Семейство без брак

• 43 373
  • 760
  •   1
Отговори
# 345
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:
Ти колко жени си имал  Laughing ?!
п.п.

Два пъти несполучлив брак - едната ме напусна , другата не .....

:О))))))))))))))

Аз съм имал една единствена съпруга в живота си ! И никога не съм се развеждал през живота си  ! За разлика от половината мамчета дето имат по 3 брака и 4 развода . Ама иначе подписа бил много важен за тях . Ха-ха-ха .

Човеко , ти ме объркваш , честно  Crazy

# 346

Аз съм имал една единствена съпруга в живота си ! И никога не съм се развеждал през живота си  ! За разлика от половината мамчета дето имат по 3 брака и 4 развода . Ама иначе подписа бил много важен за тях . Ха-ха-ха .

И за брак, и за развод са нужни двама. Нито заслугата да не се разведеш е само на единия, нито вината за развода е еднолична.

п.п. Преди да разбера, че съпругата ти е починала, мислех, че си разведен, защото не ми звучеше като човек, доволен от семейния живот.

Точно навреме влизам.
Аз съм против джамбуретата, искам просто подпис пред свидетели. Ами не, и това не ги кефи мъжете. Струва ми се даже, че биха предпочели джамбуре без подпис, отколкото само подпис. Заради пиячката.

На мен ми се струва, че в болшинството от случаите тези, които не искат да се женят, или са безтговорни, или се страхуват половинката да не им докопа панелката/етажът от къщата от мама и тате, няколкото декара ниви на село, или просто мислят, че това не е точният човек. Защото истински богатите се женят, не живеят на семейни начала - имат си адвокати и никой не може да им докопа парите. А пък във форума бях чела за Иван - колко години Бистра (така ли се казваше), с кояо живееше на семейни начала, го кандърдисвала за брак и не помня дали не успя да го убеди, или малко след като го убедила, се развели. Докато със следващата май веднага сключи брак.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 20:42 от кукумицинка

# 347
Да отсееш ценното в другия е нужно време, а когато минат първичните изпити, когато решиш, че си струва да минеш на по- горен етап...
Ами не, не съм съгласна. Била съм гадже с мъж, с когото и двете роди ни бяха приели направо за сгодени, но до съвместен живот не се реших. С мъжа ми обаче заживях буквално от деня, в който се запознахме. Има неща, които човек усеща и не бива да се дърпа. Това не е нещо, което ще усетиш с всеки.

...За разлика от половината мамчета дето имат по 3 брака и 4 развода . Ама иначе подписа бил много важен за тях . Ха-ха-ха .
Защо смяташ, че те пишат, че подписа е важен за тях? Все пак тук сме много жени. Не мисля, че тези с по 3-4 брака са го писали.

Точно навреме влизам.
Аз съм против джамбуретата, искам просто подпис пред свидетели. Ами не, и това не ги кефи мъжете. Струва ми се даже, че биха предпочели джамбуре без подпис, отколкото само подпис. Заради пиячката.
Сериозно ли смяташ, че всички от един пол са 100% еднакви?

Дес, ти си друга бира!
 За теб няма как с живота в чужбина, но аз говоря за майки в Б-я заобиколени от баби, лели и бащи на нормална работа по 8 часа на ден...
Ама разбира се, тук е песен...
Бабите в България са млади и работещи, нашите например са в съвсем други градове, очите им виждаме по празници и евентуално голямата ваканция, след покана от тяхна страна. Нещата са много различни от времето, в което сте били тук. Нямаме особена разлика с вашето ежедневие.

п.п. Преди да разбера, че съпругата ти е починала, мислех, че си разведен, защото не ми звучеше като човек, доволен от семейния живот.
Много негативно настроен е наистина...

# 348
Човеко , ти ме объркваш , честно  Crazy
Смени си аватара  с някоя платинено руса мадама .  Grinning Подписах договор с клауза " докато смъртта ни раздели " , и изпълних моята част от договора до края !

# 349
  • София
Дес, ти си друга бира!
 За теб няма как с живота в чужбина, но аз говоря за майки в Б-я заобиколени от баби, лели и бащи на нормална работа по 8 часа на ден.

Сирен, значи пак стигаме до ценният избор на мъж партньор, който е достатъчно отговорен и към работата, жената и към децата си. Peace
Контесо, отдавна в България не се работи 8 часа.
Само на държавна служба са 9 часа.
Освен това, жените вече се пенсионират на 61, а мъжете на 64, като се иска стаж 35 и 38 години.
Като вземеш предвид факта, че точно това поколение беше изритано от работа като дърто по на 35-40г., а после работИ години без договори, то пенсионирането е мираж.
За разлика от други страни, тук да са живи и здрави яслите и градините, които са почти без пари, та мамите се изнизват на работа, за да не луднат сами с детето по 10 часа на ден минимум.

# 350
Скрит текст:
Дес, ти си друга бира!
 За теб няма как с живота в чужбина, но аз говоря за майки в Б-я заобиколени от баби, лели и бащи на нормална работа по 8 часа на ден.

Сирен, значи пак стигаме до ценният избор на мъж партньор, който е достатъчно отговорен и към работата, жената и към децата си. Peace
Контесо, отдавна в България не се работи 8 часа.
Само на държавна служба са 9 часа.
Освен това, жените вече се пенсионират на 61, а мъжете на 64, като се иска стаж 35 и 38 години.
Като вземеш предвид факта, че точно това поколение беше изритано от работа като дърто по на 35-40г., а после работИ години без договори, то пенсионирането е мираж.
За разлика от други страни, тук да са живи и здрави яслите и градините, които са почти без пари, та мамите се изнизват на работа, за да не луднат сами с детето по 10 часа на ден минимум.

Е , това е  голям + който тук оцених   Peace

# 351
Абсурд, донякъде е така, донякъде не е, но са специфики в семействата явно.
Иначе си права.  Peace

Ама разбира се, тук е песен...
Бабите в България са млади и работещи, нашите например са в съвсем други градове, очите им виждаме по празници и евентуално голямата ваканция, след покана от тяхна страна. Нещата са много различни от времето, в което сте били тук. Нямаме особена разлика с вашето ежедневие.
....
Явно много са се променили нещата последно време. newsm78

А за подчертаното ...идея си нямам как сравнихме ежедневията си. Нямат нищо общо.

Когато бяхме в Европа може и да са се доближавали леко, но на този континент нещата са доста по-различни.

Поживях 3 години в Б-я и наново се премесихме навън в края на 2010 и ясно си спомням начина на живота на майките, бащите, бабите, отглеждането на децата и т.н. из Пловдив..

# 352
  • София

Аз пък си мисля, че колкото по-рано заживееш с един човек, толкова по-лесно се напасвате. Защото в началото хората са по-гъвкави  Laughing
Никога не бих казала да на човек, с когото не съм поживяла.
Че ние може още от вратата да се избием, излишно разиграване на родата с годежи и дати. И после въпроси - ама що, ама какво...
И аз. Peace
Едно е гаджосването, цуни-гуни и всеки вкъщи, друго е да се съберете под един покрив и да си видите "правините и кривините" (както казваше баба ми).
Значи, пояснявам каква ми е идеята. Peace
Да заживееш набързо с някого, значи да приемеш възможността да пообиколиш доста къщи, правейки се на семейство с разни гаджета, белким случиш на " твоето".
Ами, някакси олеква жената с такова миткане от креват на креват, си мисля.
Скрит текст:
Да отсееш ценното в другия е нужно време, а когато минат първичните изпити, когато решиш, че си струва да минеш на по- горен етап, можеш да се сгодиш без цигански оркестър- само двамата да си знаете какво предвиждате и тогава да се съберете за проба. След като сте решили и датата на евентуалното събитие, ако всичко върви добре.
Нещо като 90 дневната виза за брак при американците.
А, при нашата авторка какво се получава- 6 години си живеят на съпружески начала, тя го навива за дете 4 години, а като кандисва той, се оказва, че трябвало да ѝ предложи романтично.
Какво да ѝ предлага- качулка след 6 годишен дъжд? newsm78

Ооо, аз не говоря да заживееш с него за 3-я ден. След като нещата се задълбочат, да пожиеят заедно и тогава да подписват, ако ще подписват. Peace

# 353
А за подчертаното ...идея си нямам как сравнихме ежедневията си. Нямат нищо общо.
Имам предвид за бабите - и вие, ни повечето тук се оправят без баби. Как - това вече е индивидуално.

# 354
Който живее в едно населено място с бабите обикновено му помагат в гледането на децата.

# 355
Имам предвид за бабите - и вие, ни повечето тук се оправят без баби. Как - това вече е индивидуално.

Това е доста рядко и ти самата го знаеш:)

Който живее в едно населено място с бабите обикновено му помагат в гледането на децата.
Именно.

# 356
Ок. При моите приятели и познати не е рядко. Всички са от други градове и родителите им са млади, работят, има и доста в чужбина.
Едно време баба ми се пенсионира на 52 и е гледала внуче. Сега тези баби са на работа, няма как да го правят. Съучениците на дъщеря ми седят сами от 1 клас. Сигурно защото е пълно с баби около тях...  Simple Smile

И какво общо има това с темата?

# 357
Ясно ,мерси НСЧ.
С темата не знам какво общо има, аз си пиша по писаното из нея Simple Smile

# 358
Именно  Wink
дори и да са работещи , водят , взимат детето от ДГ понякога  , съботи и недели тоже  Grinning
Това малко ли е ?

Такива са моите наблюдения  Grinning

# 359
Човече, твоите приятели и познати не са представителна извадка. В провинцията и да са млади и да работят, все ще помогнат я с водене/взимане от ясла/градина, я вечер ще ги погледат, я за уикенда ще ги вземат. И през отпуските си ги гледат. Не всичките, естествено, сега да не ми извадиш пример - аз познавам едни баба и дядо, дето не помагат.

Общи условия

Активация на акаунт