Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 277
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 23 410
Във вода душа ,вариш и после на студено ,тя се отделя като блокче и я  вземаш ,другото е удачно ако не искаш да се махне мирис и сол ,солта пада на дъното на водата или се разтваря в нея,разбира се ти си решаваш.на  студено се отделя само мас и  да е широко гърлото на съда да се извади без начупване,не като в буркан примерно.

# 76
  • Мнения: 9 464
Извинявам се за глупавия въпрос, но... сипвам маста във вода и чакам да се превари. Охлаждам, обирам я и съм готова, така ли?  Blush

Скрит текст:
Пепи, страхотни бяхте с Жулиета! Страхотни! От много време съм се наканила да пиша, ама все забравям!  Blush
Сипваш маста в бурканче и слагаш на водна баня да се превари. Отделя се на повърхността слой със сол, него обираш.

не така - сипвам маста във вода и оставям да се разтопи... и когато заври тихо и кротко - 5 мин. са достатъчни 

ПП: Писали сме заедно с Боряна  Peace

adoration_, благодаря ти  Hug

# 77
  • Мнения: 15 046
Открих в магазина железни формички и веднага си спомних за сладките "кошнички". Мисля, че се правеха с маслено тесто и се пълнят с крем. Като ученичка нямах формички, сега нямам рецепта. Някакви изпробвани идеи?

# 78
  • Мнения: 7 976
Имам оризово фиде /нудълс/, а искам да го приготвя за салата. Прочетох,че може да се   комбинира с краставица. Да ми препоръчате  какво  ощe да  добавя и с какво да я  овкуся???
Нарязваш краставицата на тънки пръчици. Правиш дресинг от 2-3 с.л. соев сос, 1-2 с.л. оризов оцет (може да се замени с обикновен винен), 1 ч.л. сусамово олио, 1 с.л. мед или кафява захар, 1-2 ситно накълцани стръкчета пресен чесън. Опитваш и си го донагласяш по ваш вкус, ако се налага. Можеш да добавиш и малко джинджифил и ситно накълцано люто чушле, ако обичате по-пикантно. По принцип се подправя и с пресен кориандър, но аз не съм му фен и го пропускам. Смесваш всичко и накрая поръсваш с малко сусам.

# 79
  • Русе
  • Мнения: 6 174
Открих в магазина железни формички и веднага си спомних за сладките "кошнички". Мисля, че се правеха с маслено тесто и се пълнят с крем. Като ученичка нямах формички, сега нямам рецепта. Някакви изпробвани идеи?

Малко повече играчка и не са с крем, но си заслужават усилието.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_2.html

# 80
  • Мнения: 15 046
Пейчев, звучи интересно. bouquet Вчера разглеждах в Кауфланд синьо сирене и не мога да повярвам, че се яде. С тази плесен по него. Joy

# 81
  • Мнения: 23 410
Много хубаво се яде ,една  госпожа ме гости с пълнени  сини сливи със синьо  сирене и  облечени с  бекон,забоден с клечка за зъби.Каза,че леко накисва сливите.Пече 15-тина минути ,но е страхотно мезе ...аз без пиене си замезих. Останалите  за други я ден затоплихме и пак  си хапнах с апетит ,а  не бях виждала синьо  сирене....вкусно е .

# 82
  • София
  • Мнения: 12 703
Открих в магазина железни формички и веднага си спомних за сладките "кошнички". Мисля, че се правеха с маслено тесто и се пълнят с крем. Като ученичка нямах формички, сега нямам рецепта. Някакви изпробвани идеи?

Аз правя Тарталети от бутер тесто с яйчен крем

# 83
  • София
  • Мнения: 12 222
Във вода се преварява,ако става въпрос за това.Някога бебетата мажехме с мас .................
Не! Изварява се във вода и се продължава с прясно мляко. За аромат се добавя розова вода.

# 84
  • Мнения: 23 410
Във вода се преварява,ако става въпрос за това.Някога бебетата мажехме с мас .................
Не! Изварява се във вода и се продължава с прясно мляко. За аромат се добавя розова вода.
Това е още по-прецизно...аз споделих заради питане.Спомних си ние   как  и кога.Но  човек се учи ....сега разбирам за млякото,и  бих опитала ,независимо произхода на маста,ясен или не.Вероятно е   добро решение.

# 85
  • София
  • Мнения: 12 222
Открих в магазина железни формички и веднага си спомних за сладките "кошнички". Мисля, че се правеха с маслено тесто и се пълнят с крем. Като ученичка нямах формички, сега нямам рецепта. Някакви изпробвани идеи?

Скрит текст:
[/spoiler]
Скрит текст:
Скрит текст:
Пожелай си едни и ти пускам рецепта. Само ако не ги направиш....щото ще ти пиша много и обяснително.. Simple Smile .Пак са с формички, ама не са кошници, ама същото тесто става и за кошници пълнени с нещото си там.

# 86
  • Мнения: 904
Дайте идея за приготвяне на домашен заек. Мисля за нещо в гювеч, че по-малко ангажимент ,но може и други идеи, важно да е вкусно. Благодаря!

# 87
  • Мнения: 7 976
Открих в магазина железни формички и веднага си спомних за сладките "кошнички". Мисля, че се правеха с маслено тесто и се пълнят с крем. Като ученичка нямах формички, сега нямам рецепта. Някакви изпробвани идеи?

Формичките ги имам в "наследство" от свекито Mr. Green, а с тях, на един пожълтял от времето лист, върви и рецептата Grinning.

Кошнички

Тесто:
1 пак. кр.масло
1 с.л. олио
1 с.л. кисело мляко
3 с.л. пудра захар
щипка сол, щипка сода
брашно за меко тесто

Плънка:
2 ч.ч. смлени орехи
3 с.л. кристална захар
1 яйце
1 ч.л. канела

# 88
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Дайте идея за приготвяне на домашен заек. Мисля за нещо в гювеч, че по-малко ангажимент ,но може и други идеи, важно да е вкусно. Благодаря!
Порциите запържваш за ратко (да запечаташ месцето) картофи, моркови, скилидки чесън и ако искате и други зеленуци... плюс бяло вино - в гювеча.  Simple Smile

# 89
  • Мнения: 14 963
Дайте идея за приготвяне на домашен заек. Мисля за нещо в гювеч, че по-малко ангажимент ,но може и други идеи, важно да е вкусно. Благодаря!
Порциите запържваш за ратко (да запечаташ месцето) картофи, моркови, скилидки чесън и ако искате и други зеленуци... плюс бяло вино - в гювеча.  Simple Smile

Добавям сухи чушки.

Общи условия

Активация на акаунт