Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 57 275
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  • Мнения: 10 825
Как най-добре да запазя свежи магданоз и копър - в чашка с вода на плота или в опаковани в пликче и в хладилника?

# 616
  • Мнения: 843
Според мен потопени във вода. В хладилника сякаш нещата повяхват, независимо, че са в кутия, плик, добре пакетирани и т.н.

# 617
  • София
  • Мнения: 3 856
Пепчо, правих шоколадовите блатове с кафе от твоя блог, но стана много рядка сместа, сложих малко брашно от себе си   Embarassed Теглих всичко с кантарче  newsm78 Кафето наистина ли 140 мл?

Колкото пише е, рядка е сместа. Но блатовете остават сочни. Правя ги по нея.... десетки пъти, не е-трябвало брашно Simple Smile
Може ли линк на рецептата да хвърля едно око...

Дайте идея за закуска с бутер тесто...тези банички с яйца и сирене ми омръзнаха...

# 618
  • Мнения: 2 337
имам замразени месни пелмени, трябва ли да се размразяват преди варенето и
колко време се варят/после ще се пекат на фурна с кашкавал  Thinking/

# 619
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Как най-добре да запазя свежи магданоз и копър - в чашка с вода на плота или в опаковани в пликче и в хладилника?
Аз ги държа в чаша с вода в хладилника. Случвало ми се е да ми остане нарязан магданоз и съм го съхранявала в слафетка, която леко навлажнявам и в хладилника.

# 620
  • София
  • Мнения: 12 703
имам замразени месни пелмени, трябва ли да се размразяват преди варенето и
колко време се варят/после ще се пекат на фурна с кашкавал  Thinking/

Пускаш ги замразени в голяма тенджера с вряща, подсолена вода. Готови са, когато изплуват на повърхността.  Peace

# 621
  • София
  • Мнения: 12 703

Дайте идея за закуска с бутер тесто...тези банички с яйца и сирене ми омръзнаха...

Тарталети от бутер тесто с яйчен крем

# 622
  • Мнения: 2 337
Благодарности Vanja77   bouquet

# 623
  • София
  • Мнения: 12 222
Как най-добре да запазя свежи магданоз и копър - в чашка с вода на плота или в опаковани в пликче и в хладилника?
И аз като Моренка, ги държа в едно бурканче  с вода и в хладилника. Издържат много време. Няколко китки измити държа и във фризера, така да си имам за всеки случай.

# 624
  • Мнения: 8 434
Аз пак с моя сок от бъз..да питам Simple Smile Стерилизирате ли шишетата? Аз предният път сложих само лимонена киселина и ги налях в шишета.. Страх ме е да не изгърмят шишетата
Свекърва ми не ги стерилизира (доколкото знам, утре ще я питам за по-сигурно), нямало е проблеми. Peace
Питах, не ги стерилизира. Но ги сипва в сухи, затоплени бутилки.  Peace

# 625
  • София
  • Мнения: 5 738
На моите хора много им се е дояло печено пиле. Гледах много рецепти, но все сложни ми се струват. Може ли лесничка и с повече обяснения написана рецепта?
Пепчо, търсих и при теб, ама не намерих.

# 626
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
Магика, ето охлювчетата на пеп-4о. Няма смисъл да те убеждавам колко са вкусни  Wink
 http://pep-4o.blogspot.bg/2010/04/blog-post_376.html

# 627
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
На моите хора много им се е дояло печено пиле. Гледах много рецепти, но все сложни ми се струват. Може ли лесничка и с повече обяснения написана рецепта?
Пепчо, търсих и при теб, ама не намерих.
Аз цяло пиле супер рядко пека, но все едно. Месото подсушавам и поръсвам със сол, черен и червен пипер (понякога ги размесвам с сух чесън и нарязани на много ситно морков и целина) - обтривам хубаво. Пека заедно с картофи, поливам с малко олио, слагам
малко вода на дъното, а най-добре с повечко бира - много ни е вкусно с нея.

# 628
  • София
  • Мнения: 952
Ох, добре, ще ги изхвърля (сладоледите от фризера).
Не се притеснявайте за здравето ми, те, сладоледите не са развалени. Просто малко ги размразихме и се разводниха и после като замръзнаха се усещат водните кристалчета.
Все пак ме гложди идеята  newsm78  Laughing

# 629
  • София
  • Мнения: 952
На моите хора много им се е дояло печено пиле. Гледах много рецепти, но все сложни ми се струват. Може ли лесничка и с повече обяснения написана рецепта?
Пепчо, търсих и при теб, ама не намерих.

Аз не съм добра кулинарка, но защо не опиташ да опечеш пилето върху морска сол. Става много лесно, бързо и вкусно.
Изсипваш върху дъното на тавичка един пласт морска сол. Най-добре е под морската сол да сложиш или алуминиево фолио, или хартия за печене. Това е с цел по-лесно измиване на тавата. Срязваш пилето на две и го захлупваш върху солта. Печеш. Става много вкусно.

Общи условия

Активация на акаунт