Искам да кажа ... (76)

• 90 240
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
svetal4o27, за размер 132-146см.

# 391
С удоволстивие бих се превозвала с колело, но няма условия, а и е твърде възможно да се натъквам на кушешки засади.
Преди години имах купища списания Бурда и Журнал мод. Добре, че вече има и нормална конфекция, че шиенето не беше за мен.

# 392
Пожелавам на патерица на всички именници да са живи и здрави и много успешни Simple Smile
Аз изчистих частично стъклата миналата седмица - то валя дъжд и сега не им личи много Sad
Купих си още цветя за балкона и много им се радвам, тази година ще ми е много хубав Simple Smile
Тук Акаша ли беше похвалила "Дивата ферма", сега чета че втория сезон на фермата там ще се снима:
http://fermata.btv.bg/video/videos/beti-i-nikolaj-sa-novite-stop … on-na-shouto.html
Помня, че им разглеждах сайта и се сетих, че май са коментирани.
Днес ми е студено - с дебелия пуловер съм и климатика работи за мен Wink, въпреки това ръцете ми са на лед, наливам се с чай от сутринта.
В събота бях на фризьор и съм много доволна от резултата, фук-фук  Crazy
Сесили, ти ли ще ги шиеш? Едно време докато учех, най-изгодно ми беше да шия на братовчедка ми, че беше малка и малко плат отиваше Laughing. Палтета, елечета, роклички, престилчета, панталонки, въобще каквото се сети човек. Обаче госпожата държеше за големи да шия дрехи и почнах на родата, помня на леля ми една рокля разкроена, дълга до глезените ших и много ме измъчи, но и нея я завърших в срок, тя тогава се фукаше, остави ми и нейни колежки идваха да ме пазарят да им шия, бяха много актуални през 90-те години  Mr. Green

# 393
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
svetal4o27, за размер 132-146см.

Сесили, намерих само една рокля в тези размери. Не е нещо особено - без ръкавки, по деколтето и раменцата минава набрана с 3-4 реда ластик платка, която оформя нещо като мънички крилца вместо ръкавче. От линията на тази платка (над гърдите започва тя) надолу се разширява трапецовидно и завършва с воланче.

# 394
Привет!

Преди малко се прибрах от работа и ми се пие много кафе. Не съм пила днес и издържах, то не че не се живее без това. Но сега се чудя да си направя ли... късно ми е сякаш за кафе. Вероятно ще сваря чай, по-добрият вариант е.

# 395
Искам да кажа, че съм влязла в много... хм... музикална серия, изпразваща джоба.
Както в събота по препоръка на учителя по китара тичахме за нова китара, спешно било следващ размер, пък детето напредвало бързо и тънъй нанататъка (както казваше една позната Simple Smile ) , така днес учителят по барабани ми сервира, че спешно било да се купи пълен комплект професионални чинели, защото със старите не можело вече на този етап. Нашите били за начинаещи, а дечкото бил много напреднал, звукът бил важен, пък материала, пък големината, удоволствието от свиренето и изобщо... спешно, веднага, сега. СЕГА! Не било редно да препоръчва модел, но да избирам добре и в никакъв случай евтини, трябва да са от среден клас нагоре, щото имало значение. И не онлайн, детето трябвало да ги чуе. Тия учители щонесигледатработата и да ми сервират тия спешности по-полека. Утре  ще съм с 4 броя деца накуп, ще е много интересна обиколка из същите музикални магазини в които бяхме точно преди 2 дни. Учителят по пиано е скромен, иска само нови ноти. Скромно, скромно, само едни 20 евро.
Много интересно започва седмицата, да видим какво още ще ми дойде на главата.

# 396
  • Ямбол
Котката, която е почти моя, понеже аз я храня и се върти само около къщата, снощи или сутринта е родила. Сега си имаме пет малки котета. Родила ги в тревата пред къщата, почти на пътя, откъдето минават всички. Преместих ги отзад в кашонче и сега им треперя. четири от тях бяха омотани в пъпна връв и едва ги отделих. Пипах внимателно, дано съм се справила с акуширането. Едното беше доста омотано за задната лапичка и ме съмнява, че може да е изкривена, дано оцелее. А като пораснат какво ще ги правя... Дано някой ги пожелае.

# 397
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ах, Лиляна, разнежиха ме редовете, написани за котетата..Не се тревожи предварително, нека пораснат, пък сигурно ще им се намери дом. Пък и бездомните котки изглеждат щастливи, не се кахъри. Joy
Сбъдваща мечти, наистина музикално начало на седмицата. Ама явно е детето ти е много музикално, на много инструменти свири. Какво да се прави, изкуството иска жертви. Joy

Пожелавам ти това да са ти проблемите, да нямаш други. Hug

# 398
Светълчо, мерси. Инструментите са 3, ама и децата са 3. Музикални гении няма у нас, но са музикални и тримата, харесва им да музицират и се справят без натиск и без зор.
Днес денят не е свършил. Учителят по барабани пак се обади- забравил да ми каже, че с отрочето почвали да свирят паралелно и на маримба, детето имало желание и се справяло. Да сме си помислили за покупка на инструмент, да разгледам пазара и ще говорим пак. На първо време можело да вземем и някакъв оборотен учебен инструмент, за да се упражнява синковеца, техниката била доста различна от класическите барабани, искало практика. Аха- отговарям - вече в пълен ступор. Пък порових да ги видя тия маримби, очаквайки най-много някой екзотичен тъпан. Да, ама не. Маримбата е нещо огромно и разбира се, ужасно скъпо. https://www.google.de/search?q=marimba&biw=1600&bih=763& … KHWZyDP0Q_AUIBigB  Нито място имам в къщи, нито подобен разход ще се случи.
Да свирят на каквото си искат, ама ако може, последната дума да е моя.

И е само понеделник. Само.

# 399
  • Варна
Котката, която е почти моя, понеже аз я храня и се върти само около къщата, снощи или сутринта е родила. Сега си имаме пет малки котета. Родила ги в тревата пред къщата, почти на пътя, откъдето минават всички. Преместих ги отзад в кашонче и сега им треперя. четири от тях бяха омотани в пъпна връв и едва ги отделих. Пипах внимателно, дано съм се справила с акуширането. Едното беше доста омотано за задната лапичка и ме съмнява, че може да е изкривена, дано оцелее. А като пораснат какво ще ги правя... Дано някой ги пожелае.
Hug
Идеалният вариант е като поотраснат котенцата, да кастрирате майката. Поне от една котка да секнат бъдещите котила и морето от котенца.
Капка по капка-вир.  Simple Smile

Студено ми е и се чудя дали да пускам климатиците или да се навлека още малко.

# 400
Правих козунаци, кофти ми се получиха.
Първо, не втасаха изобщо в машината за хляб (миналата година направо изскачаха). Проблемът е или в маята, или в брашното (а уж купих от най-хубавото на София Мел).
После още 1час довтасваха в печката. Тестото беше ужасно лепкаво, едва съм го рязала и сплитала.
Накрая ги препекох, за да съм сигурна че отвътре са изпечени. Единият замина моментално, другият ще го ядем още 2дни.

# 401
Сина ми е пуснал климатика, а на мен като никога ми е топло.
Аз също заредих брашно на София Мел за козунаци, взех мая прясна, утре ще меся Simple Smile Заредена съм с ентусиазъм Crazy

# 402
blackcat6, и аз така бях заредена. )
Успех на теб.

Ще си взема пак от брашното на Лидл, и то от евтиното. Миналата година нямах невтасал козунак.

# 403
  • Варна
Аз днес ходих да се запиша в една пекарна до нас. Майка ми всяка година от там купува козунаци и се харесват. Обаче трябва предварително записване, за да си предвидят в пекарната колко козунака да произведат.
Закъснях, явно за днес. Един чичо излезе и каза, че само жена му се занимава със заявките, а днес си беше тръгнала.
Утре ще ходя пак.

# 404
  • Варна
Градинарствах, хубаво ми е. Разтоварвам се.
Нямам търпение да стане по-топло и да вечеряме
навън. Айде бе лято, идвай вече...

Ще меся и аз козунаци, заръчала съм иначе
от  фурна с локум и орехи, за всеки случай.
Sesylle  я кажи какво лидълско брашно си
ползвала, моля. Да не стават грешки.

Чакам GoT , най-после сезон 6, тази вечер.

Общи условия

Активация на акаунт