Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

  • 55 246
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 3 743
Лигавостта не е проблем за мен. Въпроса ми е като е сурова да няма негативно влияние върху стомаха - болки, това онова  newsm78

Не мисля, яла съм сурова, даже и без да е накисната и не съм имала проблеми Peace

# 121
  • Мнения: 4 500
Аха, ще опитам сурова да е елдата.
Иначе уикенда смятам да направя салатка от нахут и пресни ябълки.

# 122
# 123
  • Мнения: 735
Аз елдата най-много я харесвам с масло и сирене. А ММ пък я яде с мед, понеже той е завършил в Русия и там така я приготвели.
Иначе в най-скоро време много искам да направя крекери и бургерите с елда от линка на Галчето.

# 124
  • Мнения: 3 743
И аз днес мислех да правя крекерите от елда, но не можах нещо да се организирам Blush и затова забърках набързо овесени ядки смлени на тесто с воден кефир и щипка сол на вкус, сложила съм ги на пекарска хартия във фурната да втасват, довечера да изпека овесени крекери.

Закуска: кисело мляко с овесени ядки и канела с банан и горски плодове от млечна ферментация

Обяд: ориз с леща,  грах и моркови с пилешки гърди със сурова краставица

Вечеря: овесените крекери с пържени тиквички с кисело мляко

# 125
  • Мнения: 735
Това е чудесна идея. И без това ще включвам фурната, да взема да спретна едни крекери на бързо.

Нашата вечеря ще е риба меч на скара, пресни картофи и тиквични на фурна.
Накрая ще опека крекерите.

# 126
  • Мнения: 3 743
Понеже имаше интерес към тукашния живот, ето в тази тема съм написала за някои странни порядки тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=920289.new#new

# 127
  • Мнения: 735
Да продължа въпроса за кефира тук.
Галче,това не е ли всъщност тибетска гъба. Аз имах такава,но всеки ден я 'захранвах' с 1/2л прясно мляко, прецеждах и се получаваше кефир. Много приятен беше на вкус.

# 128
  • Мнения: 3 743
Да продължа въпроса за кефира тук.
Галче,това не е ли всъщност тибетска гъба. Аз имах такава,но всеки ден я 'захранвах' с 1/2л прясно мляко, прецеждах и се получаваше кефир. Много приятен беше на вкус.


Да, вид гъба е, но ти говориш за млечен кефир. Водният кефир е различен вид гъба, защото не се храни с мляко, а със захар разтворена във вода. На мен много ми допада вкуса, леко резливо Heart Eyes Heart Eyes

Ето тук повече за водния кефир и ползите му: http://www.yemoos.com/faqwahealth.html

Менюто за днес

Закуска: кисело мляко с малко кефир Mr. Green, овесени ядки, пъпеш, ферментирали горски плодове

Обяд: от овесените крекери на пица с доматено пюре, пилешки гърди, кашкавал и суров морков

Вечеря: пилешки гърди с лучен сос и гъби с покълнал нахут и доматен сос с броколи на пара. Салата сигурно ще е два вида зеле с домати, сирене и зехтин

# 129
  • Мнения: 735
Много интересно за този воден кефир, не подозирах, че съществува.
Искам да си го набавя...

Закуска- мъфини от овес,лимец и ечемик с дом. КМ
Обяд- пуешко с гъби и лук в плик + снощните тиквички по гръцки
Вечеря- на заведение- ей-там пада голямата чуденка какво да си поръчам, различно от салата (ще оставя детето при майка, че за утре имам планове по случай празника да ходим до Поморие с ММ).

# 130
  • Мнения: 3 743
Sunstone, дано да си намериш, този линк от фейсбук, който ти дадох, пробва ли го? Ако беше по-наблизо щях да ти дам, толкова лесно се завъжда и отглежда, че се принуждава да си ям животинките, че стават прекалено много Crazy

А гръцките тиквички как ги правиш?

# 131
  • Мнения: 735
Обелвам, измивам и нарязвам тиквичките на дълги ленти. Поставям ги в дълбока купа и ги заливам с 1 ч.ч.КМ, в което предварително съм разбъркала  копър, смлян чесън и 1с.л. горчица. Така престояват около 30 мин. След това всяка лентичка се оваля в смесените царевично/ царевичен грис+овесено брашно. Нареждат се в тавичка с хартия за печене и се пекат на 180-190 градуса за около 40мин.

п.с. намерих линка във ФсБ, но все  още не съм прочела всичко подробно, при първа възможност ще го направя

# 132
  • Мнения: 3 743
Обелвам, измивам и нарязвам тиквичките на дълги ленти. Поставям ги в дълбока купа и ги заливам с 1 ч.ч.КМ, в което предварително съм разбъркала  копър, смлян чесън и 1с.л. горчица. Така престояват около 30 мин. След това всяка лентичка се оваля в смесените царевично/ царевичен грис+овесено брашно. Нареждат се в тавичка с хартия за печене и се пекат на 180-190 градуса за около 40мин.

п.с. намерих линка във ФсБ, но все  още не съм прочела всичко подробно, при първа възможност ще го направя

Много ми харесва рецептата. Само да попитам на 1 ред ли ги редиш, т.е. без да се застъпват?

В линка видях, че пращат безплатно воден кефир, затова ти го пратих, виж в коментарите, ако те интересува

# 133
  • Мнения: 735
Да,на един ред се нареждат в голямата тава. Simple Smile

# 134
  • Мнения: 4 500
Аз днес на обяд си хапнах руло Стефани с един домат.
Вечеря - половин авокадо, половин краставица и половин печена скумрия на скара.
Детето цял ден прави филии с масло и отгоре домат на шайби и шарена сол. Е, цял ден не, но това му направих за закуска и той си направил това и за обед  Laughing
Вечерята беше купена от топлата витрина на ФФ, че късно се върнахме, а и трябваше да правя торта, че той им РД и ИД  Heart Eyes Напук на здравословият ми ден, остана крем от тортата /заквасен сметана с пудра захар и кисело мляко/ и го изядох  Embarassed
Утре здравословно няма да е - торта ще има, макар че като се замисля аз винаги имам салата, и по един печен суджук ще метна и не е толкоз нездравословно - месо и зеленчук все пак  Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт