МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 123 124
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 19 849
Ако не я искаш, я взимам веднага. Ние точно такава искаме.

# 631
  • София
  • Мнения: 1 832
Ако се използва квас какво количество трябва да се сложи за 450 гр. пълнозърнесто брашно?

# 632
  • Мнения: 733
Има ли някакви специални тави, като форма за печене на хляб във фурната? Нещо от типа на едновремешните Добруджа и Стара Загора? Или печете в каквато дойде? И ако, да, как запазвате формата на хляба?

# 633
  • Перник
  • Мнения: 5 056
Когато пека хляба във фурната, го оформям на питка (кръгъл). Пека или на сач, или в една малка кръгла тавичка.

# 634
  • София
  • Мнения: 8 497
Има ли някакви специални тави, като форма за печене на хляб във фурната? Нещо от типа на едновремешните Добруджа и Стара Загора? Или печете в каквато дойде? И ако, да, как запазвате формата на хляба?

Купувам едни алуминиеви еднократни форми за терин и тях ползвам. Щото ние правим в неделя, една част замразяваме в камерата за през седмицата

# 635
  • София
  • Мнения: 3 034
 Аз ползвам овална керамична тавичка, която събира хляб замесен с един килограм брашно:

Последна редакция: вт, 29 ное 2016, 18:49 от Mунчо

# 636
  • have faith and be patient ..
  • Мнения: 4 694
Ако се използва квас какво количество трябва да се сложи за 450 гр. пълнозърнесто брашно?

в моята книжка пише ферментиращ квас : 2 с.л. за 500 г брашно  Peace

# 637
  • София
  • Мнения: 12 006
Има ли някакви специални тави, като форма за печене на хляб във фурната? Нещо от типа на едновремешните Добруджа и Стара Загора? Или печете в каквато дойде? И ако, да, как запазвате формата на хляба?
Ползвам такава тава за козунак.

# 638
  • Мнения: 733
Аз пак с въпрос Embarassed

Хванах цаката на махане на бъркалки, сега експериментирам с рецепти. Тая вечер е наред памук хляб. Искам да го наръся със семена отгоре за следващия път, кога и как  се извършва процедурата за да не изпадат при обръщането и да си се задържат отгоре  newsm78.
Наръсих го след махане на бъркалките, преди последното втасване, но сега видях, че шанса да се задържат върху хляба е минимален

# 639
  • София
  • Мнения: 1 921
Аз пак с въпрос Embarassed

Хванах цаката на махане на бъркалки, сега експериментирам с рецепти. Тая вечер е наред памук хляб. Искам да го наръся със семена отгоре за следващия път, кога и как  се извършва процедурата за да не изпадат при обръщането и да си се задържат отгоре  newsm78.
Наръсих го след махане на бъркалките, преди последното втасване, но сега видях, че шанса да се задържат върху хляба е минимален
Марияна, кога махаш бъркалките? Аз нещо не се справям.

# 640
  • София
  • Мнения: 3 034
Аз пак с въпрос Embarassed

Хванах цаката на махане на бъркалки, сега експериментирам с рецепти. Тая вечер е наред памук хляб. Искам да го наръся със семена отгоре за следващия път, кога и как  се извършва процедурата за да не изпадат при обръщането и да си се задържат отгоре  newsm78.
Наръсих го след махане на бъркалките, преди последното втасване, но сега видях, че шанса да се задържат върху хляба е минимален

Малко преди началото на печенето, когато хлябът е почти напълно втасал, с една силиконова четка намазваш горната кора с топла вода и след това ръсиш семената върху размекнатото тесто.

# 641
  • Перник
  • Мнения: 5 056
Има ли някакви специални тави, като форма за печене на хляб във фурната? Нещо от типа на едновремешните Добруджа и Стара Загора? Или печете в каквато дойде? И ако, да, как запазвате формата на хляба?
Ползвам такава тава за козунак.

И аз имам такава тавичка, но всичко, което съм пробвала да пека в нея, залепва, независимо колко е мазно самото тесто и колко добре съм намазала самата тава. Заради това даже я бях забравила  Embarassed Сега се стих, че я имам. Може да пробвам да изпека хляб в нея, но ще я покрия с хартия за печене.

# 642
  • Мнения: 733
Аз пак с въпрос Embarassed

Хванах цаката на махане на бъркалки, сега експериментирам с рецепти. Тая вечер е наред памук хляб. Искам да го наръся със семена отгоре за следващия път, кога и как  се извършва процедурата за да не изпадат при обръщането и да си се задържат отгоре  newsm78.
Наръсих го след махане на бъркалките, преди последното втасване, но сега видях, че шанса да се задържат върху хляба е минимален
Марияна, кога махаш бъркалките? Аз нещо не се справям.

След последното премесване. Снощи я вардих, понеже съм затрила някъде книжката с времетраенето. Извадих кошничката, махнах бъркалките, наместих тестото и го метнах пак да си втасва и пече. Онзи ден изтървах момента и махнах бъркалките непосредствено преди печенето, т.е. беше минало и второто втасване. Тестото спадна, отписах го. Но взе че се наду и стана чуден хляб.

# 643
  • Мнения: 2 871
Има ли някакви специални тави, като форма за печене на хляб във фурната? Нещо от типа на едновремешните Добруджа и Стара Загора? Или печете в каквато дойде? И ако, да, как запазвате формата на хляба?
Ползвам такава тава за козунак.

И аз имам такава тавичка, но всичко, което съм пробвала да пека в нея, залепва, независимо колко е мазно самото тесто и колко добре съм намазала самата тава. Заради това даже я бях забравила  Embarassed Сега се стих, че я имам. Може да пробвам да изпека хляб в нея, но ще я покрия с хартия за печене.
С хартия за печене няма да имаш проблем  Peace Аз понякога освен тези форми ползвам и различни йени, но пак слагам хартия за печене.

# 644
  • София
  • Мнения: 20 713
И тавичка за кекс става за хляб, но от правите, а не кръглите с дупка. Пък и кръгла да е, какво - дори ще се изпече по-добре.
Пиша го като човек с малко жилище и липса на място за безброй кухненски джаджи, освен абсолютно необходимите.

Общи условия

Активация на акаунт