Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 163
  • 721
  •   1
Отговори
# 30
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Тарталета,

нали са белтъци, захар и натрошени орехи (поне основните съставки)? Ако е така - ще стане. За такива платки обикновено е по рядко тестото и се правят съвсем тънки платки - като при гараш или като на френската селска платките (за дебелината). Имай предвид, че за около 6, макс 8 минути са готови и изгарят буквално за 20-30 секунди, така че стой до печката като печеш. Това е на моята фурна, но смея да твърдя, че над 10 мин не е в никакъв случай.

# 31
  • София
  • Мнения: 3 280
Момичета, сещате ли се за оригинална рецепта за мляко с ориз по индийски. Преди време правих по една рецепта, но не си я спомням. В главата ми е останало, че първо се кипва млякото със захарта и ваниловата шушулка,  после се слагаше ориза. Слагаха се сушени плодове и бадеми и кашу, но се чудя дали се слагаха последните 20 минути или от самото начало като сложа ориза  newsm78
Правих го с истински органичен кафяв ориз Басмати и вкуса накрая беше превъзходен. Самия ориз се усещане като ядка. Невероятно вкусен. Но защото ориза е кафяв се вари много време някъде 4-5 часа. За да скъся времето го накиснах преди това във вода за 24 часа.
Бях видяла отнякъде рецептата, а сега не си я спомням. Ако знаете такава рецепта ще съм благодарна да я споделите.  Hug

# 32
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
АннаБелл,

ако намериш други, извън постнатите тук от Пейчев, моля пусни линка и тук  Praynig, защото онези са от 2008 и 2009 и не са активни вече.

# 33
  • Мнения: 5 639
Как се използва шушулка ванилия? Реже ли се на ситно, цяло парченце ли се слага в сладкиша или ястието?

# 34
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Цепваш шушулката и остъргваш с нож черните семенца отвътре. Семенцата ползваш, шушулката хвърляш.
Във всички предавания, които съм гледала на разните готвачи, без изключение, така правят. Simple Smile

# 35
  • Пловдив
  • Мнения: 2 877
Шушулката я сложи в буркан със захар, не я хвърляй! Simple Smile

# 36
  • Мнения: 3 743
шушулката може и да се изсуши, смели в кафемелачка и да се пресее с пудра захар, при което се получава нещо като ванилова захар Peace

# 37
  • Мнения: 5 639
Благодаря ви  bouquet.

Семенцата предполагам са със силен аромат и не се ползват наведнъж всички от шушулката?
Скрит текст:
Шушулката я сложи в буркан със захар, не я хвърляй! Simple Smile
В буркана направо така както е без да е нарязана?

# 38
  • София
  • Мнения: 3 280
Шушулката се срязва по диагонал. Изтъргват  се семената с нож,  но тъй като по самата шушулка остават много семенца  може да се сложи в буркан, в който има захар (така й придава ванилов аромат и приятен вкус) или , ако има течност някаква с която ще се прави ястието (като прясно мляко например) може и самата шушулка да се сложи вътре да построи малко и после да се извади. Така се използва повече от аромата й. Една шушулка е за едно ястие.

# 39
  • Мнения: 7 973
На литър мляко примерно, можеш да сложиш всичко. Или на блат за торта от 4-5-6 яйца. Шушулката не я режеш на парченца. Просто я слагаш цяла в буркана.

# 40
  • Мнения: 5 639
 bouquet Благодаря ви!

На първо време един ванилов крем ще пробвам  Hug

# 41
  • Пловдив
  • Мнения: 362
Помагайте спешно-как да сготвя ориз басмати?Ще ми трябва за гарнитура на пиле тика-масала.До сега правех гарнитура обикновен ориз,но сега реших да е басмати  newsm78

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Помагайте спешно-как да сготвя ориз басмати?Ще ми трябва за гарнитура на пиле тика-масала.До сега правех гарнитура обикновен ориз,но сега реших да е басмати  newsm78

http://kulinar.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D … _l.a_i.61667.html

и

http://www.24kitchen.bg/videos/pile-tika-masala   http://www.24kitchen.bg/recipe/pile-tika-masala   
например Wink

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 362
Помагайте спешно-как да сготвя ориз басмати?Ще ми трябва за гарнитура на пиле тика-масала.До сега правех гарнитура обикновен ориз,но сега реших да е басмати  newsm78

http://kulinar.bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D … _l.a_i.61667.html
Аз това го прочетох,но се обърках с други източници,според които ориза се наиксва ?Та ми се искаше някой лично да сподели как е най добре?За 2-ма възрастни и 1 дете мисле да приготвя 1 ч.ч. (пиша все едни никога не съм готвила  Embarassed    )

# 44
  • София
  • Мнения: 10 825
Не, не се кисне басмати. Измива се много добре за да падне нишестето

Общи условия

Активация на акаунт