Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-25

• 125 104
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
здравейте ,
купих си Clarins Face Make-Up Everlasting като го ползвам с базата в бурканчето Clarins , е да ама ми се свлича.Ако не съм с база трудно го разнасям и е доста върви от него.
Обмислям да взема http://www.enzo.bg/guerlain/tenue-de-perfection-fon-do-ten-za-dl … n-vid-na-kozhata/ и
http://www.enzo.bg/guerlain/les-voilettes-matirassha-transparantna-pudra/
какво ми е мнението за тази продукти.Дълготраен ли е , получава ли се свличане?

Аз в събота си взех този на Guerlain. Поносих го 2 дни и за сега съм доволна, но е рано да кажа все още затвърдено мнение. Според листовката на ФДТ тази пудра, която ти показваш е подходяща за този ФДТ.
И аз се замислям дали да не си я поръчам от Enzo. Ако някоя от вас я е ползвала и сподели мнение дали матира добре, ще съм благодарна. Чудя се и за цвят на пудрата - 2 Clair или 3 Medium... фдт е 03 Beige Naturel.

Аз си взех тази пудра( моята е свободната). Благодаря на Barbarella" за препоръката  bouquet.
Пудрата е прекрасна Heart Eyes! При мен матира, фиксира, а в същото време е "невидима"- ефект, който търсех. Препоръчвам я с две ръце! Тъй като прахообразната не е удобна за носене в чанта, обмислям покупка и на  компактната Blush
Моята е номер 3 Medium. Опасявах се да не ми е е тъмна, но се слива перфектно с тена ми.

# 691
Lirena, благодаря много!  bouquet Предпочитам компактната, за да мога да си я нося с мен. И аз се спрях на Medium и ще я поръчам днес.
Чудя се дали да взема и коректор, но още не съм се спряла на определен, защото се притеснявам дали ще нацеля цвета. Може би първо трябва да ида да пробвам някъде.

# 692
pandishpandichka,
Медиум изобщо не е тъмен цвят, напълно естествено стои. Така, че не си сгрешила в избора.
За коректор не мога да дам съвет, защото не ползвам.

Последна редакция: чт, 20 окт 2016, 15:54 от Lirena

# 693
Ако е коректор за под очите, вземаш най-светлия и няма да сгрешиш.

# 694
  • гр. София
Коректор за под очите се взима 1 до 2 тона по-светъл от цвета на ФДТ.

# 695
Здравейте, някой да е ползвал  Dermacol, (високопокривния фдт), върху мазна кожа?

Здравей, по моя препоръка - Дермакол - не!
Това не е продукт за ежедневен грим - много покривен, с половин грахово зрънце покривам цяло лице, че и остава. Тежък е, цапа, ама много цапа, кошмар, и ужасно си личи на дневна светлина. Да не дава Господ да го носиш и да ти звънне мобилния - целия апарат ще гримираш. Отделно - не матира. Чудесен е, но за театрален грим.  Peace

# 696
BBeLLa, може ли линк към Матиращата база на Lumene . И да ви питам - кой фон дьо тен на Виши ще ми препоръчате.
Зависи с каква кожа си. Аз съм със смесена и в момента дехидратирана кожа, с доста неща за прикриване. Последно си взех новия им ФДТ Dermablend 3D и съм много доволна - матира, не мърда цял ден и има много добра покривност. В момента излиза много изгодно, ако си го вземеш с талона за отстъпка от мострените комплекти / около 23 лв./
Базата на Лумене я ползвах преди време, но не се харесахме нещо. Беше ми много силиконова, а и не видях  никаква полза от нея.

Ей, изобщо не съм гледала с талона какво може да се купи, мислях, че е само бяла козметика, а този фон дьо тен исках да го пробвам от 100 години.

# 697
BBeLLa,
тази матираща база става ли за суха кожа? Има ли силикони в нея?

Мисля, че не. Пише, че е за мазна и комбинирана кожа - свива порите. А относно това дали има силикони - идея си нямам. Ето и състава:

Скрит текст:
CYCLOPENTASILOXANE, ISODODECANE, DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, BUTYLENE GLYCOL, LAURYL PEG-10 TRIS(TRIMETHYLSILOXY)SILYLETHYL DIMETHICONE, NYLON-12, POLYPROPYLSILSESQUIOXANE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, TALC, RUBUS CHAMAEMORUS (CLOUDBERRY) SEED EXTRACT, C9-15 FLUOROALCOHOL PHOSPHATE, PHENOXYETHANOL, POLYSILICONE-11, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, ALUMINUM HYDROXIDE, MAGNESIUM SULFATE, ENANTIA CHLORANTHA (BARK) EXTRACT, PROPYLENE CARBONATE, HYDROXYAPATITE), GLYCERIN, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ZINC OXIDE, OLEANOLIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE) MAY CONTAIN: MICA , CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77499.

Да, има силикон Simple Smile

# 698
Заглеждам три коректора:
http://www.enzo.bg/maybelline/fit-me-korektor/
За този на Мейбълин доста хвалби изчерох.
http://www.enzo.bg/guerlain/precious-light-ozarjavassh-korektor/
С този на Герлен ме гримираха и ми хареса, но 01 ми идва сякаш една идея по-светъл и не ми хареса особено.
http://www.enzo.bg/dolce-gabbana/the-concealer-matirassh-korektor/
Този също ми се струва хубав. И за него четох.
Цвета на ФДТ на Герлен е Natural Beige.

# 699
Какви са впечатленията ви от Clarins Ever Matte-фдт  newsm78

# 700
Заглеждам три коректора:

Цвета на ФДТ на Герлен е Natural Beige.

Аз имам 00 и 01, но използвам предимно 00. Харесвам, когато коректорът е много светъл, защото така повече озарява погледа. Разбира се, ако не прекалиш с него. Но точно този няма кой знае каква покривност.

# 701
Доволна съм от ЕЛ 

# 702
Аз пък искам да благодаря на съфорумката (danielad мисля,че беше ника) за впечатлението от фдт на Белапиер. bouquet Ами аз лично друго на лицето си повече няма да сложа-кожата ми се разбира чудесно с него,позволява от много леко до доста плътно покритие,най-сетне цвят,който напълно ми пасва.За издръжливост-след около 5 часа започвада лъсва челото,но както казва дерматоложката -кожата ми там  няма общо с останалата част от лицето.Не е драма-попивам и готово. Сваля се доста лесно с измиващ гел. Обмислям да пробвам и основата,отново се консултирах и с дерматоложката-няма нищо притеснително в състава,но е  индивидуално все пак. И накрая-четките са безкрайно важни.

# 703
  • Sofia
Кажете моля, че възникна спор с една приятелка, перлите за лице се нанасят на цялото лице или се ползват като руж?  newsm78

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 11:27 от savina_33

# 704
На лицето. Ако се сложат като руж ще блести брутално. Много смешно изглежда, виждала съм такива момичета.

Общи условия

Активация на акаунт