Бързо, хранително, балансирано и икономично хранене - какво да сложим в чинията?

  • 55 243
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 3 743
Христос Возкресе bouquet Весели празници и нека Бог да ви благослови Praynig

Ние яйцата и баницата ядохме за вечеря, защото ММ беше на работа на обяд. За салата имахме маруля, зеле, домати и червена чушка със зехтин

За обяд: картофени кюфтенца със спанака и червеното зеле, които останаха от боядисването на яйцата със сирене на фурна и суров морков

Утре за закуска: кисело мляко с овесени ядки и канела, бананово пюре и смесени горски замразени плодове

Обяд: останалата баница и сварени яйца с моркови

Вечеря: накиснала към леща, имам сварен ориз и мисля да сложа още гъби и лук с пилешки бутчета. Салатата сигурно ще е зеле и маруля с краставица, чушка и авокадо

# 106
  • Мнения: 4 500
Воистина Воскресе  Hug Бъдете здрави!
Галче, умишлено ли не купуваш боя за яйца от магазина, а ползваш натурални продукти? Това ми звучи доста интересно...
Ако е възможно и не много нахално от моя страна, може ли 1-2 снимки на яйцата?  Blush Особено синьото ми е супер любопитно как е станало  Simple Smile

# 107
  • Мнения: 3 743
Воистина Воскресе  Hug Бъдете здрави!
Галче, умишлено ли не купуваш боя за яйца от магазина, а ползваш натурални продукти? Това ми звучи доста интересно...
Ако е възможно и не много нахално от моя страна, може ли 1-2 снимки на яйцата?  Blush Особено синьото ми е супер любопитно как е станало  Simple Smile

Nefertarri, стремя се да науча децата, че всичко в живота има естествено начало. В тази връзка и яйцата не винаги са се боядисвали с боя от магазина. Те много обичат разни такива експерименти, въпреки че не винаги са сполучливи Whistling
Ще се опитам довечера да кача една снимка да ви ги покажа, но качеството на снимките не е много добро Blush. А синьото яйце е много занимателно за децата, защото водата от червеното зеле е като лакмус, т.е. тя е лилава, но става синя заради калция в черупката на яйцето, а ако се полее с оцет или лимонов сок, става розово Laughing


# 108
  • Мнения: 735
Ау, Галче, ти си моето ново вдъхновение вече в няколко насоки.

# 109
  • Мнения: 3 743
Sunstone, много се радвам, ако съм ти полезна. Това ме прави много щастлива Heart Eyes

# 110
  • Мнения: 3 743
Nefertarri, както обещах Simple Smile



Може би се забелязва, че повечето са пъстри, не едноцветни Mr. Green Това е така, защото сложих всички да се варят във водата с лучените люспи и в резултат тези, които не бяха сложени в чорапче бяха станали оранжеви, това по средата е от тях Blush Човек никога не знае с експериментите каква изненада ще се получи hahaha

# 111
  • Мнения: 735
Прекрасни са! Обожавам шарени яйца.

# 112
  • Мнения: 4 500
И на мен ми харесват  Heart Eyes

# 113
  • Мнения: 3 743
Благодаря ви  Hug

И след празниците, животът продължава Mr. Green

За днес менюто

Закуска: кисело мляко с овесени ядки, пъпеш и размразени горски плодове

Обяд: картофени кюфтенца със спанак и сирене с малко ориз с леща с варено червено зеле, пилешко бутче и суров морков

Вечеря: нещо такова, но без царевица и с доматен сос вместо салса и нахут вместо черен боб: https://www.pinterest.com/pin/104638391321223352/ със салата от маруля, зеле, рутабага и маслини

# 114
  • Мнения: 735
Аз няма смисъл да пиша и без това простите ми ястия, а вече пък съвсем, защото това ще е дневното меню на детето ми.  Simple Smile
Само на вечеря се събираме тримата заедно.
Ама, хайде ще драсна някой ред, още има за дояждане яйца и затова ги комбинирам с различни салати.
За довечера ще е топла салата от варени на пара- моркови, цвелко, тиквички, сладък картоф и лук.
Замислям се и за яйчен пастет.

# 115
  • Мнения: 4 500
Закуската беше домашен козунак - правен от свекърва ми  Grinning
Обяд - нищо, но от сърце  Embarassed
Вечеря - печени свински пържоли от контрафиле + картофена салата
Галче, помощ моля  Embarassed От снощи накиснах в чаша вода две шепи елда, смятам да я сваря и да питам дали е удачно да я добавя в картофената салата или отделно да е направя като шепа гарнитура?

# 116
  • Мнения: 3 743
Закуската беше домашен козунак - правен от свекърва ми  Grinning
Обяд - нищо, но от сърце  Embarassed
Вечеря - печени свински пържоли от контрафиле + картофена салата
Галче, помощ моля  Embarassed От снощи накиснах в чаша вода две шепи елда, смятам да я сваря и да питам дали е удачно да я добавя в картофената салата или отделно да е направя като шепа гарнитура?

Nefertarri, чисто вкусово, според мен добре се връзва елдата с картофи, но все пак ти си познаваш по-добре "дегустаторите" Wink
Като текстура, ако за пръв път правиш елда, тя става като овесените ядки на каша като се свари. Ако картофената ти салата е като картофено пюре, елдата даже може да мине незабелязано Mr. Green, ако картофите са на парчета и елдата е желана добавка, също ще се получи добре смятам.

А ако не съм ти разбрала въпроса Blush, пиши какво точно те интересува и ще ти отговоря Hug

# 117
  • Мнения: 4 500
Такааа, Галче, видях сега отговора ти и вече е късно  Mr. Green Направих я отделна салатка с кълцан лук и чесън, овкусена стандартно. Стана като каша  Sick На вкус го докарва, но на вид - не  Naughty
Има ли вариант да се яде сурова? Тоест само накисната за 12 часа?

# 118
  • Мнения: 3 743
Такааа, Галче, видях сега отговора ти и вече е късно  Mr. Green Направих я отделна салатка с кълцан лук и чесън, овкусена стандартно. Стана като каша  Sick На вкус го докарва, но на вид - не  Naughty
Има ли вариант да се яде сурова? Тоест само накисната за 12 часа?

Да, това й е проблема на елдата. И у дома затова не се харесва, защото става на каша като се свари. Аз затова предния път толкова се зарадвах като се получи успешен експеримента ми да я направя на нещо като крекери Flutter

Доколкото знам може и сурова, само накисната да се яде. Обаче пак си е лигава. Единственото, за което аз се сещам е да се сложи на кухненска хартия за да се отдели по-добре на зърна. Така даже и малко ще покълне сигурно.

# 119
  • Мнения: 4 500
Лигавостта не е проблем за мен. Въпроса ми е като е сурова да няма негативно влияние върху стомаха - болки, това онова  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт