Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 57 260
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
  • София-Младост
Мерси,ще прибавям сол и гланц,отдавна не съм слагала Embarassed
Солта не гланцира, тя се слага заради твърдостта на водата. Гланц-да, прави ги по-бляскави.

# 481
  • София
С какъв бял шоколад готвите?!
Купила съм си два вида шоколад, един за топене един за печене. Има огромна разлика какъв ще се ползва . Тези които се купуват от магазин/сладкарница не стават за топене, а само за хапване. Този от  Лидл  е само за топене и  не  е лош,  но предпочитам на малки дробс парченца.

# 482
  • Русе
С какъв бял шоколад готвите?!

Купувам този от Лидл и много съм доволен

# 483
  • Sofia
О, аз пък изобщо не мога да кажа какъв съм купувала (бял шоколад), какъвто има взимам и не скъп (не ми е изгодно иначе) и не съм имала проблеми.

Може ли да се сложи на вряла крем супа заквасена сметана или ще се пресече?
Заквасената сметана е също като киселото мляко - нужно е темпериране преди добавяне.

И моето агнешко обра овации.  Grinning
Сервирах с топла ганитура (китайско зеле с бекон) и грах с масло, печени картофи и зелена салата.

# 484
Обмислям да си купя огнеупорни форми. Заслужава ли си ?? Виждала съм ги в Метро. Тези,които имам се лющят  ooooh!.

# 485
Знаете ли откъде мога да си купя т.н. плоча за индукционен котлон, която служи за връзка м/у уреда и съда?
Попитай във "Въпроси всякакви". Там може някой да ти даде информация.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=761541.msg33055506#new

# 486
  • Русе
Здравей, момичета и момчета кулинари! Вие винаги сте насреща, когато имам проблем за разрешаване, затова отново се обръщам към вас да помощ. Сдобих се с индукционне котлон. Както знаем всички, той "не разпознава" всички съдове за готвене, а само някои. И така се оказах с огромен скъп комплект тенджери и тигани, които той отбелязна като "EO" или липса на съд, или грешка. Знаете ли откъде мога да си купя т.н. плоча за индукционен котлон, която служи за връзка м/у уреда и съда?

http://www.secretzone.bg/p/adapter-induction-vitroc

http://olx.bg/ad/adapter-plocha-za-induktsionen-kotlon-fon-shef-ID5OdQ0.html

# 487
  • София-Младост
Отворих консерва кокосова мляко, очаквах да е с консистенция на мляко, но е по-скоро като заквасена сметана. Така ли трябва да е?  newsm78
Освен кокосова панакота не се сещам за друго...идеи някакви?

# 488
  • Sofia
такова е,гъсто като сметана и много вкусно...аз го ползвам когато правя пудинг от тапиока или слагам в шейк и смути

# 489
  • Sofia
Отворих консерва кокосова мляко... Освен кокосова панакота не се сещам за друго...идеи някакви?
Козунак. 😉

# 490
Сладък салам правих с кокосово мляко вместо прясно мляко и масло – стана страхотен, Баунти салам  Wink

# 491
  • Sofia
Само кокосово мляко ли сложи на салама или и кокосово масло?

# 492
Само кокосово мляко ли сложи на салама или и кокосово масло?
Само мляко, но аз правя салама по рецепта с цял разтопен натурален шоколад. В разтопения шоколад прибавям загрятото кококово мляко докато се смесят добре. Правя го в МВ, но сигурно може и на водна баня.  Ако се прави с какао, а не с шоколад вероятно ще стане твърде течно и няма да има какво да го стегне след това.

# 493
  • Sofia
мерси,ще пробвам  Peace

# 494
  • София
такова е,гъсто като сметана и много вкусно...аз го ползвам когато правя пудинг от тапиока или слагам в шейк и смути
Доли, може ли рецепта за пудинга от тапиока?
Бахтън, моля за рецепта за сладкия салам, в който е заменено с млякото с кокосовото такова.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт