Велико Търново - пролетна тема

• 90 418
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Наистина ли? Скоро ходихме след работа и не са ни искали. На пейка с масичка бяхме седнали  newsm78
Не че съм против. Чисто и поддържано е.

# 241
може да го е нямало, този, който ги събира, ние 2 пъти ходихме и двата ни искаха, единият също бяхме на масичка, даже и на хора по детската площадка поискаха  Shocked Shocked

# 242
  • Велико Търново
А документ някакъв дават ли?

# 243
  • В.Търново
Интересно.А билетче за тази такса дадоха ли?

# 244
И въобще представиха ли се?  Shocked

# 245
  • Велико Търново
Дават билети Wink

# 246
Дават билет, мисля, че човекът имаше бадж с написано име

# 247
Сигурна ли си, че това не е някакъв дето Ви обира? Колкото пъти да отида до Ксилифор никой не ми е искал пари? Grinning А повярвай, много пъти съм ходил.

# 248
Искате да ми кажете, че като ида на Ксилифор и седна на масичка до детската площадка и ще ми искат такса/ или изобщо ще ми искат такса, че съм на Ксилифор?!!!! ooooh!, така ли Shocked Shocked?  Ако е така, няма да стъпя на Ксилифор- не защото ще обеднея, ами защото е грозно. Още малко и за разходка в парка ще искат такса.

И между другото - нито е зоологическа градина, нито има лунапарк, някакви забавления или нещо по-специално, че да им плащам. Едни люлки на 20 години, една надраскана и мърлява беседка,  блато и мизерна хижа- странноприемница. А, да! И горе- някакво подобие на хотел ooooh! ooooh! Naughty
/По-разумно ми се вижда да ида на кафе в Арбанси с детска площадка- поне ще знам за какво съм платила/

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 10:08 от Nil desperandum!

# 249
/ Това е от 2010 година/
В парка „Ксилифор” вече се влиза с 1 лев входна такса на човек
Публикувана на: 21.06.2010г. 0 прегледа

Стилян НАЙДЕНОВ
Публикувана в брой: 116 / 21.06.2010

Областната администрация проверява дали парите се събират правомерно

Такса от левче на човек стъписва от седмица родители и деца, които посещават единствения екопарк край Велико Търново – този в местността Ксилифор. Председателят на Туристическо дружество „Трапезица-1902” Георги Димитров, което изгради по проект зони за отдих в района, потвърди за платения вход. Според него е нормално да се събират парите, тъй като дружеството се грижи и почиства района. В това обаче не са убедени от областната администрация и тутакси наредиха проверка по случая. Доскоро местността Ксилифор, която е със статут на държавен имот, се посещаваше напълно безплатно и тук се стичаха хиляди жадни за отмора и спорт на открито. Според тях не е редно за Ксилифор, която е оформена със средства по европейски проект, да се плаща. Заради новата входна такса мнозина негодуват и се отправят към съседния екопарк „Лакото”.

„Правим голям нов проект, с който ще обновим езерото, ще създадем нови кътове за отдих, барбекю и ще направим територията още по-привлекателна, но за сегашните съоръжения се грижим ние и със средствата от таксата си помагаме. Имаме документи, тези площи са си наши”, контрира Димитров.

В петък той представи разнообразната дейност на туристическото дружество пред зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Пред областния управител, шефа на „Царевград Търнов” Даниел Панов, на музея Иван Църов, кметове и зам.-кметове, както и туристически дейци от целия регион, Маринов коментира, че се подготвя нов закон за туризма. Нормативния акт ще трансформира и Закона за местните данъци и такси в частта му за събиране и контрол на туристическите такси. Незначителните 16 милиона лева са събрани от такси в туризма през миналата година. 148 000 лева са събрани във Великотърновска област, стана ясно още на срещата.

Според зам.-министъра това са незадоволителни суми и трябва да се предприемат мерки, за да не се избягва плащането на таксите. Промените подготвя съвместна работна група на министерствата на икономиката, енергетиката и туризма и на финансите. Предстои обсъждане с Националното сдружение на общините. Една част от събраните такси ще отиват за национална реклама на туризма, друга част ще бъде използвана за изграждане на туристически райони, а трета ще остава в общините, обясни зам.-министър Маринов. Той бе във В. Търново за заседанието на Областната комисия по туризъм.

# 250
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
opelcorsa, страхотно, че на детето му е харесало! Имаш ли информация дали цяло лято ще работи школата?
Разбрах че юли ще работят за август май ще почиват но не съм сигурна трябва да питам.
Благодаря!

Моля, дайте идеи за място за празнуване на РД на 10-годишно дете! Иска ми се да има климатизирано помещение, че с тези температури навън  no

# 251
  • Велико Търново
opelcorsa, страхотно, че на детето му е харесало! Имаш ли информация дали цяло лято ще работи школата?
Разбрах че юли ще работят за август май ще почиват но не съм сигурна трябва да питам.
Благодаря!

Моля, дайте идеи за място за празнуване на РД на 10-годишно дете! Иска ми се да има климатизирано помещение, че с тези температури навън  no

РД на Божидара /10г/ беше в семеен хотел "Елена" в Арбанаси. Ето снимки да добиеш представяhttps://www.facebook.com/profile.php?id=1396395314&sk=photos … 395314&type=3

# 252
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Мерси, Сиска! Имахте ли аниматор, някакви забавления?

# 253
  • Велико Търново
Мерси, Сиска! Имахте ли аниматор, някакви забавления?

Имахме, Вили от бившата Смехоландия Peace

# 254
Момичета  можете ли да ми кажете откъде се купуват тези картонени опаковки, които имитират торта  по детските градини. Къде са.най-евтини?

Общи условия

Активация на акаунт