Искам да кажа ... (76)

• 90 437
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Започна да ми се образува кокалче на крака, там отстрани на големия пръст, сещате ли се? Адски ме боли крака, вече месец. За обувки с ток дума да не става, ама и на ниски пак ме боли, когато ходя повече. Четох много в нета, пробвам бабешка рецепта с бензин, скептична съм, ама да опитам.
За операцията пише ужасни неща, а и никой не гарантира, че няма да се появи пак. Не знам какво ще правя,  как ще си намирам обувки, със всички ме боли:( Друг лек четох със сребърна пара да съм се превързвала, мъжът ми ми се смее, ама на мен изобщо не ми е смешно:( Така обичам обувки, купих си няколко чифта нови, на ток, но няма шанс да ги обуя. Много ми е тъпо! И без това съм със широк крак, сега ако това кокалче стане голямо не се виждам... В началото си мислех, че съм се ударила или съм го навехнала, че ще мине, но онзи ден вече видях, че има промяна и на левия крак костта е по- изпъкнала.

Някой да е имал такава болежка? Лек? Или опит с операция?

П.с. Забравих да кажа, че и мравки ни нападнаха! На третия етаж, някъде от банята идват, как да ги трепя, страх ме е да пръскам, че Жаки се търкаля по земята, изобщо днес само тъпотии...

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 18:02 от JACKLIN*

# 181
Жаки, да не те разочаровам, ама....не знам за лек...Майка ми има такива чудеса и е страшно, но тя е и на възраст вече. Единствено мокасини, еспадрили и лятото меки чехли с велкро, за да си регулира да не й натиска кокала или пък такъв модел, че кокалчето да е отвън Sad ужасно боли, съчувствам. Майка ми е с рани, лепеше какво ли не, разни пластинки, мазила, монети....Все пак може да идеш на рентген и на снимката ще се види почнало ли е изменение и ако познавате някой добър и опитен ортопед, може да направиш все пак консултация. Аз имам друг също болезен проблем, нали ми оперираха краката, палецът си върти обаче, обезобразиха ми нокъта и от да внимавам да не го натискам съм си направила такива мазоли на средните пръсти, че балетист с многогодишен стаж не може да ме конкурира по стъпала. Примирила съм се, че с открити обувки няма да бъда никога повече.

В събота бяхме на оборка и освежаване на градината и от нашата група бяха само трима родители. Сякаш не го правят за техните деца или може би си знаят, че с тях или без тях, все някога работата ще се свърши. Тъпо.

# 182
Джули, в момента съм се бинтована с монета, не е сребърна, че нямам Crazy
Сега видях някакви шини за през нощта. Вероятно ще е глупост, но ще поръчам все пак.
Ортопед познавам само Медникаров от Горна Баня, той е детски обаче. Ако някой може да ми препоръча специалист, ще съм благодарна.
Това с сраствания се нокът е ужасно, една позната два пъти го маха и пак има проблем.
С моята работа е почти невъзможно да ходя с мокасини или еспадрили, ще мисля нещо, дето да става за костюм. Майка няма не е генетично, значи е от обувки или нещо там със солевия баланс. Започна да ме боли, като си дойдохме от Тайланд, където два месеца бях с ниски чехли, нито съм притискала крака, нито токчета.

# 183
Темата почти на половина станала докато ви прочета Simple Smile

Жаки, леля ми имаше такива кокалчета и след три операции пак изскачат и само удобни обувки и няма оправия. Но тя си беше професионален спортист с много травми и години бягане и активен спорт и имаше доста изпъкнали кокалчета и на двата крака. Само удобни и по-широчки обувки за да не се притиска и боли Sad

Колело ми взе мм миналата година уж да ходя на работа с него, но веднъж не съм се качила на него.

Иначе и ние имахме разкошно време в порядъка на 17-18 градуса този уикенд и уж щяхме да градим пещ и да направим сандък за зеленчуците и да оградим лехи за цветя, но...

В събота работихме цял ден тримата да копаем, пренасяме каменни тухли, да режем дънери и клони, да наредим снопчета с дърва за камината и да подравним тревата.

Направихме и подложка на ново-закупеният резервоар за дъждовна вода за поливане и два пъти я монтирахме преди да се опънем за почивка в събота навън с бира и скара. А вчера започнахме с плана за пещта, дойде един приятел да помага на мм, ходехме на пазар за мотор и храна и цял ден мина ей така.

И в 5 решихме да включим барбекюто, мъжете взеха наденички, правиха кюфтета и салати и тъкмо запалиха барбекюто и то угасна.

В неделя след 5 е трудно д намериш нещо отворено ,но 7/11 работи и на два пъти ходеха да напълнят и поправят  бутилката с газ докато ние с двете момиченца карахме колела и играхме навън на слънце.

След това бащите пускаха хвърчила с дъщерите, дойдоха и другата майка след работа и другите им двама сина и децата играха в грдааината на фризби, криеница, колела караха, футбол , игри на таблета и вечеря. Докато се осъзнаем застудя ,стъмни се в 9 и половина и се прибрахме навътре вече на винце ,а не на бира:)

Днес съм като пребита, защото чак в 11 си тръгнаха и си легнах близо в 12, а в 6 въобще не ми се ставаше;)
Остарявам явно, че не ми понасят такива 12 часови събирания вече.

# 184
  • Sofia
Момичета, (Джули и Жаклин) много ви съчувствам за болежките с краката  Tired!
От кокалчета се оплакват повече жени от поколението на родителите ни-на около 55-60 години. Смятах, че е в резултат от неудобни обувки по време на тяхната младост  newsm78. Конкретно при майка ми е от зор да обува по-тесни обувки и остри  ooooh!
Дано си намерите вашият лек  Peace!

Контеса,отдавна не си се разписвала  Hug.Винаги са ви много интензивни дните  Crazy.Всекиму според деяна  Laughing.

# 185
  • Телиш/Плевен
Жаки, дано намериш решение! Praynig И ще се радвам да споделиш, макар че за моята майка едва ли има шанс вече. Откакто се помня тя има проблеми с това и нищо не й е помогнало. Но може би ако се хване в началото има някаква възможност да се оправи.

Джули Sad Hug

# 186
Жаки, комшийката ми наскоро си направи операция. Каза, че е доволна. Ако искаш мога да я питам къде и при кого.

# 187
Алина, питай. Едва ли ще се оперирам на този етап, съвсем малка е деформацията, но искам да се консултирам, как да забавя процеса и да облекча болката.

# 188
Добро утро!
Жаки, аз имам изкривяване на един от пръстите и миналата година по това време беше ужасно с всички обувки. Реших си проблема с един номер по-големи обувки, сега са ми ок, дори и високите. За съжаление имам обувки, носени по 2-3 пъти, които ми стоят така, защото зверски ме болят краката с тях и се чудя какво да ги правя.

# 189
Това са първите признаци на остаряването,  растат кокалчета, бенки,  брадавици, щегувам се, много ни е рано още затова, но верно четох скоро такава статия,  ужасна беше Laughing
Значиии, така са се разчуруликали някакви птички в градината под балкона ни, че ме будят всяка сутрин в 5 още. Но не мога да затворя прозореца, много е топло, а на жега не мога да спя.
Вие спите ли на отворени прозорци вече, ние открихме сезона още преди две седмици.

# 190
Добро утро!

Имам нужда от голямо кафе, че снощи заспах късно и сега очите ми се затварят. Вече изпих едно и към обяд смятам да пия второ.
Тези дни вечер открехвам прозореца, температурите бяха летни.  Ако зависи от ММ той и зимата би го отворил малко. Като печка е. А зимата обичам да спя на топло.

# 191
Вместо кафе си полегни следобед. Аз много обичам,  особено лятото в жегите пускам шорите,  пускам си Евроспорт лекичко,  много успокояващо ми действа,,  нарязвам си купа с ябълки,  хрупкам си и си гледам спорт докато ме приспи.

# 192
  • sofia
За кокалчета в основата на палеца една позната правеше следното: стрити хапчета аналгин (10бр.) с течен йод, в шишенцето с йода се сипва стрития аналгин. В лекопласт се изрязва отвор точно, колкото кокалчето. Лепва се, така че само кокалчето да се вижда, а кожата около него да е защитена. Намазва се отгоре се слага марля и дишаща лепенка, за да не цапа. Може и стар чорап да се обуе, за да не се омаже всичко.
Тази процедура се прави вечер в продължение на 3 месеца. Моята позната си я правеше веднъж годишно и казваше, че кокалчето се прибирало значително и не я боляло.

# 193
.

Някой да е имал такава болежка? Лек? Или опит с операция?

Аз имам повече от 10 години.На моменти боли, / това беше отдавна, в началото/след това спира .Болежките могат да продължат месец и после години да не се усещат. Със сребърна пара и бинт съм пробвала,има полза, но временна.

За себе си- просто забравих токчетата.А като бях студентка в София, по паветата съм крачила  часове с 10-12см ток. Много обичаХ!

Днес въобще не могат да ме изкушат.Има достатъчно елегантни обувки на нисък ток. В ежедневието си не ходя с повече от 2 см. По-висок ток от 10 години насам съм слагала само на сватбата си и когато кумувах. С качеството на обувките не правя компромис!Доказано качествени, само естествена кожа, през лятото- често нося и от плат/ на плаж, на почивка/ Ако една обувка не ми е удобна още в магазина, въобще не може да ме изкуши. Никакви уговорки "Ще се отпусне, ще се разшири"

Кокалчето, интересно че на левия ми крак е по-голямо и проблемно - порасна до един момент и спря.
Отдавна не ме е притеснявало, всъщност от години, а в началото бяха ужасни болки.

# 194
  • дядовата ръкавичка
Много неприятно с тези болежки. Уж, дреболии, но явно създават сериозен дискомфорт.

Джули, сетих се за обрива на Ени? Как сте?

И аз цяла сутрин обикалях с щерката по лекари. Преди две седмици докато хапваше твърд бонбон, размести челюстта си. Много я болеше, но някак я намести. Оттогава, обаче, непрекъснато й се размества и наболява като отвори по-широко уста. Отиваме тази сутрин при джипито, която заявява: "Ами, да, вижте лицето й как е изкривено! Даже едното й око е по-малко!"  Rolling Eyes. И ни прати на лицево-челюстен хирург в Стоматологията, с направление. На приемния кабинет - табела: "Не работим с направления" и ценоразпис  Thinking. Както и да е, оказа се, че май само сухожилията са разтегнати и няма захабена става. Аз обаче, си мисля, че проблемът ни може да е от неправилно ортодонтско лечение (с шини е от 5 години, без особен ефект).
Та исках да попитам, дали може да препоръчате добър ортодонт? /май Тонка беше споделяла, че е доволна  Thinking/

Общи условия

Активация на акаунт