Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-8

• 74 435
  • 766
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Черна станция ,

Скрит текст:
Ти беше пределно ясна. По - скоро това е закачка към мен е по повод невъзможността да гушна акта след изповядването и да се регистрирам като живуща в новия квартал, за да подсигуря градина на децата в рамките на следващите 3 седмици. Ще търся друг начин явно. :peace

# 271
Да, прави сте, сега се разрових, имало е ипотека. Ставало е дума за прехвърлителна сделка като Банката се явява страна и си обезпечава вземането, тоест отпуска кредит, съответно се изисква от купувача документ за задълженията.
Но защо в документите за купувача е посочено и съгласие на съпруга не разбирам, просто чета извадка от юридическото становище за реда на осъществяване на сделката.
Може да се е объркал някой юрист, знам ли...

# 272
Да, прави сте, сега се разрових, имало е ипотека. Ставало е дума за прехвърлителна сделка като Банката се явява страна и си обезпечава вземането, тоест отпуска кредит, съответно се изисква от купувача документ за задълженията.
Но защо в документите за купувача е посочено и съгласие на съпруга не разбирам, просто чета извадка от юридическото становище за реда на осъществяване на сделката.
Съпругът е съдлъжник по ипотеката. Предполагам, че в този смисъл са искали и неговото съгласие.

# 273
Съвсем наскоро купувахме имот и не са ни искали нищо от изброеното. Ама наистина нищо.

На нас също.
Нито пък на мен. Три имота съм купила, само с лична карта...какви декларации, какви удостоверения...не ми е ясно за какво говорите... newsm78

# 274
Съпругът е съдлъжник по ипотеката. Предполагам, че в този смисъл са искали и неговото съгласие.

До скоро влоговете (парите) също бяха СИО. В този смисъл може да се е искало съгласие на съпруга за изхарчването им.  newsm78
Имам смътни спомени от 2006 г. за подобен казус с моя близка, която купуваше. Но тя носеше документ, че парите са от продажба на наследствен имот (за декларацията за поизход на парите) и нотариусът каза ОК. Сделката мина без мъжа й.

# 275

Може и да не съм права, но жилището се придобива по време на брак. Може да се впише само единия съпруг за собственик, но при  евентуален развод се дели. Друга причина би била, че парите-собствеността е обща  и дали другият съпруг е съгласен да се използват за покупка на жилище.
Преди години такива неща не се искаше, освен нотариално заверено пълномощно , ако са собственика е семеен и половинката му е в чужбина или присъствието и на двамата съпрузи при изповядването.  Такива откъде са парите, другите неща...направо се замаях какво е станало(( Мда , също имаше за тежести и ипотека на имота. Но ..тогава заеми рядко се теглеха, ипотеките бяха малко . Това някъде 1997-2000година. Данъчна оценка от общината за имота също собственика си вадеше и това беше. Сега , ако спестяваш или имаш нещо отпреди години , как ще докажеш произход ми е странно. Ами тези със закуските?

# 276
Съвсем наскоро купувахме имот и не са ни искали нищо от изброеното. Ама наистина нищо.

На нас също.
Нито пък на мен. Три имота съм купила, само с лична карта...какви декларации, какви удостоверения...не ми е ясно за какво говорите... newsm78

Не ти е ясно защото купила КЕШ, но ако си с кредит ти трябват куп документи. Преди години, когато купувах ми искаха удостоверение от НАП за липса на задължения, както и от общината за семейно полежение за друго не се сещам.

# 277
Здравейте,
Почнахме да търсим апартаменти с моят приятел за закупуване. Търсим най вече тухла - може да е по ново може и да не е толко (20-30 години), да е двустаен или тристаен. Не държим на много големи стаи предпочитаме да има 2 спални заради бъдещо дете в последствие.Като гледам обявите в интернет са потресаващи , а и някои квартали са пълни с цигани (което нас ни притеснява и предпочитаме да не сме в такъв квартал).

Моля дайте съвети в кои квартали все още цените не са скочили до небесата и са добра инвестиция и добър квартал за живеене.

В момента гледаме в райони - Младост - всички ; Дружба 1 и 2 ; До парк Заимов ; до центъра около Южният парк , Гледахме дори и в Славия и Лагера , както и около парк Света Троица.

Другото което искам да попитам възможно ли е да закупим без брокер или ако стане така ще ми трябват много нерви и години  чакане да намеря без брокер. Колко е удачно и като процент за брокер, тъй като не ми се ще да дам много пари на вятъра само за един брокер.

Благодаря много на всички, които ще отговорите и ще ме насочите.

# 278
# 279

Ако е в онази баровска сграда на мястото на Прошековата фабрика (тя е на Шейново и Сан Стефано), нищо чудно да е напълно реална. Там чух, че е 3000 е/кв "мръсни", точно толкова излиза.

# 280
geybrial89 , цигани или по-точно гета знам около кварталите Красна поляна, Разсадника, Западен парк, Люлин 9 , а може би и другите части . В Обеля 1 и 2 е доста далече, цените са най-ниски може би , но не препоръчвам изобщо. Овча купел и съответно 1 и 2 част също има такива, а и мигранти сега някакви общежития май. В Левски В и Г също не препоръчвам , евтино но .. . За Орландовци, Стефан Караджа да не говорим,  че дори и Хаджи Димитър също Не е добре. Левски В и Г още повече.Надеждите и те , както и кв Свобода. Младостите са станали скъпи , не ми харесват изобщо освен Младост 1 поне на мен . Дървеница също е добре на изток горе-долу.
Като цяло на запад с компромиси -Света Троица донякъде
На север - Банишора и то пак с компромиси
В центъра хората си продават жилищата , стана опасно и неспокойно за живеене. Дрога, цигани, мигранти , свърталища.
Най -хубави квартали за мен са Иван Вазов, Яворов и Изток. Съответно и близките до тях, по-ниски са цените им , а понякога една-две улици ги дели.
Славия, Лагера , също са добри щом си ги гледала. По-добре обаче Хиподрума, Бели брези, Стрелбище -няма цигани да живеят гарантирам. Хубава локация , има си всичко , сега и метро. Но и те си държат цената, много добре устроени, озеленени, на една-две спирки от НДК, всякакъв транспорт.
Павлово е по-нагоре, южен квартал не ми е много познат но..също става. Бъкстон, Борово  и те , но горните са по-добри.
Зависи от парите , които си готова да дадеш. Мда в Сухата река е доста евтино около Герена и пазара. Има магазини , устроено е, училища , детски градини, близо до центъра сравнително и ..доста евтино спрямо другите. Слатина и Редута са наблизо , но малко хълмисто ми е там и голо, но и тях виж. Просто махни Люлин , Обеля, Красна поляна, Овча купел, Западен парк дори -там има цигани много, заради Факултето и друго гето.
За брокери да изключиш е идеално, но ако нямаш адвокат добър и отсрещната страна е по-страхлива като мен , не знам. Виж сайтовете за продажба на имоти , после по картата се ориентирай къде е квартала .  Гледай за удобен транспорт да има, мед.заведения, училища, детски градини и най -вече градинки, паркове, пазари, супермаркети да са ти под ръка. Много си зависи и от блока-хората  и мястото до спирките. Трябва да се ходи и гледа щом не са ти ясни кварталите или търси близо до местоработата ви. Всеки си има предпочитания.

# 281
  • София
Защо да не е реална?
Не ми харесва - витринните прозорци нещо ме дразнят на първо гледане. А и ми се вижда  много близо до съседните блокове. То ще трябва през цялото време да са на спуснати пердета.
Обзавеждането ми евтинее, но това се оправя с ново. Който  плати цената ще има и за нови мебели след ремонта.
Не, не ми е кисело гроздето - не търся имот.

# 282
Даже и ДДС, се начислявало върху цената...бре бре.
За живеене ми се вижда кофти с тези открити тераси, потенциал за течове и други благинки, за инвестиция е безбожно скъп. Thinking

# 283
geybrial89 , цигани или по-точно гета знам около кварталите Красна поляна, Разсадника, Западен парк, Люлин 9 , а може би и другите части . В Обеля 1 и 2 е доста далече, цените са най-ниски може би , но не препоръчвам изобщо. Овча купел и съответно 1 и 2 част също има такива, а и мигранти сега някакви общежития май. В Левски В и Г също не препоръчвам , евтино но .. . За Орландовци, Стефан Караджа да не говорим,  че дори и Хаджи Димитър също Не е добре. Левски В и Г още повече.Надеждите и те , както и кв Свобода. Младостите са станали скъпи , не ми харесват изобщо освен Младост 1 поне на мен . Дървеница също е добре на изток горе-долу.
Като цяло на запад с компромиси -Света Троица донякъде
На север - Банишора и то пак с компромиси
В центъра хората си продават жилищата , стана опасно и неспокойно за живеене. Дрога, цигани, мигранти , свърталища.
Най -хубави квартали за мен са Иван Вазов, Яворов и Изток. Съответно и близките до тях, по-ниски са цените им , а понякога една-две улици ги дели.
Славия, Лагера , също са добри щом си ги гледала. По-добре обаче Хиподрума, Бели брези, Стрелбище -няма цигани да живеят гарантирам. Хубава локация , има си всичко , сега и метро. Но и те си държат цената, много добре устроени, озеленени, на една-две спирки от НДК, всякакъв транспорт.
Павлово е по-нагоре, южен квартал не ми е много познат но..също става. Бъкстон, Борово  и те , но горните са по-добри.
Зависи от парите , които си готова да дадеш. Мда в Сухата река е доста евтино около Герена и пазара. Има магазини , устроено е, училища , детски градини, близо до центъра сравнително и ..доста евтино спрямо другите. Слатина и Редута са наблизо , но малко хълмисто ми е там и голо, но и тях виж. Просто махни Люлин , Обеля, Красна поляна, Овча купел, Западен парк дори -там има цигани много, заради Факултето и друго гето.
За брокери да изключиш е идеално, но ако нямаш адвокат добър и отсрещната страна е по-страхлива като мен , не знам. Виж сайтовете за продажба на имоти , после по картата се ориентирай къде е квартала .  Гледай за удобен транспорт да има, мед.заведения, училища, детски градини и най -вече градинки, паркове, пазари, супермаркети да са ти под ръка. Много си зависи и от блока-хората  и мястото до спирките. Трябва да се ходи и гледа щом не са ти ясни кварталите или търси близо до местоработата ви. Всеки си има предпочитания.

Ами лошото е, че приятелят ми най - много ще се навие до 75 000 евро , което аз смятам че трудно ще си намерим в хубав квартал за толкова пари или ще е много трудно.
Принципно не държим да е толкова нов и може да трябва да се направи цялостен ремонт основен даже го предпочитаме тъй като баща ми ще ми го направи и няма да даваме пари за майстори а пък така цената би трябвало да е по евтина заради състоянието на апартамента, но просто обявите в интернет са много зле иначе не ми пречи ако харесаме нещо да отида и да потърся блока на място и да разгледам мястото около него.

# 284
Цената не ти е малка и можеш да намериш хубаво жилище според мен. Просто разгледай сайтовете, свържи се с някоя фирма стабилна и си посочи изискванията да ти търсят те съветвам.
 Виж в OLX аз последно време там гледам за всичко , може да има и по-добри но..  повечето фирми качват , но и от собственици може да намериш обяви.
http://olx.bg/

Общи условия

Активация на акаунт