Ето идва тя- Ноемврийската мечта !!!

• 42 653
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ох, от тия дето питат "бременна ли си" ми идва да им перна по един шамар.  #2gunfire
Аз на такива въпроси отговарям "А ти бременна ли си"? Щото много ме дразнят. Мен няма да ме питат направо или поне няма да си позволят, дори и да си го мислят. Не могат да ме заподозрят, защото не пуша, пия само хубаво вино и Бейлис / Шеридънс и то в много малки количества, мъжа ми е любвеобвилен на публични места (направило ми е впечатление,  че мъжете стават доста мили и любвеобвилни с жените си, като са бременни  Laughing) и целувки, прегръдки и внимание от негова страна няма да са им учудващи. Единственото нещо, което може да ме издаде е евентуално коремче.  Heart Eyes Но аз реших, че ще казвам като се прибера за Великден. Не на всички, разбира се, само на близки приятели. Другите ще си разберат като ми проличи.
На няколко приятели близки вече казахме - беше много мило, защото всяка от приятелките ми се разплака  Heart Eyes

Аз в сряда съм на преглед. Стискам палци на всички, които тази седмица ни предстои преглед - среща с малките бебочета  Heart Eyes

Аз за списъка на първа страница в следващата тема да посоча промяна на термина, поне за сега.
Първо бебче, термин 20.11.2016г.

Вчера бях на пиано бар малко забавление да има. Тръгнахме си рано и аз бях много гладна. Взех си мазния хамбургер Биг Тейсти или както там се казваше и го хапнах с голям кеф  Mr. Green Толкова джънк фудс не съм яла за последната година, колкото сега откакто съм бременна.

# 646
Един приятел на мъжа ми ме пита(цитирам) "Ти к'во ма бременна ли си" Не ми се коментира просто как може да пипиташ жена по този начин дали е бременна. newsm78 Да не ви казвам как се почуствах  Joy като прасе естествено  hahaha И като спрях цигарите всички се усъмниха.

# 647
Ейййй забравих да ви кажа  Party
Мина ни ФМ във МЦ" Фемина" при д-р Карагьозова, беше страхотно и много емоционално и ужасно вълнуващо  Party
Гледах го 40мин. как подскачаше като един добър акробат,тез ръчички и крачета не се спряха, беше уникално!
Моля се на Господ всичко да бъде наред  Praynig

Дааам милички,много емоционална среща Simple Smile  Всичко ще бъде наред,само позитивни мисли  Heart Eyes

# 648

Lara  дано се оправите бързо. И моето съкровище като е болноооо и просто е голям ужас и у дома.
Високата Т и повръщането - това са двете неща, от които адски се паникьосвам. Вдигала ми е 40+ и направо ад сме изживявали, а с това повръщане, тя страшно бързо се обезводнява мойта и доста сме лежали по болници.
Сега като се прибере мъжката част, ще си по спокойна, поне аз съм така Simple Smile
Бързо оздравяване на слънчицето ти Praynig Praynig Praynig

По въпроса с обидите, и аз съм на твоето мнение. Случват се такива неща, но нека бъдем позитивни  Hug

Благодаря ти! Май скоро няма да се отървем от тази Т, ту спада, ту се качва, като дойде време за лекарството. Доколкото четох, ако до 3 дни не спадне трябва да се взeмат по-сериозни мерки.
За повръщането, помня, че ни бяха казали, че ако повръща много, да даваме по глътка сок през 5 мин. Аз я храня по малко на по-често и днес засега не е повръщала.

Така да ми се спи, а не смея.  Tired

Ако до три дена не спадне, трябва да.
Давала съм за повръщането по лъжичка на всеки 5 мин., хранела се е,но просто не помага. Не сме успявали да я овладеем.
За Т правя компреки с студена вода, чорапки на ръчичките, крачетата. Оцет не слагам, защото ние се обриваме от него. Стигали сме и до голяма мокра хавлия увита цялата.
Някакъв медикамент даваш ли и за Т?

# 649
За първата страничка термин 6.11. 2016г. първо дете

# 650
Мина ни ФМ във МЦ" Фемина" при д-р Карагьозова, беше страхотно и много емоционално и ужасно вълнуващо  Party
Гледах го 40мин. как подскачаше като един добър акробат,тез ръчички и крачета не се спряха, беше уникално!

Дааам милички,много емоционална среща Simple Smile  Всичко ще бъде наред,само позитивни мисли  Heart Eyes

Крисии, снимки малко да качиш във ФБ да се порадваме и ние Wink

# 651

Ох, хубаво е да се четат такива неща Heart Eyes Нямам търпение и при нас да мине и всичко да е наред, за да започнем да казваме  Praynig
И мен ме попитаха няколко човека, не е особено тактично, но няма как. Признах си без бой Laughing
Мagnollia , твоя боб исторически стана hahaha Ние нашия го изядохме вече,хихи. И докато сме на кулинарна вълна- момичета, дайте някаква изпитана рецепта за пърленки (с масло, чесън, няма значение).
Annnnni, не се притеснявай Hug Имам приятелка, на която и е прицапвало до края и на двете бременности,а си има две здрави и хубави моми Heart Eyes Иди на лекар за твое успокоение. А за грижите, ами то тепърва ще е така, цял живот трепери майчиното сърце. Важно е крайния резултат да е сладък здрав бебок и тези неразположения ще се забравят на момента.  Hug

# 652
Утре сутрин отивам на среща с младежа. Не, че и вчера не ходих в клиниката де, но умишлено не гледах какво се случва на монитора, само чаках да чуя дали е жив. Дето вика Ани, веднъж да си гушна здраво и живо бебчето и никога повече няма да се подложа на това. Голямо мъчение си е.
Записах си час за ЖК и БХС на 3ти. Чакам с нетърпение:))

# 653
...като изтича утрогестана и ми розовее......

Защо не пробваш да го пиеш? Да, сваля кръвното, но ако си в болничен, ще си лежиш.
Така ще можеш да провериш дали наистина имаш розовеещ вагинален секрет, който предполага нисък прогестерон и увеличаване на дозата утрогестан. Ти 3х1 ли го слагаш сега? А колко е бил прогестеронът ти, когато си го изследвала?
Добре е да се консултираш с АГ, ако наистина установиш секрет с притеснителен цвят.

Наистина, не съм и предполагала, че медицинска терминология ще разстрои някого.
Съжалявам за предизвиканите емоции, но не съм вложила нищо користно.
Ти беше написала, че си пиела фолиева, пък ембриончето не се развило - затова ти обясних причината, не е имало нищо общо с фолиевата киселина.

И не е вярно, че перорално утрогестанът не се усвоявал напълно.
Вагинално изтича и така фактически се губи част от препарата.

Успех с тази бременност, желая ти го искрено.    Hug

# 654
  • София

Записах си час за ЖК и БХС на 3ти. Чакам с нетърпение:))
Коя седмица ще си и при кой лекар записа. Разбрах, че са излезли списъците за май. Чудя се и кой пакет да избера.

# 655
...като изтича утрогестана и ми розовее......

Защо не пробваш да го пиеш? Да, сваля кръвното, но ако си в болничен, ще си лежиш.
Така ще можеш да провериш дали наистина имаш розовеещ вагинален секрет, който предполага нисък прогестерон и увеличаване на дозата утрогестан. Ти 3х1 ли го слагаш сега? А колко е бил прогестеронът ти, когато си го изследвала?
Добре е да се консултираш с АГ, ако наистина установиш секрет с притеснителен цвят.

Наистина, не съм и предполагала, че медицинска терминология ще разстрои някого.
Съжалявам за предизвиканите емоции, но не съм вложила нищо користно.
Ти беше написала, че си пиела фолиева, пък ембриончето не се развило - затова ти обясних причината, не е имало нищо общо с фолиевата киселина.

И не е вярно, че перорално утрогестанът не се усвоявал напълно.
Вагинално изтича и така фактически се губи част от препарата.

Успех с тази бременност, желая ти го искрено.    Hug
Благодаря за извинението ! Аз също съжелявам за резките думи,но й да си права за терминологията то беше моето първо дете-видях и чух сърцето му... Просто ми е трудно още...
Относно утрогестана слагам 3х2 понеже ми е 2,83 при норми 3 до 22 или нещо такова слагам го вагинално,защото съм с ниско кръвно и като го пия ставам половин човек ни жива ни умряла.. Според приятеля ми не розовее нищо аз му показах превръзката в момент на паника но четвъртък съм на лекар и ще питам... Когато ми взе влагалищен секрет ме разкървави тъй като имАм раничка и ми каза че ако кръвна малко да не го мисля и че бебо е добре това беше преди 4 дена знам ли...  ooooh!

# 656
За първа страница: термин 10.11.2016,първа бременност.

# 657
Това не е точно извинение, защото аз не съм те обиждала, но наистина съжалявам, че си се разстроила.
Повярвай, тези ранни спонтанни аборти се случват при страшно много жени.
Това е природен закон - естественият подбор. Оцеляват само здравите зародиши.

За теб сега е важно да пребориш страховете си, защото те са истинският ти проблем, а не новата бременност.
Действително може и да нямаш розовеещ секрет, но страхът да те кара да го виждаш в притеснителен цвят...
Опитай се да мислиш за хубавите събития в бъдеще, чети за развитието на бебето по месеци, за кърменето, за ваксините при новородените - това е все приятна информация, която после, живот и здраве, през майчинството ще ти е много полезна и от помощ.

Относно ниското кръвно, пий много течности. Поне 2-3 литра на ден плюс солен айрян и солен таратор. Солта задържа течностите в организма и така кръвното се повишава. Онази вечер, когато си се разтреперила, си била прегладняла. Това означава, че кръвната ти захар е паднала рязко. А е лоша комбинация ниско кръвно плюс ниска кръвна захар. Затова, храни се по малко, на често. Като новородените, на всеки три часа.  Simple Smile
И пий много течности.

Прогестеронът ти е нисък, да. Пробвай утрогестана поне вечер да го пиеш, после заспиваш.  Simple Smile

Онова зацапване е било от гинекологичния преглед, лекарят е раздразнил лигавицата.
Иначе ембриончето е високо горе в матката и не е застрашено.
Но много гинеколози не правят цитонамазка при бременност, защото материалът се стържи с четчица и тогава вече има опасност от предизвикване на спонтанен аборт...

Но ти се успокой, не мисли за миналото, пий си фолиевата киселина, гледай смело напред и се радвай на новата си бременност.    Hug

Само ще ти спомена, че има и жени, които след две извънматочни бременности, губят шансовете си да забременеят по естествен начин и след това тяхната борба за ново забременяване става много по-трудна......
Нямам предвид да гледаме в чуждото канче, а да се радваме на хубавите неща, които ни се случват.   baby_neutral

Желая успешна и лека бременност на всички момичета в групата.   Hug

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 00:09 от Trakia-BG

# 658
Благодаря ви момичета!  Hug  Пием парацетамол. Досега толкова дълго Т не е имала и толкова висока. Това за сапуна не го бях чувала. Аз слагам влажни чорапки. Помага, но не толкова колкото лекарството.
Аз иначе дремнах малко и сега съм по-добре, като изключим гаденето. Дано утрешния ден е по-добър.  Praynig

Криси става ми много приятно като прочета за срещите с бебочетата!  Simple Smile  Моя преглед най-накрая наближи, в петък е.  Simple Smile  Дано малката да се е пооправила дотогава, въобще не ми се иска да я взимам с мен, особено ако е болна. 

# 659
Добро утро дами Simple Smile
Гледам че за утрогестана пишете - аз го приемам орално и както Тракия е написала наистина започва едно виене на свят , та сутрешната таблетка я преживявам някакси , ама вечерните 2 ги пия точно преди сън и нямам проблеми , иначе съм като парцал. Аз попринцип съм с кръвно 90/60 та става страшно. Моята доки каза да го пия до 13 седмица , но т.к не съм изследвала прогестерон и имах само в началото зацапване точно по време на 1-вия цикъл ,а ми остават днес само 3 таблетки и мисля повече да не купувам.

От няколко дни вечер ми става ужасно твърд корема и боли( и с предишната беше така ) та май ще се наложи скоро да започвам магнезия , но определено ще поизчакам до 26-ти когато е срещата с бебо.
От 6 дни не сме се виждали и пак полудях... Искам за започва да рита вече та да ми е малко по-спокойно , а и доколкото знам при 2-ра се усеща по-рано някъде към 15-16 седмица.

Криси , колко е голям бебо? нищо ли не намекнаха за сини или розови гащи ( на моята приятелка й казаха при първата морфология , та ми е интересно). С вагинален ли правиха изследването или ?Какаво освен нещата за Даун гледаха? Сподели подробности моля Simple Smile

Да ви се оплача : ММ няма да може да дойде с мен на ФМ , на работа е и няма как да го пуснат ( работим заедно и той пое моята смяна за 26-ти и е сам тогава ), та мисля да взема свеки за компания , че ще полудея иначе.

Надявам се , че темичката ще остане положителна и повече няма да има такива дрязги  Hug

Общи условия

Активация на акаунт