Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 213
  • 721
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 10 825
Не е трябвало да го сипваш в горещ крем, трябваше да го оставиш да се поохлади

Освен това си го разтворила в доста вода, половината от това количествое напълно достатъчно, но това не е причината да не се желира, а горещия крем.

# 16
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Овкусила съм свинска плешка около 1 кг..
По рецепта 2 кг. и се пече около 2 ,5 часа на 150гр.,за моето колко време да пека?

1ч. и 45 мин. на 160 градуса под фолио, после махате фолиото и още 35мин. на 230 градуса.
С малко течност /вода/ на дъното на съда в който печете месото.
Ето резултата - 1.2 кг месо от бута.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 15:49 от i_peych

# 17
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

Би трябвало да се желира. За това количество крем е напълно достатъчно 1 пакетче желатин - 10 г . Ако може да опишете технологията на приготвяне, за да дискутираме къде е проблемът. В срока на годност ли е желатина?
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
за 500 мл течност е така че би трябвало да стане. Да не би да си го загряла твърде силно?

Първо сложих желатина в около 150 мл. студена вода да се разтваря. Постоя известно време. Започнах да правя крема и като беше почти готов сложих желатина на водна баня да се загрее, за да се разтвори добре. И като се избистри го налях към горещия крем /т.е. и двете смеси бяха горещи/. Къде съм сгрешила?

 Добре, колко време е стоя досега крема? Има вероятност да се желира, но му е необходимо повече време. Само сместа да не е вряла на огъня когато сте наливали желатина.
 Аз практикувам малко по различно. Желатинът на водна баня и към него прибавям постепенно на тънка струйка, при постояно бъркане сместа за желиране. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА.

# 18
  • Мнения: 14 956
I_peych,
благодаря ти.

# 19
  • Мнения: 5 639
Скрит текст:
Не е трябвало да го сипваш в горещ крем, трябваше да го оставиш да се поохлади

Освен това си го разтворила в доста вода, половината от това количествое напълно достатъчно, но това не е причината да не се желира, а горещия крем.
Скрит текст:
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

Би трябвало да се желира. За това количество крем е напълно достатъчно 1 пакетче желатин - 10 г . Ако може да опишете технологията на приготвяне, за да дискутираме къде е проблемът. В срока на годност ли е желатина?
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
за 500 мл течност е така че би трябвало да стане. Да не би да си го загряла твърде силно?

Първо сложих желатина в около 150 мл. студена вода да се разтваря. Постоя известно време. Започнах да правя крема и като беше почти готов сложих желатина на водна баня да се загрее, за да се разтвори добре. И като се избистри го налях към горещия крем /т.е. и двете смеси бяха горещи/. Къде съм сгрешила?

 Добре, колко време е стоя досега крема? Има вероятност да се желира, но му е необходимо повече време. Само сместа да не е вряла на огъня когато сте наливали желатина.
 Аз практикувам малко по различно. Желатинът на водна баня и към него прибавям постепенно на тънка струйка, при постояно бъркане сместа за желиране. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА.

Този проблем ми се получи в събота, не е от сега. След като залях бисквитите /за торта/ държах в хладилник готовата торта около час и половина. Но не се получи желиране.
Благодаря Ви  bouquet
Onna-bugeisha, вече ще внимавам с температурите на желатина и крема, за да нямам повече гафове.  Peace
I_peych, следващия път ще направя по твоя начин.  Hug

# 20
  • София
  • Мнения: 10 825
И аз с въпрос:
Мъжът ми вчера купил бейби-октоподи. Аз си представях, че ще са дребнички по 300-400 грама парчето, но сега като отворих плика и виждам, че това е истинска октоподска ясла  Crazy най-големите са малко по-дълги от показалеца ми. Обикновено варя по около 1 час, сега обаче с тези дребосъци не знам как да процедирам. Моля за спешен съвет

# 21
  • Мнения: 2 152
И аз с въпрос:
Мъжът ми вчера купил бейби-октоподи. Аз си представях, че ще са дребнички по 300-400 грама парчето, но сега като отворих плика и виждам, че това е истинска октоподска ясла  Crazy най-големите са малко по-дълги от показалеца ми. Обикновено варя по около 1 час, сега обаче с тези дребосъци не знам как да процедирам. Моля за спешен съвет

10-а мин. Виж в блога ми- сега не мога ти дам линк

# 22
  • София
  • Мнения: 10 825
Мерси, Бате! Аз "опипум" толкова ги варих.
Сега ще отида да погледна в блога ти какво си ги правил после.
Макар че децата ги нападнаха и така - само сварени със сол и пипер + вино и целина  Laughing

# 23
  • София
  • Мнения: 12 222
Скрит текст:
Не е трябвало да го сипваш в горещ крем, трябваше да го оставиш да се поохлади

Освен това си го разтворила в доста вода, половината от това количествое напълно достатъчно, но това не е причината да не се желира, а горещия крем.
Скрит текст:
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

Би трябвало да се желира. За това количество крем е напълно достатъчно 1 пакетче желатин - 10 г . Ако може да опишете технологията на приготвяне, за да дискутираме къде е проблемът. В срока на годност ли е желатина?
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
за 500 мл течност е така че би трябвало да стане. Да не би да си го загряла твърде силно?

Първо сложих желатина в около 150 мл. студена вода да се разтваря. Постоя известно време. Започнах да правя крема и като беше почти готов сложих желатина на водна баня да се загрее, за да се разтвори добре. И като се избистри го налях към горещия крем /т.е. и двете смеси бяха горещи/. Къде съм сгрешила?

 Добре, колко време е стоя досега крема? Има вероятност да се желира, но му е необходимо повече време. Само сместа да не е вряла на огъня когато сте наливали желатина.
 Аз практикувам малко по различно. Желатинът на водна баня и към него прибавям постепенно на тънка струйка, при постояно бъркане сместа за желиране. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА.

Този проблем ми се получи в събота, не е от сега. След като залях бисквитите /за торта/ държах в хладилник готовата торта около час и половина. Но не се получи желиране.
Благодаря Ви  bouquet
Onna-bugeisha, вече ще внимавам с температурите на желатина и крема, за да нямам повече гафове.  Peace
I_peych, следващия път ще направя по твоя начин.  Hug
Ще се желира но много по-бавно вероятно ще го имаш утре. Те са ти казали девойките и момченцата, че ти е много водата, когато си го разтваряла,  а трябва да е няколко супени лъжици до гъста смес, после към силно охладените продукти изливаш хладък желатин и си готова. И да си знаеш никога не се ползват горещи продукти.  Нищо, ще стане пак.
И аз с въпрос:
Мъжът ми вчера купил бейби-октоподи. Аз си представях, че ще са дребнички по 300-400 грама парчето, но сега като отворих плика и виждам, че това е истинска октоподска ясла  Crazy най-големите са малко по-дълги от показалеца ми. Обикновено варя по около 1 час, сега обаче с тези дребосъци не знам как да процедирам. Моля за спешен съвет
Варя ги до 15 мин.

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 44 318

Макар че децата ги нападнаха и така - само сварени със сол и пипер + вино и целина  Laughing
Наистина ли ги хапват newsm78 Моят надали ще погледне,а пък за ядене да не говорим...

# 25
  • София
  • Мнения: 10 825

Макар че децата ги нападнаха и така - само сварени със сол и пипер + вино и целина  Laughing
Наистина ли ги хапват newsm78 Моят надали ще погледне,а пък за ядене да не говорим...
Моите - да, с удоволствие Sunglasses

# 26
  • Мнения: 643
Искам още веднъж да благодаря на всички, които ми помогнаха със съвети за първата ми торта Гараш. Хареса се, дори нескромно, много се хареса. Съжалявам, че не снимах разрез.

# 27
  • Мнения: 2 760
Има ли тема за скара/барбекю? Не знам как да открия, ако има.
Благодаря!

# 28
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 560
Почнах едни ореховки по рецепта на Пепчо, ама няма да имам време да си играя да оформям. Една тава се пекат, ама другата ще взема да го направя като блат за торта. Дали ще стане  newsm78

# 29
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Има ли тема за скара/барбекю? Не знам как да открия, ако има.
Благодаря!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410821

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410378

Общи условия

Активация на акаунт