Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

• 55 521
  • 744
  •   1
Отговори
# 135

Честит ви двоен празник  bouquet bouquet bouquet

Май само празнуващи сме се събрали в темата Wink

Менюто за днес

Закуска: овесени ядки с кисело мляко, сусамов тахан и канела с ябълка с ферментирали малини и череши

Обяд: оставила съм ММ да сготви спагети, надявам се да не забравят да си вземат зеленчук

Вечеря: сардини с картофи и авокадо със салата от зеле и моркови

# 136
Честит празник и от мен! ura
Наистина сме доста празнуващите в тази тема.
Днес половината ден го изкарахме с ММ в Поморие.Този град днес нали има празник, та там имаше панаир, после на манастира "Св, Георги" бяхме и накрая седнахме на едно крайбрежно заведение.
Хапнахме калмари и скариди.
Вечерята ще е печени агнешки главички (дело на ММ) и зелена салата.
Днес ще имаме десерт по случай празника- сладкиш с червени боровинки
 http://www.kukuriak.com/cranberry-dessert/

# 137
Sunstone, много изискан сладкиш Flutter

Аз обожавам калмари и скариди Heart Eyes

# 138
Надявам се да се е получил, все още отлежава в хладилника!

п.с. Много са вкусни тези морски дарове.

# 139
Благодаря ви  Hug Hug

# 140
Днес май всички релаксираме Flutter

На мен ми е предпразнично. Утре при нас е Денят на майката и въпреки че времето се очертава да е дъждовно, децата и най-вече моето момиче се постарава вече няколко дни да съм на празнична вълна Heart Eyes

Менюто за днес

Закуска: питки на тиган от червено цвекло, овесени ядки, яйце, канела, розова вода и няколко капки стевия, защото цвеклото ферментира от няколко месеца в хладилника и е станало киселичко със замразени плодове и желатинови хапки от изцеден сок от мандарина, желатин, канела, чия семена и рожково брашно

Обяд: кюфтенца от покълнал нахут, пилешки гърди, едно яйце, кимион и сол поръсени с тиквени семки и ленено семе и опечени на грил със суров морков

Вечеря: картофени кюфтенца със спанак и сирене на фурна със суров морков

За утре закуската е по тази рецепта: https://www.pinterest.com/pin/104638391320928959/
Ще я гарнирам с изцедено кисело мляко и замразени плодове

Обяд: още не знам, може и в движение да сме; ако сме вкъщи имаме още от картофените кюфтенца, пилешки гърди и по едно варено яйце с морков

И имам нов експеримент за консервиране на зеленчуци, но ще видим какво ще се получи и как ще бъде оценено от дегустаторите Mr. Green

# 141
Да, релаксираме и не готвим.
Много е хубаво да си на гости на мама. Grinning
Закуска овесени ядки с ябълка,круша и киви.(моето дете се е запекло)
Обяд пилешко със зеленчуци (от Китайския ресторант)
Вечеря дроб-сърма със зелена салата-айсберг, маруля, репички и маслини.

Галче, супер вкусен  е този сайт.

Какво правите в Деня на Майката, интересно ми е да знам?
През седмицата обядът, който приготвяш, на децата в детската градина ли го пращат? Чувала съм, че някои ДГ не предлагали храна и всеки родител носел за детето си.

# 142
Привет  Simple Smile
Днес сме на леко меню, че след толкова празници.....
Обяд - печени картофи със салата от морков, домат и риба тон
Вечеря - една проста леща, държим да е нещо леко. За салатка кисели краставички, сирене със зехтин.....

# 143
Sunstone, не мисля, че има някакви строги традиции за празника. Повечето ходят на брънч или т.нар. обекуска Laughing, късна закуска. Майките може да получат закуска в леглото, картички и подарък от децата и любимия. Някои получават за подарък СПА-купон. Екскурзия.

В нашия парк има организирано спортно мероприятие и след около час се запътваме натам, освен ако не завали. И понеже там има осигурен обяд, затова писах, че може и да не обядваме у дома.

В детската градина осигуряват храна и обяд и 2 закуски, но в училище всичко си носят от вкъщи и аз нямам търпение и синът ми да тръгне на есен на училище, да знам какво яде Blush Тук предучилищната е към училищата и започва на 5 години.

Последна редакция: пн, 09 май 2016, 02:32 от Галче

# 144
Да си допълня менюто за днес  Flutter

Вечеря: ориз с пилешки бутчета и доматен сос. Салата от два вида зеле, краставици и червена чушка със сос от сусамов тахан, мисо и воден кефир

Утре за закуска: овесени ядки с кисело мляко и ананас с малко чия

Обяд: като днешната вечеря, но със суров морков

# 145
Закуска- пълнозърнест кус-кус с овесени ядки, масло и сирене (поръчка на детето, искало "куш")
Обяд-супа от филе акула с морков,сладък картоф,червена чушка
Вечеря-запеканка с картофи и тиквички+ турски кюфтета (ММ ги донеси от командировката си до Турция)

Галче, каква е тази салата от два вида зеле?
Много си е прияло сирене по шопски, някаква по-интересна рецепта освен стандартната, някой да знае...

# 146
Sunstone, бяло и червено зеле беше салатата. Има и китайско, савойско и брюкселско на магазина, но нещо не са ни по вкуса. Той синът ми и на червеното до скоро се мусеше, ама го прояде най-накрая Mr. Green

За сиренето по шопски не мога да помогна с личен опит, защото тук сиренето е по-скъпо от кашкавала и слагам в малки количества за вкус. Има и по-евтини варианти, но аз държа да купувам качествено българско сирене внос от гръцка фирма Crazy Но нали съм по бързите рецепти, ето една бърза такава за сирене по шопски, която видях в нета: http://www.zajenata.bg/%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%BE-%D1%81%D0% … -recepta7600.html

И да ви почерпя с домашна торта за РД днес. 36 малинки за 36 годинки  Flutter

# 147
Честит Рожден Ден, Галче! nbirthday

Здраве, щастие, любов и вдъхновение ти пожелавам!
Прекрасна торта от прекрасната кулинарна вълшебница!

# 148
Галчеее, честит рожден ден! Бъди здрава и спокойна, късмет да имаш навсякъде!  bouquet bouquet bouquet
Да се оплача - сътворих ужасна салата  Sick По-гадно нещо не помня да съм правила  Rolling Eyes
Авокадо, сурова елда, чесън, зехтин, сол и лимон - ужас  Sick Замина в кофата директно  Laughing Явно елдата наистина не е за всеки.

# 149
 Nefertarri  bouquet

За елдата така си е Peace. Може да пробваш да я направиш сладка като овесена каша с канела и плодове, ако обичаш. Кокосът също облагородява вкуса. Ако имаш още останала и се чудиш какво да я правиш. Иначе, ако я свариш, крекерите се получават доста прилични Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт