Искам да кажа ... (76)

• 90 385
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
И племенницата ми има обици с пера (на 8 е) Simple Smile Малко кич за малко момиче не е вредно. По-вредно е да копнее за някой боклук, а родителите упорито да отказват да го купят.

# 526
И племенницата ми има обици с пера (на 8 е) Simple Smile Малко кич за малко момиче не е вредно. По-вредно е да копнее за някой боклук, а родителите упорито да отказват да го купят.
И да навакса на 20+. Как пък не седна да оценявам родителите по стила на детето.

# 527
  • София
Определено един родител трябва да отсява битките си по отношение на детето. И аз съм на мнение, че две пера не са пагубни. Ако обаче ми реве за татуировка на 15, ще й пресека мераците в зародиш.
Някой беше писал за минижуп... Какво лошо има в късите поли, че не стоплям?

# 528
  • Sofia
Хубаво, че у нас няма драми с аутфита,че доста щях да се вкиселя  Peace.Единственото условие е да не са дънки  Whistling Приготвям дрехите от вечерта и сутрин се намъкват в последния момент  hahaha.До там със суетата  bowuu.
Нашите момичета в класа са все спортно облечени, не съм забелязала някакви изцепки  newsm78.Ако имаше, със сигурност щях да съм ги видяла  Mr. Green.
Вероятно не бих забранила странности- цветни коси, лакирани нокти, обеци-пера,но САМО в извънучилищно време.  Naughty

# 529
Колкото повече синът ми се доближава до възрастта 15, толкова по-приемливо ми се вижда да го оставя и татуировка да си направи ако поиска, стига да се учи все така добре и да не сваля постиженията си. Преди много се потрисах от татуировки, защото по-грозно нещо за мен няма, ама сега ми мина вече, само бих се погрижила да е при татуист, за когото имам гаранция, че работи чисто.

# 530
Ша, не е задължително майката да не е свет, защото детето имало брокатен клин. Ами ако тя е отказала да го купи обаче баба/леля/кака са и угодили? Има такива случаи Simple Smile

# 531
  • В Космоса
Днес на моята ѝ падна второ зъбче. Онзи ден падна първото. Интересното беше, че преди две седмици баща ѝ идва при мен и "Трябва да ти кажа нещо странно за малкото Акашче". Аз изтръпнах. И той ми я води "Виж" и ѝ отваря устата. Гледам - разпочва да и расте втори ред зъби. Joy

Скрит текст:

Как не сме го забелязали, не знам. Скоро преди това ѝ бях гледала из устата, че я болеше гърло. Явно бързо е израстнал. А още е на 5. После започна да се клати предното и като падна, това новото се намести на неговото място.

Пазите ли зъбчетата? Какво ги правите? Май имам спомен, че се хвърляха на покрив? Thinking Някои ги оставяли под възглавницата, а на сутринта намирали пари там...

За дрехи няма никакви претенции. Поне с това и с храненето нямам проблем засега. Praynig

Мисля си, че не може да се отсъди по детето точно какви са родителите. Поема много от тях, няма начин, но как можеш да си сигурен кое точно е отражение на тях - дали дрехите, с които е облечено, дали нещо от поведението и кое точно... Няма как да знаем. За нас може да се съди по дрехите ѝ. От поведението ѝ има неща, които просто няма как да е поела от нас, а са си чисто нейни. Но има такива, които си личи, че са генни, например инатлъка или ги е придобила като ни е виждала/слушала да ги правим, например винаги казва "Моля", "Благодаря", "Извинявай", ползва някакви изрази за големи и зучат много смешно и сладко като ги изпляска насред детските ѝ бръщолевения, но започнала и да казва "К'во", понеже до скоро не се замислях много и говорих пред нея така. И хем ѝ се дразня и всеки път я поправям, хем си викам, аз го ползвам, пък на нея мърморя, но разликата е, че аз все пак мога да се контролирам и когато не е удачно си го изговарям правилно, само в лежерна обастановка к'во-кам, а тя ще свикне така навсякъде.

Последна редакция: пт, 29 апр 2016, 10:20 от Акаша

# 532
Акашаа, оставяхме ги под възглавницата в кутийка и Феята на зъбките ни ги прибираше  Mr. Green
Първия път остави монета и четка за зъби, след това монета и някаква книжка. За последния паднал зъб вече хартиени банкноти оставяше Joy

# 533
Аз пък съм склонна да се съглася с Шантал, когато става дума за деца на 7-12 години. На три се вижда, че е детско кипрене в стил принцеска, но и аз съм виждала дечица облечени като фолк диви и не ми допада и смятам, че идва от родителите.
За татуировки и обици нямам драма след определена възраст, просто съм обяснила, че татусите са до живот и трябва да се подбират внимателно. Смятам, че в пубертета е нормално да минат през себеутвърждаване по някакъв начин, било със странни дрехи или разни увлечения (аз бях яко гръндж Simple Smile).

# 534
Какво се прави с миналогодишното червено яйце? Аз знам, че след като се счупи и се види дали е хубаво или не, се хвърля на течаща водя, а мъжът ми казава, че се давало на пилетата, ако е хубаво:crazy: Спорим и той вика питай в Бг мама, те ще знаят:)))

П.с. Стената ми във ФБ е пълна със снимки на яйца, даже и тези с най- обикновените, като моите са се изтъпанили, не знам що:)))
Аз боядисах и пъдпъдъчи, много сладки станаха, Жаки им вика гъши яйца:))) Няма да ги показвам, споко:))

# 535
Хвърлете го на пода в хола - ще се спасите от нежелани гости за доста време.

# 536
Хахахахх, Луси, в къщи не каним гости на нас ще си направим зулум:) На реката ще го хвърлим, както досега, мъжът ми не може да цитира източника на новия адет, затова не се приема:)

# 537
  • Sofia
Не пазя миналогодишното червено яйце  newsm78. Днешните станаха доволно смотанки  hahaha, но пък това не пречи да омажем кухнята и да каталясаме  Crazy.Хората откъде намират наситени и ярки бои... newsm78. Сега чакам котката да се събуди и да ги подуши и  потъркаля  Laughing
А на църква ходите ли? Ние-не.Като дете помня баба,че ме водеше да минавам под масата  Peace

# 538
И ние ще боядисваме яйцата довечера след работа.

По принцип все в събота го правехме, но сега ще се пече цяло агне в съботата на чеверме и няма да имам време за козунаци и яйца и ще ги подготвя днес и утре.

В петък ще го вземат агънцето Sad от фермата и ще го обработват някъде извън двора ни и в събота за 8-9 часа ще се сложи от сутринта да се пече, а аз ще опитам да направя за първи път дроб-сърма та ще сме заети.

Чакаме 20ина човека на гости на градинско парти в събота следобед (посрещаме Великден в събота и ходим на църква в 12 часа през нощта) и в неделя само разменяме яйца и се борим с яйца семейно.  Crazy

Бои си вземам обикновени от супермаркетите когато е тукашния Великден и се зареждам и имам 4 пакета тази година. Едните бои са за метални яйца, два обикновени, като едните са с някакъв преливащ ефект и едни само за червени яйца от миналогодишното ни ходене до Торонто където посетихме бълг. магазин и си взех наша си червена боя.
Миналата година имах само червени яйца Simple Smile

Първото червено яйце (боядисва се то първо и се намазва с него по бузките и челото на децата за здраве) се пази на иконостаса и на новия Великден се чупи и според вида на съдържанието му се предвижда колко добра и здрава ще е новата година. Моето си го държа в една кутия за бижута  Crazy до иконите ,защото нямам иконостас като баба ми, чиято свещ гори постоянно през годината.

Последна редакция: чт, 28 апр 2016, 19:53 от Анонимен

# 539
  • В Космоса
Акашаа, оставяхме ги под възглавницата в кутийка и Феята на зъбките ни ги прибираше  Mr. Green
Първия път остави монета и четка за зъби, след това монета и някаква книжка. За последния паднал зъб вече хартиени банкноти оставяше Joy

Благодаря! Hug Това не го знаех до вчера. По мое време нямаше такава Фея. Тази вечер ще ѝ сложа зъбчетата под възглавницата.

Общи условия

Активация на акаунт