – там на адреса си първо трябва да получиш една 'Fee to Pay' бележка, с детайлите, от която, може да извършиш плащането онлайн... Не знам да има друг начин, но както казах, ще се консултирам с GGBG... Confused
newsm10

# 562
  • Sofia
   Момичета, има развитие по моя случай, но ще пиша, чак като пратката успешно пристигне при GGBG. Peace

# 563
  • Sofia

Имала съм такива случаи. Превозвачът ми праща бележката, аз плащам и пратката се доставя. Веднъж  се наложи да си диктувам данните по телефона, защото по някаква причина системата на Роял мейл не приемаше плащането.

# 564
  • Sofia
   Shantal, да, и аз точно това мисля да направя, като от GGBG ми препратят бележката с дължимото ДДС. Притеснява ме само, че Royal Mail на сайта си са написали, че приемат плащания единствено с дебитни / кредитни карти, издадени в UK. Т.е. това не е вярно, така ли излиза? newsm78

# 565
  • Sofia
   Shantal, да, и аз точно това мисля да направя, като от GGBG ми препратят бележката с дължимото ДДС. Притеснява ме само, че Royal Mail на сайта си са написали, че приемат плащания единствено с дебитни / кредитни карти, издадени в UK. Т.е. това не е вярно, така ли излиза? newsm78

Миналото лято за последно плащах, надявам се, че това не е нещо ново.

# 566
  • Sofia
   OK, мерси много. Hug

Абе, тия англичани са луди – за пратка, на стойност $19.95 + $9.95 шипинг, са ми нашили ДДС 11.24 паунда + 8 паунда комисионна за Royal Mail. #Crazy 'Що ли не я поръчах тази пратка до България, да ме пита човек. ooooh!

# 567
  • Sofia
   OK, мерси много. Hug

Абе, тия англичани са луди – за пратка, на стойност $19.95 + $9.95 шипинг, са ми нашили ДДС 11.24 паунда + 8 паунда комисионна за Royal Mail. #Crazy 'Що ли не я поръчах тази пратка до България, да ме пита човек. ooooh!

Ако не платиш, каквото има за плащане в срок от 20 дни, пратката ще се върне в САЩ , съответно продавачът би трябвало да ти върне парите (без транспортните разходи) .
Иначе и тук (в Бг) могат да ти начислят каквото си искат и да ти скъсат нервите...

# 568
  • Sofia
   Абе, не е баш така – тук плащаш само 12 лв. представителство на БГ-Пощи и 20% ДДС, т.е. доста по-евтино щеше да ми излезе, ама като се подлъгах сама себе си... Crossing Arms

# 569
Момичета, извинявайте за офтопика, но може ли да се избегне плащането на тези 12 лв за бг пощи, ако сама отида до митницата в София да си освободя пратката? Предстои ми да поръчвам нещо от САЩ и се чудя до UK или до България да поръчам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт