Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 260
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
  • Мнения: 22 576
Във фурната е агнешкото.
Та пренощува намазано с дресинга (мазнина, черен пипер и мащерка), днес го сложих върху канапе от четвъртинки глави лук, намазно с мед, посолено и нахвърляни стръкове пресен джоджен и розмарин, малко вода на дъното на тавата и хубаво завито.  
Това е положението.  Simple Smile

# 466
  • София
  • Мнения: 2 275
Благодаря на всички!
Сега идва най-трудното - избора Peace

Ще избера според наличните  продукти bouquet

# 467
  • Русе
  • Мнения: 7 936
По мнение на гостите агнешкото е било превъзходно. Пекох 2,5 ч. под фолио и около половин без. И в двете тави се беше изпекло месото.
Много уважавам пликчетата за печене но нямаше как да изпека цяло агне в тях.
Как го бях приготвила: направих смес от соево олио, зехтин, подправка за агнешко, червен пипер, чер и много малко брашно. Овалях всяко едно парче. В тавата сложих листа от джоджен, дивисил, магданоз и едро нарязан зелен лук. Чудих се за някакво вино но понеже нищо не ми хрумна, залях само с вода.

# 468
  • София
  • Мнения: 12 223
По мнение на гостите агнешкото е било превъзходно. Пекох 2,5 ч. под фолио и около половин без. И в двете тави се беше изпекло месото.
Много уважавам пликчетата за печене но нямаше как да изпека цяло агне в тях.
................... Овалях всяко едно парче. В тавата сложих листа от джоджен, дивисил, магданоз и едро нарязан зелен лук. Чудих се за някакво вино но понеже нищо не ми хрумна, залях само с вода.
Правилно, цяло агне няма как да стане.
Вино не слагам, но виж, твърд алкохол като водка, ракия го заливам. Така съм чела, така и правя .
Виж, аз пък не слагам дивисил и магданоз на агнешко.... сега го прочетох. Може да пробвам.

# 469
  • Мнения: 4 134
С какъв бял шоколад готвите?!

# 470
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
С какъв бял шоколад готвите?!
Най-често с някой лидл-ски

# 471
  • Мнения: 15 046
Преди купувах бял от Пенито, а сега - от Лидл. Продават един обикновен, струва 0,99 лв. За Милка (и те имат бял) съм чела, че не стават за сладкиши, не стягат хубаво. И от онези въздушните (LZ) не бих ползвала. Peace
Ей, Ала-Бала ме е изпреварила. Точно този белия ползвам.

# 472
  • София
  • Мнения: 1 921
Здравей, момичета и момчета кулинари! Вие винаги сте насреща, когато имам проблем за разрешаване, затова отново се обръщам към вас да помощ. Сдобих се с индукционне котлон. Както знаем всички, той "не разпознава" всички съдове за готвене, а само някои. И така се оказах с огромен скъп комплект тенджери и тигани, които той отбелязна като "EO" или липса на съд, или грешка. Знаете ли откъде мога да си купя т.н. плоча за индукционен котлон, която служи за връзка м/у уреда и съда?

# 473
  • Мнения: 4 134
Аз попитах точно затова, защото Лидълския има странен аромат при разтапяне.
Ама може и другите да имат...знам ли...

# 474
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Може ли да се сложи на вряла крем супа заквасена сметана или ще се пресече?

# 475
  • Русе
  • Мнения: 6 172
Може ли да се сложи на вряла крем супа заквасена сметана или ще се пресече?

Ако ври супата, ще се пресече сметаната. Можеш да я сложиш след като я свалиш от огъня и оставиш малко да изстине и се успокои течността.

# 476
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Мерси bouquet

Как да придобият блясък приборите за хранене?
След миялната са целите на петна...

# 477
  • Мнения: 318
Мерси bouquet

Как да придобият блясък приборите за хранене?
След миялната са целите на петна...

Трябва да слагаш гланц за съдове, сол - в определеното за това място , можеш да смениш и праха или таблетките.

# 478
  • София
  • Мнения: 1 921
Мерси bouquet

Как да придобият блясък приборите за хранене?
След миялната са целите на петна...

Трябва да слагаш гланц за съдове, сол - в определеното за това място , можеш да смениш и праха или таблетките.
Използвай таБлетки  от типа "all in one"

# 479
  • Sofia
  • Мнения: 29 133
Мерси,ще прибавям сол и гланц,отдавна не съм слагала Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт